MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

O Εντ Σίραν… ζωγράφος; Πουλά για πρώτη φορά πίνακά του για καλό σκοπό

Φαίνεται ότι ο Βρετανός καλλιτέχνης έχει και άλλη μία αγάπη πέρα από την μουσική, την οποία που θα αξιοποιήσει για καλό σκοπό.

Ο Έντ Σίραν με τον πίνακά του
Ο Έντ Σίραν με τον πίνακά του
Monopoli Team

Ο Έντ Σίραν πουλά έναν πίνακα του στο πλαίσιο μίας φιλανθρωπικής δημοπρασίας και αυτή είναι η πρώτη και μοναδική φορά που τέτοιο έργο τέχνης του διατίθεται προς πώληση.

Ο τραγουδιστής δώρισε το έργο του, με τίτλο “Dab 2 2020”, σε δημοπρασία της πρωτοβουλίας του “Ed Sheeran: Made in Suffolk Legacy”, που συγκεντρώνει χρήματα για παιδιά και νέους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο περίεργος τίτλος του πίνακα προέρχεται από ένα ψευδώνυμο που είχε ο Σίραν για τον πατέρα του, όταν ήταν μικρός. Ο ίδιος ο πατέρας του μάλιστα αποκάλυψε ότι ο αγαπημένος μας τραγουδιστής “δημιουργεί τέχνη από τότε που ήταν μικρό παιδί”.

Όσο για τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία στην οποία θα δωρίσει το έργο του, πρόκειται για μία ιδέα των γονιών του τραγουδιστή, με αφορμή μία έκθεση που ετοίμαζαν για να αφηγηθούν την ιστορία του γιού τους.

Με την βοήθειά τους, λοιπόν, οργανώθηκε και η δημοπρασία, η οποία μέχρι τώρα περιλαμβάνει δωρεές-προσωπικά αντικείμενα των Ντέιβιντ Μπέκαμ, Κάιλι Μινόγκ, Γιουσέιν Μπολτ και πολλών άλλων.

Εκτός από τον πίνακά του, ο Σίραν έχει επίσης δωρίσει ένα χειρόγραφο με στίχους από την επιτυχία του “Perfect”, καθώς και ένα εισιτήριο από την πρώτη του συναυλία -το οποίο τότε κόστιζε 3 λίρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEd Sheeran: Η περιοδεία για το άλμπουμ Χ και οι εθισμοί του στο φαγητό και στο αλκοόλ12.09.2018

Ο Έντ Σίραν… ζωγράφος;

Πέρα από τη μουσική, άλλη μία αγάπη του Σίραν φαίνεται να είναι και η ζωγραφική. “Ζωγραφίζω έναν καμβά κάθε μερά επί 30 ημέρες” είχε δηλώσει παλαιότερα ο τραγουδιστής.

“Είναι πολύ διασκεδαστικό. Μου θυμίζει κάτι σαν τον Τζάκσον Πόλοκ. Αγόρασα χρώματα και απλά ζωγράφιζα, πετώντας το ένα πάνω στο άλλο. Απλά κάνω την τέχνη μου και μου αρέσει”.

Πρόσθεσε: “Είναι κάτι που με κάνει ευτυχισμένο, κάτι που οι άλλοι δεν χρειάζεται να κρίνουν. Δεν υπάρχει μέρος της δημιουργικής διαδικασίας που οι άλλοι να κρίνουν, όταν το κάνεις όλο μόνος σου”.

Πάντως, τα έσοδα από την δημοπρασία θα βοηθήσουν την φιλανθρωπική οργάνωση για παιδιά, GeeWizz, να δημιουργήσει παιδικές χαρές για παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και την οργάνωση Zest, που στηρίζει το Νοσοκομείο St Elisabeth της Βρετανίας, που βοηθά νέους με ανίατες ασθένειες να ζήσουν την ζωή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAnthony Hopkins: Ο διάσημος ηθοποιός και πλέον ζωγράφος αποκαλύπτει τα έργα τέχνης του12.09.2018

Στην δημοπρασία θα πάρει μέρος και ο Damien Hirst. Ο καλλιτέχνης δώρισε ένα περιορισμένης κυκλοφορίας αντίτυπο του έργου του Patience 2019, το οποίο έχει υπογράψει.

Η δημοπρασία, που θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Νοεμβρίου είναι τώρα ανοιχτή για όσους θέλουν να κάνουν προσφορές εδώ.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b