MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

77ο Φεστιβάλ Βενετίας: Ξεκινά με πρόεδρο την Κέιτ Μπλάνσετ και μέτρα για τον κορονοϊό

Οι πρώτοι καλεσμένοι κατέφθασαν στο 77ο Φεστιβάλ Βενετίας, το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ κινηματογράφου που πραγματοποιείται μετά την καραντίνα.

Το Φεστιβάλ Βενετίας φημιζόταν για το κόκκινο χαλί του, πριν την πανδημία
Το Φεστιβάλ Βενετίας φημιζόταν για το κόκκινο χαλί του, πριν την πανδημία
Monopoli Team

Το 77ο Φεστιβάλ Βενετίας είναι έτοιμο να ξεκινήσει και βασικός στόχος είναι η ασφάλεια των συμμετεχόντων. Για αυτόν τον λόγο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα κατά του covid-19. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο φεστιβάλ κινηματογράφου που θα διεξαχθεί μετά την καραντίνα και ενώ η πρεμιέρα του Tenet του Κρίστοφερ Νόλαν αποτελεί αρχή της κινηματογραφικής πορείας για την μεταβατική εποχή από την καραντίνα και την διαχείρηση της πανδημίας, το Φεστιβάλ Βενετίας έρχεται να σφραγίσει τις προ πανδημίας κινηματογραφικές συνήθειες.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί

Σύμφωνα με τον διευθυντή του φεστιβάλ Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί για την ασφάλεια όλων. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνονται τεστ κορονοϊού στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη των καλεσμένων που έρχονται από ευρωπαϊκές χώρες ή και εκτός Ευρώπης. Όσον αφορά τους χώρους συγκέντρωσης θα υπάρχουν ειδικά σκάνερ για θερμομέτρηση και στους χώρους όπου θα διεξάγονται οι συνεντεύξεις Τύπου θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Σημαντική προσθήκη αποτελεί ένα προστατευτικό τείχος στο κόκκινο χαλί το οποίο θα προστατεύει τους καλεσμένους από τους θαυμαστές, οι οποίοι μαζεύονται συνήθως σε πλήθη και προσπαθούν να θαυμάσουν από κοντά τους διάσημους καλλιτέχνες αποτελώντας έτσι απειλή για την δημόσια υγεία. Το μέτρο αυτό θα δίνει επίσης την δυνατότητα στους φωτογράφους να έχουν μεγαλύτερο ελεύθερο χώρο για τα καθήκοντά τους.

Το Φεστιβάλ Βενετίας πριν την πανδημία

Το Φεστιβάλ Βενετίας πριν την πανδημία

Η άφιξη της Τίλντα Σουίντον και της Κέιτ Μπλάνσετ

Ήδη κατέφθασε η ηθοποιός Τίλντα Σουίντον, η οποία πρωταγωνιστεί στην μικρού μήκους ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ “Ανθρώπινη Φωνή”, μεταφορά του έργου του Ζαν Κοκτώ, η οποία πρόκειται  να κάνει πρεμίερα στο φεστιβάλ. Η ηθοποιός πρόκειται επίσης να παραλάβει τιμητικό βραβείο για την καριέρα της. Φορούσε την μάσκα της και έκανε το χαρακτηριστικό σήμα με τα χέρια της Wakanda Forever προς τιμήν του Τσάντγουιν Μπόουζμαν που πέθανε πρόσφατα. Εξίσου με την μάσκα της έφτασε και η ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία φέτος είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.

Η Τίλντα Σουίτον τιμά τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν με το σήμα Wakanda Forever

Η Τίλντα Σουίτον τιμά τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν με το σήμα Wakanda Forever

Η ταινία έναρξης και άλλες πολυαναμενόμενες ταινίες

Την έναρξη του Φεστιβάλ θα αποτελέσει η ιταλική ταινία  «Lacci» του Ντανιέλε Λουκέτι, η πρώτη ιταλική ταινία που κάνει έναρξη μετά το “Baaria” του Τζουζέπε Τορνατόρε το 2009. Αναμένεται να καταφθάσει η Τζία Κόπολα με την ταινία “Mainstream”, ένα σατυρικό ρομάντζο ενώ θα έρθει και η Ρεγκίνα Κίνγκ η οποία σκηνοθετεί την ταινία  “One Night in Miami”.

Από τις πιο αναμενόμενες αμερικανικές ταινίες είναι αυτή της Κλοέ Ζάο με τίτλο “Nomadland” και πρωταγωνίστρια την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ. Πρόκειται να προβληθεί στο Φεστιβάλ της Βενετίας και στο Τορόντο ταυτόχρονα στις 11 Σεπτεμβρίου.

Αξιοσημείωτη είναι η ελληνική συμμετοχή  η οποία ανοίγει το επίσημο φετινό διαγωνιστικό κομμάτι του τμήματος Orizzonti. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Χρήστου Νίκου με τίτλο «Μήλα» με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη. Πρόκειται για μια ταινία με σατυρικό και ρομαντικό ύφος στην οποία ο ήρωας πάσχει από απώλεια μνήμης σε μια πόλη που πολλοί άνθρωποι ξαφνικά αρχίζουν να ξεχνούν.

Τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου

Τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Μήλα»: Η ταινία του Χρήστου Νίκου που θα ανοίξει πρόγραμμα του Φεστιβάλ Βενετίας12.09.2018

Το φεστιβάλ Βενετίας ξεκινάει σήμερα 2 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Variety

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b