Πώς νιώθει ένα παιδί όταν του φωνάζουμε;
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΌσοι υπομονετικοί και γεμάτοι κατανόηση γονείς κι αν είμαστε, το πιο πιθανό είναι ότι κάποια στιγμή δεν έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε τον εαυτό μας κι έχουμε βάλει τις φωνές στο παιδί μας.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΦυσικά, δεν βάζουμε τις φωνές σε ένα παιδί για να το στενοχωρήσουμε –προσπαθούμε απλώς να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι αυτό που του ζητάμε. Γι’ αυτό και είναι χρήσιμο να ξεκινήσουμε ξεκαθαρίζοντας το εξής: όταν εμείς φωνάζουμε τις περισσότερες φορές το παιδί δεν μπορεί καν να καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα!
Το μόνο που ξέρει εκείνη τη στιγμή είναι πως νιώθει άσχημα, χωρίς όμως να μπορεί πάντα να κατανοήσει τι είναι αυτό που έχει κάνει λάθος και γιατί ο γονιός του είναι τόσο αναστατωμένος. Επιπλέον, η συμπεριφορά αυτή επηρεάζει το πώς νιώθει για τον εαυτό του.
Να τι αισθάνεται ένα παιδί όταν του φωνάζουμε:Ένα παιδί νηπιακής ηλικίας έχει μόλις αρχίσει να αντιλαμβάνεται την έννοια του «σωστού» και του «λάθους». Έτσι, ενώ εσείς μπορεί να θεωρείτε ότι εσκεμμένα παραβίασε κάποιο κανόνα που είχατε ορίσει, εκείνο ίσως δεν έχει καταλάβει ότι έκανε κάτι απαγορευμένο. Κι επειδή ακούει τον τόνο της φωνής σας να υψώνεται, νιώθει στρες, το οποίο του κάνει ακόμα πιο δύσκολο να καταλάβει τι έχει συμβεί και τι προσπαθείτε να του πείτε. Έτσι, ακόμα κι αν σπεύσει να κάνει αυτό που ζητάτε μην είστε σίγουροι ότι το κάνει επειδή αντιλήφθηκε ποιο είναι το σωστό… Απλά θέλει να σταματήσετε να φωνάζετε.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Ξανασταυρώνεται: Η τολμηρή κινηματογραφική αλληγορία του Θοδωρή Παπαδουλάκη απέκτησε trailer και αφίσα
- Το Magenta History τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με ολοήμερο αφιέρωμα
- clinamen: Η εντυπωσιακή εγκατάσταση του Céleste Boursier-Mougenot έρχεται στην Onassis Mandra
- ÆDEN Athens: Όσα περιμένουμε από το φουτουριστικό techno show του Anyma στην Αθήνα
- Κοιμώμενος Χαλεπάς… ο Σαλός Άγιος, του Άγγελου Ανδρεόπουλου για 5η σεζόν στο Θέατρο Καλλιρόης