MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Online εκδηλώσεις, σεμινάρια, διαλέξεις: 15 προτάσεις για την εβδομάδα 16-22 Νοεμβρίου

Online σεμινάρια, διαλέξεις, βιβλιοπαρουσίασεις… συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες online δράσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε την εβδομάδα 16 – 22 Νοεμβρίου 2020.

Online εκδηλώσεις
Monopoli Team

Βιβλίο

ΚΠΙΣΝ – «Αναγνώσεις»: Ο Αλέξανδρος Λογοθέτης διαβάζει το «Ένα ρόδο για την Έμιλυ» του Ουίλλιαμ Φώκνερ

Αλέξανδρος Λογοθέτης | Φωτο: Panos Georgiou

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, στις 19:00 εγκαινιάζεται ο δεύτερος κύκλος της online, ηχητικής σειράς «Αναγνώσεων» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης διαβάζει το συγκλονιστικό διήγημα του Ουίλλιαμ Φώκνερ, «Ένα ρόδο για την Έμιλυ».

Πρόκειται για την αλλόκοτη νεογοτθική ιστορία της δεσποινίδας Έμιλυ Γκρήρσον, μιας ξεπεσμένης αριστοκράτισσας που ζει απομονωμένη στο Τζέφερσον του Μισισιπή και η οποία είναι εγκλωβισμένη σε έναν δικό της άχρονο τόπο που αντιστέκεται πεισματικά στην απάνθρωπη πραγματικότητα των μοντέρνων καιρών.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 | 19:00
Η ηχογραφημένη ανάγνωση του διηγήματος θα είναι διαθέσιμη εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

#PublicEventsGoSocial: Ο Κώστας Ακρίβος παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Ιστορία ενός οδοιπόρου: Στρατής Δούκας»

Το Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν, την Τετάρτη 18/11 στις 19:00, στη διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Ακρίβου, «Ιστορία ενός οδοιπόρου: Στρατής Δούκας». Μέσα από το βιβλίο ερχόμαστε σε επαφή με το μεγάλο ταξίδι της ζωής ενός εκ των σημαντικότερων Ελλήνων συγγραφέων, τα σημαντικότερα έργα του, τα σπουδαία γεγονότα και τις προσωπικότητες της εποχής με τις οποίες σχετίσθηκε. Μαζί του συνομιλεί ο Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Ε.Κ.Π.Α., Μάνος Στεφανίδης.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 | 19:00
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά μέσω youtube.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ianos: Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου «Ζωή μέχρι χθες» του Γιάννη Ξανθούλη

Ο Ianos και οι εκδόσεις Διόπτρα πραγματοποιούν την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, στις 18:00, διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου «Ζωή μέχρι χθες» του Γιάννη Ξανθούλη. Στην εκδήλωση, η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά από το Ianos Radio, το κανάλι Youtube και τη σελίδα Facebook του Ιανού, ο βραβευμένος συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Νίκο Θρασυβούλο.

Στο νέο του μυθιστόρημα ο Γιάννης Ξανθούλης περιγράφει την περιπετειώδη ζωή μιας αντισυμβατικής και ανατρεπτικής γυναίκας, μέσα από την πότε νοσταλγική και πότε αυτοσαρκαστική φωνή της ίδιας της ηρωίδας, καθώς έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της και την αλήθεια.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 | 18:00
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, 19-29 Νοεμβρίου | Online

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διοργανώνει, από τις 19 έως τις 29 Νοεμβρίου 2020, τη 17η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με ένα εξ’ ολοκλήρου διαδικτυακό πρόγραμμα φεστιβάλ, εκδηλώσεων, δράσεων, επαγγελματικών συναντήσεων για την εγχώρια και τη διεθνή αγορά του βιβλίου, αλλά και τη συμμετοχή σημαντικών συγγραφέων.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 17ης ΔΕΒΘ θα μεταδίδεται διαδικτυακά από τη νέα ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της έκθεσης, μέσα από δύο κατάλληλα εξοπλισμένα στούντιο στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, το ημερήσιο πρόγραμμα μετάδοσης θα πραγματοποιείται στις ακόλουθες χρονικές ζώνες: Από τις 13:00 έως τις 21:30 τις καθημερινές (19-20/11 και 23-27/11) και από τις 10:00 έως τις 21:30 τα σαββατοκύριακα (21-22/11 και 28-29/11), με διαδοχικές εκδηλώσεις διάρκειας μίας ώρας η καθεμιά κατ’ ανώτερο.

19 – 29 Νοεμβρίου 2020
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης έρχεται διαδικτυακά, με πολλές δράσεις και αφιερώματα12.09.2018

Σεμινάρια

ΕΠΙΨΥ: Online σεμινάρια για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην ψυχική υγεία

To ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτο΄το Ψυχικής Υγείας) διοργανώνει πέντε διαδικτυακά σεμινάρια για κοινό με θέμα: Η «πανδημία» των ψυχολογικών επιπτώσεων της covid19 και τρόποι προστασίας της ψυχικής υγείας.

Μέσα από αυτά τα σεμινάρια, το ΕΠΙΨΥ στοχεύει στην ενημέρωση του πληθυσμού για τις ψυχολογικές επιπτώσεις της λοίμωξης COVID-19, τους τρόπους αντιμετώπισης και την διατήρηση της ψυχικής υγείας στην δύσκολη και μακρά περίοδο της πανδημίας που διανύουμε.

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται online κάθε Δευτέρα, με έναρξη τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και έχουν διάρκεια μιαμιση ώρα. Οι εισηγήσεις πραγματοποιούνται από διεπιστημονική ομάδα υπό την ευθύνη της κλινικής ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας Δρ. Αλεξάνδρας Πάλλη. Θα συμμετάσχουν οι: Δρ. Γιώργος Αβραάμ, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, Δρ. Άννα Κανδαράκη, κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, Δρ. Μαίρη Κανελλοπούλου, κλινική νευροψυχολόγος, Δρ. Ηρώ Φιλιππάκη, ερευνήτρια ιστορίας της ιατρικής.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαδικτυακά σεμινάρια και εργαστήρια από την πολυδραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens  Online εκδηλώσεις

Η πολυδραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens προσκαλεί, από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 και μέχρι να επιτραπούν ξανά οι δια ζώσης συναντήσεις , όσες και όσους αναζητούν μία δημιουργική διέξοδο αυτές τις παράξενες και δύσκολες μέρες και θέλουν να γνωρίσουν τις εκπαιδευτικές δράσεις της ομάδας, σε online μαθήματα Yoga, Ευλυγισίας και Ενδυνάμωσης, Qi Gong Shen Dao, Pilates, Κινητικού Διαλογισμού και Σύγχρονου Aκροβατικού Xορού.

Από Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020
Περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων δείτε εδώ.
Τεχνοχώρος Φάμπρικα – Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης: Fabrica Athens, Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, Αθήνα. Τηλ: 210 3411651, email: [email protected]

Θανάσης Τριαρίδης: Μια Ιστορία του Σύγχρονου Θεάτρου  Online εκδηλώσεις

Την Τρίτη 17 και Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, στις 19:00, συνεχίζεται ο κύκλος των 8 live streaming σεμιναρίων του Θανάση Τριαρίδη, με διαδραστική συμμετοχή και συζήτηση και θέμα το Σύγχρονο Ευρωπαϊκό και Αμερικάνικο Θέατρο. Μέσα από τους καταστατικούς συγγραφείς και τα θεμελιακά έργα των τελευταίων δύο αιώνων θα επιχειρηθεί μια καταβύθιση στην καρδιά του ευρωπαϊκού και αμερικάνικου θεάτρου – αλλά και στην σύγχρονη βιοπολιτική ιστορία της Δύσης. 

Η 3η συνάντηση (17/11), «Όπου το πεπρωμένο κατακαίει τη βούληση – Όπου το αστικό όνειρο αιμορραγεί» είναι αφιερωμένο στους σπουδαίους Αμερικανούς δραματουργούς Ευγένιο Ο΄Νήλ και Άρθουρ Μίλλερ, ενώ η 4η συνάντηση (19/11), «Αναπνέοντας με την ανάσα των άλλων: Η ραγισμένη μαγεία της κατάρρευσης», είναι αφιερωμένη στον πρωτοποριακό θεατρικό συγγραφέα Τενεσί Ουίλιαμς.

Τρίτη 17 και Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 | 19:00
Κάθε σεμινάριο μπορεί να παρακολουθηθεί και ξεχωριστά με αυτόνομη πληρωμή 7€.
Δεν απαιτείται προεγγραφή. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ίδρυμα Ωνάση – Εργαστήριο Ανάπτυξης Κοινού | Webinar  Online εκδηλώσεις

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, 18:00 – 19:30 ξεκινάει στο Ίδρυμα Ωνάση το διαδικτυακό «Εργαστήριο Ανάπτυξης Κοινού». Ένα webinar για τον χορό και τη συμπεριληπτική τέχνη, το οποίο εμβαθύνει στα λεγόμενα των καλλιτεχνών με αναπηρία, στο έργο και την ακτιβιστική τους δράση. Η επαγγελματίας χορεύτρια και χορογράφος με αναπηρία Tanja Erhart από την Αυστρία αποτελεί την αφορμή και τη βάση για όλες τις θεματικές που θα συζητηθούν γύρω και πέρα από τον συμπεριληπτικό χορό.

Στις διαδικτυακές συναντήσεις θα δοθεί έμφαση στην ακτιβιστική διάσταση της δουλειάς της καλλιτέχνιδας, η οποία θα εξηγήσει και θα αναλύσει σε βάθος όρους μέσα από τους οποίους αρθρώνει τον ακτιβιστικό της λόγο, βοηθώντας μας να καταλάβουμε τα πολιτικά διακυβεύματα της συμπεριληπτικής τέχνης. Το εργαστήριο συντονίζει η Μέντη Μέγα.

Απευθύνεται σε: Επαγγελματίες και ανερχόμενους καλλιτέχνες από το πεδίο του χορού, δραματουργούς, κριτικούς χορού, δημοσιογράφους, ανθρώπους με ειδικό ενδιαφέρον στον συμπεριληπτικό χορό, με ή χωρίς αναπηρία.

Τετάρτη 18, Πέμπτη 19, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 | 18:00 – 19:30
Δωρεάν Συμμετοχή
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 213 0178002
Υποβολή αίτησης συμμετοχής: [email protected]

Άναμμα: Online Ιστορία του Κοσμήματος με τον Δημήτρη Νικολαΐδη  Online εκδηλώσεις

Το εργαστήρι σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος Άναμμα, που απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες που θέλουν να γνωρίσουν και να εξελίξουν την τέχνη του κοσμήματος, διοργανώνει από το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, 17:30-19:00, μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων ιστορίας του κοσμήματος. Μια περιεκτική αναδρομή σε διάφορα είδη κοσμημάτων και μικρών χρηστικών αντικειμένων, από την ανώτερη παλαιολιθική περίοδο έως τις μέρες μας, με αφηγητή τον καλλιτέχνη Δημήτρη Νικολαΐδη.

Σάββατο: 21 & 28 Νοεμβρίου 2020, 5 &19 Δεκεμβρίου 2020, 9 &16 Ιανουαρίου 2021 | 17:30-19:00
Κόστος συμμετοχής: 90€ +ΦΠΑ
Εισηγητής σεμιναρίου: Δημήτρης Νικολαϊδης
Για εγγραφές στο [email protected] ή στο 6972 848 300.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Φωνή και Επιτυχία: Διαδικτυακό σεμινάριο με την Νίνας Καλούτσα από το Ίδρυμα Θεοχαράκη

Νίνα Καλούτσα

Το Ίδρυμα θεοχαράκη διοργανώνει, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020, 15:00-21:00, το online σεμινάριο 12 ωρών «Φωνή και Επιτυχία. Μεταμορφώστε τη Φωνή και τη Δημόσια Ομιλία σας».  Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την επιρροή τους σε επαγγελματικό και προσωπικό περιβάλλον, αποκτώντας βαθιά και γεμάτη αυτοπεποίθηση φωνή και γνώσεις δημόσιας ομιλίας, μέσα από τη μέθοδο «Φωνή και Επιτυχία» της Νίνας Καλούτσα.

Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 | 15:00-21:00
Πραγματοποιείται μέσω zoom
Τελική ημερομηνία εγγραφών: Τελευταία Παρασκευή πριν την ημέρα διεξαγωγής του σεμιναρίου ως τις 15:00.
Κόστος συμμετοχής: 130€
Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFabrica Athens: Όλα τα μαθήματα, σεμινάρια και εργαστήρια μεταφέρονται διαδικτυακά12.09.2018

Διαλέξεις

Ελληνοαμερικανική Ένωση: «Ποιητικές Συναντήσεις. Με τα λόγια (γίνεται)», με τον Ορφέα Απέργη

Ορφέας Απέργης

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, στις 19:30, ο ποιητής και κριτικός Ορφέας Απέργης, ξεδιπλώνει μια πολύ προσωπική περιδιάβαση στη νεοελληνική ποίηση από τον 19ο ως τον 21ο αιώνα. Επιλέγει, διαβάζει και σχολιάζει ποιήματα από τον Σολωμό και τον Κάλβο έως σήμερα, σε μια εκδήλωση, που συνδυάζει την 10η επέτειο του «Με τα λόγια (γίνεται)» με έναν κάπως «λοξό», δια της ποίησης, εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Μια online εκδήλωση την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Youtube και στο Facebook της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης καθώς και στο YouTube του «Με τα λόγια (γίνεται)».

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 | 19:30
Ελεύθερη παρακολούθηση online
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ίδρυμα Ωνάση: Διαδικτυακή ανοιχτή συζήτηση/forum – «Dramaturgy NOW»
 Online εκδηλώσεις

Δημήτρης Μπαμπίλης, «Babybird Babybird» | Φωτογραφία: Daphne Aidoni

Στο πλαίσιο του θεατρικού φεστιβάλ «FUTURE N.O.W.» της Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, διοργανώνεται την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, 19:00 -21:00, η δωρεάν διαδικτυακή συζήτηση «Dramaturgy NOW». Ένα open forum, ανοιχτό στο κοινό, για τις προκλήσεις και τον ρόλο της δραματουργίας των παραστατικών τεχνών σήμερα, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 | 19:00 -21:00
Μέσω της πλατφόρμας zoom.
Κόστος: Δωρεάν
Γλώσσα: Αγγλικά
Αιτήσεις συμμετοχής εδώ.

*Για περισσότερες διαδικτυακές εκδηλώσεις από το Ίδρυμα Ωνάση, για την εβδομάδα 16-22 Νοεμβρίου 2020, δείτε εδώ.

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Ψηφιακός Νοέμβρης: Εκδήλωση για την «Υγεία στην Ψηφιακή Εποχή»

Στο πλαίσιο του Ψηφιακού Νοέμβρη 2020, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος αφιερώνει μία συνάντηση του κύκλου «Η Νεολαία που καινοτομεί», την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, στις 19:00, στο μέλλον της υγείας στην ψηφιακή εποχή. Την online αυτή διάλεξη – εκδήλωση, με θέμα τη ψηφιακή μετάβαση στον τομέα της υγείας, το κοινό μπορεί να τη παρακολουθήσει σε ζωντανή μετάδοση στο www.ifg.gr και στη σελίδα  Facebook του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 | 19:00
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: Online συνέδριο με θέμα «Ζωγράφοι και εργαστήρια στη Μακεδονία και το Άγιον Όρος (18ος-αρχές 20ού αι.)»

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί στο διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Ζωγράφοι και εργαστήρια στη Μακεδονία και το Άγιον Όρος (18ος-αρχές 20ού αι.)», το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, 09:00-15:00. Το συνέδριο αποτελεί παράλληλη δράση στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης του Μουσείου «Δύο συλλογές σμίγουν» με λατρευτικά αντικείμενα από τη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης που χρονολογούνται από τον 14ο έως και τις αρχές του 20ου αιώνα.

Στόχος του συνεδρίου αποτελεί η περαιτέρω διερεύνηση ζητημάτων που αφορούν στη μεταβυζαντινή εκκλησιαστική ορθόδοξη ζωγραφική του 18ου, 19ου και αρχών 20ού αιώνα, έως και την απελευθέρωση στην οθωμανοκρατούμενη ελληνική επικράτεια και ειδικότερα στη Μακεδονία, τη Θεσσαλονίκη και το Άγιο Όρος.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020 | 09:00 – 15:00
Μέσω της πλατφόρμας zoom.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑWe stay close, not closed: Δωρεάν παραστάσεις και live αναμεταδόσεις στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση12.09.2018

Άλλες δράσεις

«Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους»: Διαδραστική σειρά ξεναγήσεων από το Ίδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β & Ε Γουλανδρή σε συνεργασία με τη seveneleven, παρουσιάζει τη νέα σειρά διαδικτυακών διαδραστικών ξεναγήσεων «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους», ειδικά σχεδιασμένη για άτομα άνω των 65 ετών. Τον Νοέμβριο, το «Ψηφιακό παιχνίδι για μεγάλους» ξεκινά με τα «Κοινά σημεία», την πρώτη από τις τρεις θεματικές.

Από τα καλοκαιρινά τοπία του Miró, έως τις στέγες του Χατζηκυριάκου-Γκίκα, τα «Κοινά σημεία» επιχειρούν να μας συστήσουν το Παρίσι -την Πόλη του Φωτός- μέσα από δέκα σημαντικά έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που περιλαμβάνονται στη Συλλογή του Ιδρύματος. Με ερέθισμα επιλεγμένα έργα της Συλλογής και με εργαλείο τη μέθοδο θάλλω, oι συμμετέχοντες εξοικειώνονται βιωματικά με τον κόσμο της τέχνης, μέσα από μία διαδικασία που θυμίζει παιχνίδι.

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, και κάθε Πέμπτη στις 19.00
Διάρκεια: 60-75′
Ελεύθερη συμμετοχή μέσω ηλεκτρονικής προεγγραφής στο goulandris.gr
Η προεγγραφή για την δράση της εβδομάδας ανοίγει κάθε Δευτέρα.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b