MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

77ο Φεστιβάλ Βενετίας: Η Τίλντα Σουίντον συγκινεί στην ομιλία της και αποτίει φόρο τιμής στον Chadwick Boseman

Σε μία συγκινητική ομιλία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας η γνωστή ηθοποιός αποχαιρέτισε τον συνάδελφό της Chadwick Boseman, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Monopoli Team

Η Τίλντα Σουίντον τίμησε τον Chadwick Boseman με έναν ιδιαίτερο τρόπο την πρώτη νύχτα του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αποδέχθηκε το τιμητικό βραβείο του Χρυσού Λέοντα για την πορεία της στον κινηματογράφο.

Η πρόεδρος της επιτροπής του φεστιβάλ, Κέιτ Μπλάνσετ, απένειμε στην Τίλντα Σουίντον το φετινό βραβείο του Χρυσού Λέοντα.

Η πρόεδρος της επιτροπής του φεστιβάλ, Κέιτ Μπλάνσετ, απένειμε στην Τίλντα Σουίντον το φετινό βραβείο του Χρυσού Λέοντα.

Μετά από μια συναρπαστική ομιλία για τη δύναμη του κινηματογράφου, η Swinton κατέληξε: «Viva Venezia. Σινεμά, σινεμά σινεμά. Wakanda ​​για πάντα. Τίποτα άλλο παρά αγάπη”.

Η φράση “Wakanda για πάντα” είναι μια αναφορά στην ταινία “Black Panther” που πρωταγωνίστησε ο Chadwick Boseman, ο οποίος πέθανε στις 28 Αυγούστου μετά από μια τετραετή μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

«Ο κινηματογράφος είναι το χαρούμενο μέρος μου, η αληθινή μου πατρίδα», είπε η Σουίντον κατά τη διάρκεια της ομιλίας της. “Η συντροφιά του είναι το οικογενειακό δέντρο της καρδιάς μου. Τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα εκείνων που έλαβαν αυτήν την τιμή είναι τα ονόματα των δασκάλων μου. Είναι οι πρεσβύτεροι της φυλής μου. Οι ποιητές της γλώσσας που αγαπώ πάνω από τους άλλους. Τραγουδάω τα τραγούδια τους στο μπάνιο. Είμαι το παιδί που κάνει μια βόλτα στο σταθμό για να φτάσω στους πρόποδες του ύψους των επιτευγμάτων τους.”

Η αγάπη της Τίλντα Σουίντον για Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

H Σουίντον, έχει μεγάλο παρελθόν με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο έχει προβάλλει αμέτρητες ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε, όπως το “Orlando” της Sally Potter, το “I Am Love” της Luca Guadagnino, καθώς και το “A Bigger Splash”.

Η ηθοποιός αναφέρθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας ως «το πιο αξιοσέβαστο και μαγευτικό φεστιβάλ κινηματογράφου στη Γη» και ευχαρίστησε το φεστιβάλ που κατάφερε παρά την πανδημία του κορονοϊού να πραγματοποιήσει την εκδήλωση.

Πράγματι, το Φεστιβάλ της Βενετίας είναι το πρώτο μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε κανονικα μετά το lockdown. Φυσικά, δεν έλειψαν οι μεγάλες αλλαγές και τα επιπλέον μέτρα, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ77ο Φεστιβάλ Βενετίας: Ξεκινά με πρόεδρο την Κέιτ Μπλάνσετ και μέτρα για τον κορονοϊό12.09.2018

H Σουίντον δήλωσε λοιπόν ότι χάρη στο Φεστιβάλ Βενετίας, «μπορούμε να συνεχίσουμε να στηριζόμαστε στο μεγάλο, ευρύ, τρελό, χωρίς όρια κόσμο του κινηματογράφου».

Η πρόεδρος της επιτροπής του φεστιβάλ, Κέιτ Μπλάνσετ, απένειμε στην Τίλντα Σουίντον το φετινό βραβείο του Χρυσού Λέοντα. Το κοινό, που στην τελετή κρατούσε τις προβλεπόμενες αποστάσεις, χειροκρότησε ενθουσιασμένο την διάσημη ηθοποιό.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b