MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΈΧΝΗ

Anthony Hopkins: Ο διάσημος ηθοποιός και πλέον ζωγράφος αποκαλύπτει τα έργα τέχνης του

Ο διάσημος ηθοποιός Sir Anthony Hopkins αποκάλυψε ότι έχει πάθος με τη ζωγραφική και οι πίνακες του μας το αποδεικνύουν.

Tony, Αυτοπροσωπογραφία, © Anthony Hopkins
Tony, Αυτοπροσωπογραφία, © Anthony Hopkins
Monopoli Team

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Οσκαρικός ηθοποιός Σερ Άντονι Χόπκινς, διάσημος για τους ρόλους του ως Χάνιμπαλ στη Σιωπή των Αμνών και πιο πρόσφατα στη τηλεοπτική σειρά Westworld, ανέβασε ένα βίντεο στη δημοφιλή εφαρμογή… Tik Tok! Εκεί, ο ηθοποιός χόρευε το Toosie Slide του ράπερ Drake, ενώ προκαλούσε τον Σιλβέστερ Σταλόνε και τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ να λάβουν επίσης μέρος στο #ToosieSlideChallenge.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

@champagnepapi I’m late to the party… but better late than never. @officialslystallone @schwarzenegger #toosieslidechallenge

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anthony Hopkins (@anthonyhopkins) στις

Όσο ενδιαφέρον κι αν ήταν να βλέπουμε τον διάσημο ηθοποιό να χορεύει Drake, αυτό που μας τράβηξε περισσότερο την προσοχή ήταν ο πίνακας που κρέμονταν από πίσω του. Με μία πρώτη ματιά, αυτός ο πίνακας μοιάζει με έργο του Francis Picabia. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι έργο του ίδιου του Χόπκινς, που όμως έχει επηρεαστεί πολύ από τον Picabia.

Amber Noir, © Anthony Hopkins

Τι αποκάλυψε σε συνέντευξή του;

Σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι άλλες επιρροές του είναι ο Πικάσο, ο Μονέ, ο Edgar Degas, ο  L. S. Lowry, ο Lucien Freud, αλλά και ο Francis Bacon, με τις παραμορφωμένες φιγούρες του. Θυμάται επίσης την επίσκεψή του στο Musée d’Orsay του Παρισιού, όπου ενθουσιάστηκε με τα χρώματα στην αίθουσα του Βαν Γκογκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒίνσεντ Βαν Γκογκ: Τα ηλιοτρόπια στην πιο αισιόδοξη περίοδο του διάσημου ζωγράφου12.09.2018

Όσο για το πού έκρυβε το ταλέντο του τόσα χρόνια; Ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι παρ’ όλο που είχε μεγάλο ενδιαφέρον για τη ζωγραφική και στα 15 του χρόνια σκεφτόταν σοβαρά να γίνει ζωγράφος, τελικά δεν το κυνήγησε. Όπως δήλωσε: “Σκέφτηκα ότι θα χρειαστώ πολλά μαθήματα για να το καταφέρω και δεν είμαι καθόλου καλός μαθητής!”

Malibu, © Anthony Hopkins

Malibu, © Anthony Hopkins

Το 2003, όμως, η γυναίκα του είδε μερικά παλαιότερα σχέδια του και τον ενθάρρυνε να ξεκινήσει και πάλι τη ζωγραφική. Από τότε ζωγραφίζει στον ελεύθερό του χρόνο, ενώ ακόμα δεν έχει κάνει κανένα μάθημα. “Απλά αυτοσχεδιάζω! Αυτό κάνω πάντα και είναι μία ελευθερία που έχω. Κάνω τα πάντα έτσι, από τη μουσική μέχρι και την υποκριτική. Υπάρχουν σίγουρα τεχνικές, αλλά σαν ηθοποιός κυρίως αυτοσχεδίαζα. Είμαι δημιουργικός, αλλά χρειάζεται και πειθαρχία”.

George, © Anthony Hopkins

George, © Anthony Hopkins

Μάλιστα, η ζωγραφική είναι πλέον μέρος της καθημερινής του ρουτίνας στην καραντίνα. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι γράφει τρία διαφορετικά σενάρια, όταν δεν ζωγραφίζει ή παίζει πιάνο.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b