MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TV LOVERS

10 αγαπημένες ελληνικές σειρές της δεκαετίας του 2000 που…είχαμε ξεχάσει

Μετράμε 20 χρόνια από την νέα χιλιετία και κάνουμε μια αναδρομή στις ξεχασμένες σειρές της δεκαετίας 2000 – 2010 που έκαναν μεγάλη επιτυχία.

author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Η ελληνική μυθοπλασία στην ιδιωτική τηλεόραση υπήρξε από την αρχή πολύ δυναμική. Μπορεί με την ελληνική κρίση να έπεσε απότομα αλλά τα τελευταία χρόνια έχει ανακάμψει. Για όσους ήταν σκληροπυρηνικοί φαν της ελληνικής τηλεόρασης μπορεί να μη δυσκολευτούν να αναγνωρίσουν τις παρακάτω σειρές.

Ακολουθούν 10 ελληνικές σειρές της δεκαετίας 2000-2010, που όσο πρόσφατο κι αν φαντάζει, έχει αφήσει στο χρονοντούλαπο πολλές επιτυχημένες σειρές εκείνης της εποχής. Είστε σίγουροι ότι τις θυμάστε όλες;

1. Ιδιαιτέρα για κλάματα (2000)

Ξεκινάμε με κάτι εύκολο που και μόνο από τις – όχι και τόσο λίγες – επαναλήψεις θα κάνει πολλούς από εσάς να σκεφτούν ότι ξέρουν αυτή τη σειρά απ’ έξω. Ποιός μπορεί να ξεχάσει την Σοφία Αλιμπέρτη στο ρόλο της ιδιαιτέρας του Στράτου Τζώρτζογλου; Εκείνη αυθόρμητη και τρελά ερωτευμένη μαζί του, ενώ αυτός γόης και με πολλές ερωτικές περιπέτειες. Κωμικού χαρακτήρα τηλεοπτική σειρά που μας βάζει στην ψυχοσύνθεση της Λίζας (Σοφία Αλιμπέρτη) και μας διηγείται αυτήν την αλλοπρόσαλλη ερωτική ιστορία.

Ιδιαιτέρα για κλάματα

Ιδιαιτέρα για κλάματα

2. Βότκα Πορτοκάλι (2001)

Σίγουρα ήδη τραγουδάς κι εσύ μαζί μου το ομώνυμο τραγούδι της σειράς του Ant1! Δύο ζευγάρια ο Σπύρος (Κώστας Κόκλας) με την Μαίρη (Μαρία Λεκάκη) και ο Βαγγέλης (Ρένος Χαραλαμπίδης) με τη Νατάσα (Τζένη Ιωακειμίδου) μπλέκονται ερωτικά μεταξύ τους. Όταν ο Σπύρος πάει στο μπαρ του Βαγγέλη, ερωτεύεται την Νατάσα και σώζει το ίδιο βράδυ τον Βαγγέλη από επίθεση της μαφίας. Ο τελευταίος τον θεωρεί «αδερφό» και τον προσλαμβάνει στη δουλειά. Η σχέση Σπύρου – Νατάσας φουντώνει αλλά ξεκινά και ερωτική ιστορία ανάμεσα στον Βαγγέλη και την Μαίρη. Σίγουρα μια αξεπέραστη πλοκή με πολλά ακόμη ευτράπελα!

Βότκα Πορτοκάλι

Βότκα Πορτοκάλι

3. Κάπου σε ξέρω (2001)

Κάπου θα ξέρεις κι εσύ αυτήν την τηλεοπτική σειρά του MEGA που προκαλούσε άφθονο γέλιο στις αρχές του 2000. Πιάνει ένα θέμα που ακόμη και σήμερα θεωρείται ταμπού – αυτό της εγχείρησης αλλαγής φύλου. Ο άντρας της Ρένας Αναστασοπούλου – Καρλάτου (Μαρία Καβογιάννη), πρώην παρουσιάστριας και νυν βουλευτή, αγνοείται ξαφνικά και η ίδια με την κόρη της, Αναστασία, προσπαθούν να τον βρουν ενώ φοβούνται για τα χειρότερα. Αναπάντεχα έρχεται στην ζωή τους μια άγνωστη γυναίκα, η Λιλίκα (Καίτη Κωνσταντίνου), η οποία όλως παραδόξως είναι ο άντρας της οικογένειας μετά από εγχείρηση αλλαγής φύλου! Μέχρι να μαθευτεί η αλήθεια, τα μπερδέματα όλο και αυξάνονται…

Κάπου σε ξέρω

Κάπου σε ξέρω

4. Τηλεμπόρα (2004)

Μετά το τροχαίο ατύχημα της τηλεπαρουσιάστριας Λιάνας (Θεοφανία Παπαθωμά) με τον οικολόγο Μάρκο (Απόστολο Γκλέτσο), οι δύο πρωταγωνιστές ερωτεύονται κεραυνοβόλα αλλά και οι δύο αρνούνται πεισματικά να το παραδεχτούν και βρίσκονται μονίμως σε κόντρα. Μια all time classic κωμωδία για τις κόντρες του έρωτα που είναι δύσκολο να εκδηλωθεί εάν και οι δύο πλευρές δεν απελευθερωθούν από τους εγωισμούς τους.

Τηλεμπόρα

Τηλεμπόρα

5. Κανείς δε λέει σ’ αγαπώ (2005)

Το εφηβικό απωθημένο της Κορίνας (Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους), ο Χάρης (Γιώργος Καραμίχος) προσλαμβάνεται στο περιοδικό που δουλεύει η ίδια. Εκείνος δεν είχε καταλάβει ποτέ τον έρωτα που έτρεφε η ίδια γι’ αυτόν και στην ενήλικη πια ζωή τους δεν της δείχνει ιδιαίτερη συμπάθεια. Οι κόντρες τους δεν σταματούν ποτέ και κάθε φορά που πάνε να έρθουν κοντά κάτι γίνεται και τους τα χαλάει όλα. Μια ρομαντική ιστορία για ανεκπλήρωτους έρωτες που το μέλλον τους δίνει μια ακόμη ευκαιρία!

Κανείς δε λέει σ' αγαπώ

Κανείς δε λέει σ’ αγαπώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι νέες ταινίες του Netflix που μας βάζουν σε χριστουγεννιάτικο mood12.09.2018

6. Γοργόνες (2007)

Μια σειρά μυθοπλασίας που εντάσσεται στον κόσμο του φανταστικού και σαν πλοκή ήταν πολύ πιο μπροστά από την εποχή της. Παρουσιάζει έναν κόσμο κάτω από τον βυθό, μια κοινωνία με ομιλούντα ψάρια και ιεραρχίες, στον μαγικό αυτό κόσμο όπου εντάσσονται και οι δύο γοργόνες πρωταγωνίστριες. Οι δύο αδερφές, η Ιόλη (Λίνα Σακκά) και η Καλλιρόη (Αγγελική Λάμπρη) εφαρμόζουν ένα μαγικό ξόρκι μετατρέποντας την ουρά τους σε πόδια προκειμένου να ανέβουν στην στεριά και να συναντήσει η Ιόλη τον ψαρά που αγαπά, τον Κωνσταντή (Γιώργος Σεϊταρίδης). Ωστόσο, τα μπλεξίματα είναι πολλά καθώς ταυτόχρονα ο φαλαινοκαρχαρίας Εμμανουήλ Όρκας (Αντώνης Λουδάρος) θέλει να παντρευτεί την Ιόλη και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να την ξαναφέρει στον βυθό.

Γοργόνες

Γοργόνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση στον Αnt112.09.2018

7. Φίλα τον βάτραχό σου (2007)

Μια καμαριέρα, η Όλγα (Σμαράγδα Καρύδη) συναντά τον πολιτικό Στέφανο Θεοτοκά (Θοδωρής Αθερίδης) φορώντας μια δανεική τουαλέτα και μοιάζοντας σα να βγήκε από παραμύθι. Ερωτεύονται και μπλέκονται ο ένας στη ζωή του άλλου, βιώνοντας μια διαφορετική πλευρά της ζωής. Ο Στέφανος γνωρίζει την ξεγνοιασιά και πώς να ξεφεύγει από την πίεση και η Όλγα βλέπει την σοβαρή και απαιτητική πλευρά της πολιτικής. Ωστόσο, ο Στέφανος ετοιμάζεται για γάμο και η Όλγα έχει να φροντίσει έναν 8χρονο γιό, οπότε αυτό δυσκολεύει την μεταξύ τους σχέση…

Φίλα τον βάτραχό σου

Φίλα τον βάτραχό σου

8. Ποιος μας πιάνει (2008)

Τέσσερις τελείως διαφορετικές γυναίκες γνωρίζονται για πρώτη φορά στο γραφείο ενός δικηγόρου, ο οποίος τις πληροφορεί ότι είναι οι μοναδικές κληρονόμοι στην διαθήκη ενός άγνωστου άντρα. Μια νοικοκυρά, μια δημοσιογράφος, μια εκπαιδευτικός και μια πωλήτρια είναι αυτές που συγκροτούν την ομάδα που θα πρέπει λύσει το μυστήριο που εμφανίζεται βήμα βήμα μπροστά τους. Μετά το “Παρά Πέντε” το MEGA έδωσε στους τηλεθεατές μια ακόμη ιστορία μυστηρίου και δράσης με πρωταγωνίστριες αποκλειστικά γυναίκες!

Ποιος μας πιάνει

Ποιος μας πιάνει

9. 40 Κύματα (2008)

Αυτή η σειρά βγαίνει από παιδικό παραμύθι με πύργους, Σταχτοπούτες που δεν έχουν μεταμορφωθεί ακόμη και περίεργες δυνάμεις που πρέπει να εξολοθρευτούν. Ο Λαέρτης Καλέργης (Μιχάλης Μαρίνος), ένας περίεργος και μισάνθρωπος συγγραφέας, έχει κλειστεί στον πύργο του από τότε που η γυναίκα του τον εγκατέλειψε παίρνοντας μαζί και τον γιό του. Αποφασίζει ότι πρέπει να βρει μια γυναίκα να φροντίζει το σπίτι κι έτσι καταφθάνει στο σπίτι η γλυκιά Χριστίνα (Λίνα Σακκά) με τον γιό της και φέρνει τα πάνω κάτω στον δύστροπο Λαέρτη.

40 Κύματα

40 Κύματα

10. Ονειροπαγίδα (2010)

Ένα ακόμη σύγχρονο παραμύθι που εξερευνά τις πραγματικές αξίες της ζωής, την αποπομπή των υλικών αγαθών και την βαθιά ανάγκη του ανθρώπου να έρθει πιο κοντά στη φύση και στους άλλους ανθρώπους. Η Κατερίνα Λαδά (Μαρία Σολωμού) είναι μια κόρη ενός πλούσιου και ισχυρού άντρα και μια μέρα μετά από ένα ατύχημα χάνει την μνήμη της και βρίσκεται στα χέρια του Πέτρου (Γιώργος Καραμίχος), ενός άντρα που ζει στον ξενώνα του, την “Ονειροπαγίδα” με τα παιδιά του, αλλά χωρίς σύζυγο. Φροντίζει την Κατερίνα μέχρι να επανέλθει η μνήμη της και να ανεξαρτητοποιηθεί. Ενόσω ο πατέρας της την ψάχνει μανιωδώς, δημιουργείται ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ της Κατερίνας και του Πέτρου.

Ονειροπαγίδα

Ονειροπαγίδα

Αυτές ήταν δέκα ξεχασμένες σειρές της πρώτης δεκαετίας του 2000 και ευελπιστούμε να σας γυρίσαμε πίσω στον χρόνο. Σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμη που έχουν ξεχαστεί αλλά αξίζουν την προσοχή μας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιητικές Συνομιλίες από τη Στέγη: Ηθοποιοί σας καλούν για μια διαφορετική τηλεφωνική συζήτηση12.09.2018

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b