MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Σεπτέμβριος στο ΚΠΙΣΝ: Αφιέρωμα στον Ennio Morricone

Με ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και μια συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα τιμήσει τη μνήμη του σπουδαίου Ιταλού μαέστρου Ennio Morricone, τον Σεπτέμβριο, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ennio Morricone
Φωτογραφία: Flavio Lo Scalzo
Monopoli Team

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα υποδεχθεί το φθινόπωρο με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μαέστρο Ennio Morricone που έφυγε τον περασμένο Ιούλιο. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει προβολές ταινιών για τις οποίες είχε γράψει μουσική ο σπουδαίος Ιταλός συνθέτης και μία συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (ΚΟΑ) υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Άντριαν Πραμπάβα.

Κινηματογραφικό αφιέρωμα

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα, που επιμελείται ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης, θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος.

Συναυλία

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, η ΚΟΑ, σε συνεργασία με το European FilmPhilharmonic Institute, θα δώσει μία συναυλία-αφιέρωμα στον Morricone που θα περιλαμβάνει όχι μόνο εμβληματικά soundtrack από τη δεκαετία του ’60 (The Good, the Bad and the Ugly, Once upon a Time in the West), αλλά και σύγχρονες δημιουργίες του, όπως η μουσική για τη Malena του Τζουζέπε Τορνατόρε και η βραβευμένη με Όσκαρ μουσική για την ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο The Hateful Eight.

Το αφιέρωμα στον Ennio Morricone πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά προγραμματισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και είναι συνδιοργάνωση της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και του ΚΠIΣΝ. Εντάσσεται στην πρωτοβουλία Tempo Forte Italia-Ελλάδα 2020. Με την υποστήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Με την επικοινωνιακή υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος.

*Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Lord of the Flies: Η νέα survival σειρά που θα σε καθηλώσει – Τι φέρνει η TV την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου
Cine News
Binge mode on: Οι σειρές που θα δούμε τον Μάιο στη μικρή οθόνη
Cine News
Η τέλεια αστυνομική σειρά για binge-watching αυτό το τριήμερο - και όσα άλλα θα δεις στην TV
Cine News
Για τον Νίκο Ερηνάκη, η φιλοσοφία δεν είναι μια ακαδημαϊκή πολυτέλεια για ήρεμες εποχές
Cine News
Μάιος στην COSMOTE TV: Πρεμιέρα για το A Complete Unknown με τον Τιμοτέ Σαλαμέ και μια νέα σειρά από τον κόσμο του Yellowstone
Cine News
Ο Τούτσι στην Ιταλία: Νέος κύκλος στο Disney+ με φόντο νέες ξεχωριστές περιοχές της Ιταλίας
Cine News
“Βοήθεια!”: Έρχεται το νέο ψυχολογικό θρίλερ του Σαν Ράιμι στο Disney+
Cine News
Πόσο σύντομα είναι το τώρα; Το AnafiFF 2026 επιστρέφει στην Ανάφη
Cine News
The Devil Wears Prada: Το απόλυτο rewatch πριν την πρεμιέρα του sequel – Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Μυστήριο, δράμα, τρόμος – Όσα μάς περιμένουν αυτό το ΣΚ στην TV
Cine News
Σπίτι Χωρίς Διεύθυνση: Η ταινία-έκπληξη της Χάτιτσε Ασκίν στο Newman Cinema
Cine News
Ιερά Οδός, 21 χλμ: Το ντοκιμαντέρ της Νικολέτας Παράσχη ξεκινά την πορεία του στις ελληνικές αίθουσες