MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
15
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Ζωή μέχρι χθες, του Γιάννη Ξανθούλη από τις εκδόσεις Διόπτρα

Το νέο μυθιστόρημα του βραβευμένου Έλληνα λογοτέχνη Γιάννη Ξανθούλη, με τίτλο «Ζωή μέχρι χθες», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Ζωή μέχρι χθες
Monopoli Team

Στο νέο του μυθιστόρημα, «Ζωή μέχρι χθες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, ο βραβευμένος Έλληνας συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης περιγράφει την περιπετειώδη ζωή μιας αντισυμβατικής και ανατρεπτικής γυναίκας, μέσα από την πότε νοσταλγική και πότε αυτοσαρκαστική φωνή της ίδιας της ηρωίδας, καθώς έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της και την αλήθεια.

Ζωή μέχρι χθες

«Ζωή μέχρι χθες»: Λίγα λόγια για το βιβλίο

Κάποτε, λοιπόν, γεννήθηκε εν Αθήναις η Αμφιτρίτη Βράνη του Κυρίλλου… Διαισθητικά, χρειαζόταν την αλήθεια, όπως αυτή ξεπηδούσε από ασκημένες ζωές και επικίνδυνα πάθη. Όμως, δεν ήταν έτοιμη για κάτι τόσο τολμηρό. Παρ’ όλα αυτά, το ένστικτό της –φορτισμένο με ρομαντικά λάθη και έναν αισθησιασμό που την ξεπερνούσε– την έκανε να περιφρονεί το αστικό αμπαλάζ μιας συνηθισμένης ζωής εξ ονόματος του έρωτα. Κι επειδή ερωτεύτηκε τον έρωτα, πίστεψε πως ανέβαινε στα υψίπεδα μιας αιρετικής αγιοσύνης…

Δεν τη συγχώρησαν για την τόλμη της και δεν συγχώρησε κανέναν. Ούτε καν τον εαυτό της. Εκπαιδεύτηκε να επιζεί και να διαιωνίζει μια νοσταλγία πέρα από το χθες όπου στοίβαζε τα πάθη της.

Δεν έμενε τώρα παρά να αποδείξει ότι η φάλτσα ζωή της όφειλε να τη δικαιώσει, αν και κάλπαζε στην όγδοη δεκαετία της. Όμως, είχε κι ένα αξόδευτο στοκ νεότητας – κι αυτό ακριβώς ήταν το διαβατήριο που την έκανε προσβάσιμη στο ερεθιστικό ντόμινο των συμπτώσεων. Συμπτώσεις που θα τις έλεγες και εκκρεμότητες…

Όλα αυτά σε μια τωρινή Αθήνα, ασυγχρόνιστη με την αισθητική ηθική της, γεμάτη από ίχνη απόντων. Θα ψάξει τελικά τις αφορμές της απελπισίας της με επιείκεια, υπερασπιζόμενη όμως και τους θυμούς της.

Έτσι ήταν η Αμφιτρίτη-Ρίτα Βράνη. Μια γυναίκα που μπορούσε να διαπρέψει ως γιατρός, ως ηθοποιός, ως νεκρή και ως αστέρι σε έναν γαλαξία συμβάσεων. Προτίμησε την ανατροπή, αυτοσαρκάζοντας την αδια­πραγμάτευτη μοναξιά της και τις ήττες της, που τις έκανε να δείχνουν νικηφόρες. Κι έτσι συνεχίζει…

Γιάννης Ξανθούλης

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Ξανθούλης γεννήθηκε το 1947 στην Αλεξανδρούπολη, από γονείς πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης. Εκτός από μυθιστορήματα, έγραψε βιβλία και θεατρικά έργα για παιδιά, καθώς και θέατρο. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος (είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ) σε εφημερίδες και στο ραδιό­φωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆκουσε τη φωνή μου κι έλα: Τραγούδια και ποιήματα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, από τις εκδόσεις Κέδρος12.09.2018

Με πωλήσεις που υπερβαίνουν τα 1,5 εκ. αντίτυπα, ανάμεσα στα πιο γνωστά του μυθιστορήματα είναι:

«Το καλοκαίρι που χάθηκε στο χειμώνα» (1984), «Το πεθαμένο λικέρ» (1987), «Ο χάρτινος Σεπτέμβρης της καρδιάς μας» (1989), «Το ροζ που δεν ξέχασα» (1991), «Η εποχή των καφέδων» (1992),« Οικογένεια Μπες-Βγες» (1994), «Το τρένο με τις φράουλες» (1996), «…ύστερα, ήρθαν οι μέλισσες» (1998), «Ο Τούρκος στον κήπο» (2001), «Το τανγκό των Χριστουγέννων» (2003).

«Ο θείος Τάκης» (2005), «Του φιδιού το γάλα» (2007), «Κωνσταντινούπολη – Των ασεβών μου φόβων» (2008), «Η εκδίκηση της Σιλάνας» (2009), «Δεσποινίς Πελαγία» (2010), «Ο γιος του δάσκαλου» (2012), «Την Κυριακή έχουμε γάμο» (2015), το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο μυθιστό­ρημα της χρονιάς, και «Εγώ, ο Σίμος Σιμεών» (2017).

Βιβλία του έχουν μεταφερθεί στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Ζει στην Αθήνα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: «Ζωή μέχρι χθες»
Συγγραφέας: Γιάννης Ξανθούλης
Εκδόσεις: Διόπτρα
ISBN: 978-960-653-219-1
Έκδοση:
Ημερομηνία έκδοσης: 04/11/2020
Αριθμός σελίδων: 408
Τιμή εκδότη: 14.94€

Περισσότερα από Βιβλία