ΣΥΝΤΑΓΗ
Ριζότο μανιταριών με σαφράν από το blog food24_skg
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για εύκολο και νόστιμο ριζότο μανιταριών με σαφράν!
Monopoli Team
27.08.2020
Υλικά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 50 γρ. μανιτάρια champignon
- 50 γρ. μανιτάρια σιτάκε (λεντινούλα)
- 160 γρ. ρύζι για ριζότο (αρμπόριο)
- 100 ml λευκό κρασί
- 500 ml ζωμό λαχανικών ή 500 ml νερό και ένα κύβο λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 60 ml ελαιόλαδο Thamyris Olive Oil
- 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 3 γρ. σαφράν
- 30 γρ. Παρμεζάνα
- 30 γρ. Βούτυρο
- Φύτρα μπιζέλι Ο Μικρός Καλλιεργητής
- Φύλλα καπουτσίνο Ο Μικρός Καλλιεργητής
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουνε τα 20 ml ελαιόλαδο το κρεμμύδι και
σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά να μαλακώσει. - Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακαταεύουμε απαλά διαρκώς.
- Αφαιρούμε το θυμάρι προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το
αλκοόλ. - Στην συνέχεια προσθέτουμε ζωμό μέχρι να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε
διαρκώς. - Όταν απορροφάει τον ζωμό ξαναβάζουμε πάλι μέχρι να καλύψει το ρύζι.
- Παράλληλα σε ένα τηγάνι βάζουμε τα 40 ml ελαιόλαδο τα μανιτάρια ψιλοκομμένα
αλάτι πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. - Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
- Όταν έχουμε βάλει όλο τον ζωμό και το ρύζι μας είναι έτοιμο αφαιρούμε απο την
φωτιά προσθέτουμε παρμεζάνα το βούτυρο το σαφράν και ανακατεύουμε να δέσει
το ριζότο μας και να γίνει κρεμώδες. - Τέλος σερβίρουμε και προσθέτουμε τα φύλλα καπουτσίνο και το μπιζέλι.
Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Επικό reunion για τους πρωταγωνιστές του Pulp Fiction
Πάσχα στο Λεωνίδιο: Μια εκδρομή που αξίζει να κάνετε
Σωτήρης Τσαφούλιας: «Δεν έχω καλλιτεχνικά απωθημένα»
Εύα Νάθενα: Η σκηνοθέτρια της «Φόνισσας» στην εκπομπή «Watch Next» της COSMOTE TV
Μακιγιάζ χειλιών: Πώς να διατηρήσεις αναλλοίωτο το κραγιόν σου κατά τη διάρκεια της μέρας
My father had a big nose: Έκθεση του Κωνσταντίνου Πάτσιου στην The Blender Gallery
Κρυπτόγαμα: Η Νικαίτη Κοντούρη σκηνοθετεί τον θεατρικό μονόλογο του Μιχάλη Αλμπάτη στην Πειραιώς 260
Mataroa Happy: Το πρώτο χαμηλόβαθμο αλκοολούχο ποτό με εκχύλιση κάνναβης και νταμιάνας
Ian Rankin: Συνάντηση με τον μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση