MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
13
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Anthénea: Η πρώτη eco-friendly πλωτή σουίτα του κόσμου

Το Anthénea είναι ένα πολυτελές πλωτό, 50 τετραγωνικών μέτρων, που τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια.

Monopoli Team

Ο τουρισμός είναι μια από τις βιομηχανίες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημία COVID-19. Και τώρα που το καλοκαίρι είναι εδώ, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι στον κλάδο κινητοποιούνται για να αναπτύξουν νέες ιδέες που θα δώσουν νέα ώθηση στη βιομηχανία. Αν αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν “πράσινο” πρόσημο, τότε το όφελος είναι διπλό.

Γνωρίστε λοιπόν την Anthénea, ένα πολυτελές κυκλικό πλωτό, που προσφέρει μερικές από τις πιο exclusive, και παράλληλα εντυπωσιακές εμπειρίες φιλοξενίας εκεί έξω.

Το Anthénea είναι σχέδιο του αρχιτέκτονα Jean-Michel Ducancelle που έχει περάσει πάνω από 25 χρόνια μελετώντας τους διάφορους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να κατοικήσουν πιο βιώσιμα στη γη.

Φιλικό προς το περιβάλλον

Όντας πάνω στο νερό, το Anthénea έχει σχεδιαστεί για να είναι φιλικό προς το περιβάλλον με ένα σύστημα άγκυρας με βίδα άμμου που δεν προκαλεί ζημιά στον βυθό και τα οικοσυστήματα του. Εκτός από αυτό, είναι πλήρως ηλιακό και καλύπτει όλες τις ηλεκτρικές ανάγκες των επισκεπτών, ενώ είναι εξοπλισμένο με εξειδικευμένους σταθμούς που φιλτράρουν όλα τα απόβλητα και απελευθερώνουν μόνο καθαρό νερό.

Το εσωτερικό

Όσο για το εσωτερικό, περιλαμβάνει μια πλήρως εξοπλισμένη μικρή κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο μεγέθους XL, ένα μπάνιο με στρογγυλή μπανιέρα (με την επιλογή νερού της θάλασσας ή του γλυκού νερού) και ένα σαλόνι με καναπέ και πολλά πολυτελή έπιπλα.

Έχει ενσωματωμένο γυαλί για να βλέπουν οι άνθρωποι την εντυπωσιακή θέα προς όλες τις κατευθύνσεις.  Επίσης το πάνω μέρος του παρατηρητηρίου ανοίγει για να χαλαρώσετε, ενώ προσφέρει θέα στην υποβρύχια χλωρίδα και πανίδα.

Στο εξωτερικό, υπάρχει ένα στρογγυλό κατάστρωμα 30 μέτρων και ένα παρατηρητήριο με σαλόνι.

Ο χώρος έχει σχεδιαστεί για να χωρέσει έως 12 άτομα.

Η τιμολόγηση δεν είναι δημόσια διαθέσιμη στον ιστότοπο της Anthénea. Πηγές λένε ότι μια νύχτα μπορεί να κοστίσει πάνω από 280 ευρώ, ενώ όσοι επιθυμούν να αγοράσουν, η τιμή μπορεί να φτάσει και στα 452.000 ευρώ.

πηγή: boredpanda

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
«Κανένα τραγούδι για τη γενοκτονία»: Η Π.Ο.Θ.Α. τα βάζει με την ΕΡΤ για τη Eurovision
Επίκαιρα
Η Pantone επέλεξε το «χρώμα του 2026» και προκάλεσε αντιδράσεις
Επίκαιρα
Πόσο κοστίζει να παρκάρεις στην Αθήνα σήμερα;
Επίκαιρα
Έως και 18% χαμηλότερη από το 2009 η παραγωγικότητα στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων
Επίκαιρα
Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο Osborne επαναφέρει τη λύση δανεισμού και ανταλλαγής εκθεμάτων
Επίκαιρα
Ακριβότερο έως 20% το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Επίκαιρα
Κακοκαιρία Byron: Κλειστά τα σχολεία στην Αττική την Παρασκευή (5/12)
Επίκαιρα
“Συμπράττουμε, κινητοποιούμαστε συλλογικά”: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στηρίζει την απεργία του ΣΕΗ
Επίκαιρα
Στο Top 10 της Ευρώπης το μποτιλιάρισμα της Αθήνας
Επίκαιρα
Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης – Τα «σημεία – κλειδιά»
Επίκαιρα
Ταξί: Συνεχίζεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία στην Αττική