MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ

Οργή για την χρήση του «Hallelujah» του Λέοναρντ Κοέν από τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε δυο φορές το πιο γνωστό τραγούδι του Λέοναρντ Κοέν στην πολιτική καμπάνια του.

Monopoli Team

Ο Ντόναλντ Τραμπ πιθανότατα δεν θα ισχυριζόταν ποτέ ότι είναι οπαδός του Λέοναρντ Κοέν, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον ίδιο ή την εκστρατεία του να επιλέξει να χρησιμοποιήσει το πιο γνωστό τραγούδι του Καναδού καλλιτέχνη, «Hallelujah», όχι μία αλλά δύο φορές μετά το τέλος της ομιλίας του στην Ρεπουμπλικανική Εθνική Συνέλευση, το βράδυ της Πέμπτης 27 Αυγούστου.

Πολλοί θαυμαστές του Κοέν ήταν δυσαρεστημένοι όταν άκουσαν την ηχογράφηση του τραγουδιού από την Τόρι Κέλι, κατά τη διάρκεια των πυροτεχνημάτων που πλαισίωναν την ομιλία του Τραμπ.

Αναπόφευκτα, πολλοί μουσικοί επεσήμαναν την ειρωνεία, ή απλώς την ασυμφωνία, της επιλογής ενός βαθιά κυνικού τραγουδιού από έναν Καναδό, ως θριαμβευτική μουσική εξόδου μετά από μια υπερ-πατριωτική αμερικανική ομιλία.

Ο Κοέν, φυσικά, δεν θα μπορούσε να το σχολιάσει, αφού έφυγε από τη ζωή μια ημέρα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 – μερικοί φανς εξακολουθούν να αστειεύονται ή να αποδίδουν τον θάνατό του στην προθυμία να αποφύγει την προεδρία του Τραμπ. Άλλωστε, ο Κοέν είχε γράψει και τραγουδήσει το «Democracy», μια σαρδονική διαμαρτυρία στο δημοκρατικό καθεστώς.

Νωρίτερα, η Ιβάνκα Τραμπ είχε ανέβει στη σκηνή υπό τους ήχους του κομματιού του «I’m Still Standing» του Έλτον Τζον – μία από τις λίγες φορές που ακούστηκε ποπ μουσική κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. Ο Έλτον Τζον έχει αρνηθεί επανειλημμένα τη χρήση των τραγουδιών του από τον Ντόναλντ Τραμπ στο παρελθόν, αλλά δεν συγκαταλέγεται στους καλλιτέχνες που έχουν μηνύσει ή απειλήσει να μηνύσουν τον Τραμπ για τη χρήση των τραγουδιών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝιλ Γιανγκ: Μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ για παράνομη χρήση τραγουδιών του12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b