MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

AFROSURF: To πρώτο βιβλίο που καταγράφει την κουλτούρα των Αφρικανών surfers

Το βιβλίο «AFROSURF» αποτελεί το πρώτο βιβλίο που παρουσιάζει την αφρικανική surf κοινότητα και την κουλτούρα της.

Monopoli Team

Το κλασικό αρχέτυπο του surfer περιλαμβάνει κυματιστά, ανέμελα, ξανθά μαλλιά, μαυρισμένα σώματα, μπλε μάτια και καλιφορνέζικο ταμπεραμέντο. Ωστόσο, η επερχόμενη κυκλοφορία ενός βιβλίου, με τίτλο «AFROSURF», υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα, ως η πρώτη έκδοση που θα μιλήσει με τεκμήρια όσον αφορά στο surf και τον πολιτισμό που το περιβάλλει, στην Αφρική.

«Η Αφρικανική κληρονομιά στο surfing και της μοναδικής προσέγγισης των surfers στον τρόπο που δαμάζουν τα κύματα, έχει παραμεληθεί εντελώς και υπάρχει, σε μεγάλο βαθμό, χωρίς τεκμηρίωση», αναφέρει η επίσημη δήλωση του βιβλίου.

Και συνεχίζει: «Το AFROSURF θα διερευνήσει τη δύναμη του αφρικανικού surf και την αυξανόμενη, αναζωογονητική και εμπνευσμένη επίδρασή του στην παγκόσμια surf και street culture κοινότητα».

Από το Μαρόκο έως τη Γκάνα, τη Σενεγάλη, τη Μοζαμβίκη, τη Σομαλία, τη Νιγηρία, τη Σιέρα Λεόνε, τη Μαδαγασκάρη και άλλες περιοχές, το βιβλίο θα καταγράψει την κληρονομιά της Αφρικής παρουσιάζοντας τα προφίλ των αστέρων του surfing, τα χαρακτηριστικά, τις σκέψεις, ένα κόμικ και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Η αφρικανική εταιρεία Mami Wata οργανώνει την έκδοση και κυκλοφορία του βιβλίου, ενώ η συνιδρύτρια Selema Masekela αναφέρει σχετικά: «Το AFROSURF πιστεύω ότι θα επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος βλέπει την κουλτούρα του surfing».

\

Πηγή: Dazed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕλία Καζάν: Η ιδιοφυΐα που υπέκυψε στον Μακαρθισμό και έμεινε στην ιστορία για όλους τους λάθος λόγους12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b