MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  PERFORMANCE

  Τα Αφαία: Performance του Βασίλη Σαλπιστή στην Οικία – Εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα

  Η Αίθουσα Τέχνης Καππάτος παρουσιάζει, 7-8 Αυγούστου 2020, την performance του Βασίλη Σαλπιστή, με τίτλο «Τα Αφαία», στην Οικία – Εργαστήριο του Ζωγράφου Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα.

  Monopoli Team

  Στην Οικία – Εργαστήριο του Ζωγράφου Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα, το διιήμερο Παρασκευή 7 και Σάβατο 8 Αυγούστου, θα παρουσιαστεί η performance του Βασίλη Σαλπιστή  «Τα Αφαία» η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό για δύο ώρες κάθε μέρα απο 21:00 -23:00.

  Πρόκειται για μια παραγωγή της Αίθουσας Τέχνης Καππάτος και της Πολιτιστικής Εταιρείας «Πάνθεον», σε συνεργασία με την Εταιρεία Έρευνας Μελέτης και Προβολής της Νεοελληνικής Τέχνης – «Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης». Η performance «Τα Αφαία» αποτελεί τον πρόλογο του Διεθνούς Φεστιβάλ Performance της Αίγινας που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Αίγινα τον Αύγουστο 2021.

  Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

  Ο Βασίλης Σαλπιστής είναι εικαστικός καλλιτέχνης. Ζεί και εργάζεται στο Παρίσι. Το 2018 φιλοξενήθηκε στο Kappatos Aegina Art Residency στην Αιγινήτισσα, Αίγινα, ένα Residency για καλλιτέχνες με την αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

  Λίγα λόγια για το Διεθνές Φεστιβάλ Performance

  Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μια σειρά από ζωντανές καλλιτεχνικές δράσεις, perfromances, οι οποίες θα  παρουσιασθούν παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις όπως εκθέσεις, παραστάσεις και άλλες δημιουργικές παραγωγές. Οι συμμετέχοντες Καλλιτέχνες προέρχονται κυρίως από τον χώρο των Εικαστικών Τεχνών, αλλά και του Θεάτρου, του Χορού, της Μουσικής, των Multimedia κ.α. Το Φεστιβάλ θα παρουσιάζεται σε ετήσια βάση και τελεί υπό την Αιγίδα  και Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

  Η ιστορική «Οικία-Εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη»

  Η «Οικία-Εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη», πέραν της Αρχιτεκτονικής και Ιστορικής σπουδαιότητάς του, ώς ένα από τα κτίρια που δημιούργησε ο περίφημος Αρχιτέκτονας Άρης Κωνσταντινίδης, φέρει τις προϋποθέσεις να είναι όχι μόνο χώρος ανάδειξης αλλά και παραγωγής Πολιτισμού στο νησί της Αίγινας.

  Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και για τον τόπο αλλά και για το κοινό που θα μπορέσει να επισκεφθεί και να γνωρίσει τον χώρο και την ιστορία του κτιρίου το οποίο θα προβάλλει τον σύγχρονο πολιτισμό φιλοξενώντας καλλιτεχνικές δράσεις, σε ένα νησί που για την ώρα στερείται δραματικά πολιτιστικών υποδομών.  Η διοργάνωση του Φεστιβάλ θα έχει έτσι την μεγάλη τιμή να φιλοξενηθεί στους χώρους που έζησε και δημιούργησε ένας απο τους σημαντικούς Έλληνες Καλλιτέχνες του 20ου Αιώνα, ο Γιάννης Μόραλης.

  Ανάδειξη της σύγχρονης τέχνης και καλλιτεχνικής πρακτικής

  Μια νέα διοργάνωση γύρω από την Τέχνη της Performance που θα λάβει χώρα στην Αίγινα και στοχεύει να αναδείξει τη σύγχρονη καλλιτεχνική πρακτική και να ανοίξει τη σύγχρονη τέχνη στο κοινό και τους επισκέπτες της Αίγινας, θα αποτελέσει μια μοναδική πολιτιστική δράση η οποία θα ενισχύσει δυναμικά τις ήδη υπάρχουσες καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες στο νησί. Μέσω αυτής της δράσης επιτυγχάνεται η προώθηση της αποκέντρωσης για την προβολή της σύγχρονης τέχνης στην χώρα μας σε έναν τόπο αρκετά κοντά στην Αθήνα, με σημαντική ιστορία και τουριστική δραστηριότητα, και συμβολική ιστορική σημασία ως πρώτη πρωτεύουσα του σύγχρονου Νεο-Ελληνικού Κράτους στα 200 χρόνια απο την ίδρυσή του.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Slate Line: To νέο έργο του Richard Long στο Ιερό Διονύσου Ελευθερέως12.09.2018

  Η διοργάνωση αυτου του Φεστιβάλ θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη της ευρύτερης τριγύρω περιοχής, η οποία συνακόλουθα θα αναβαθμιστεί. Μια μελλοντικά αυξανόμενη πολιτιστική ανάπτυξη θα συμβάλει ταυτόχρονα στη συνολικότερη ανάπλαση του νησιού. Η ανάδειξη του πολιτισμού και η αύξηση του συμβολικού κεφαλαίου θα αναβαθμίσουν το κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίπεδο της Αίγινας, προσελκύοντας μεγαλύτερο μέρος του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού τουρισμού μέσω καλλιτεχνικών δράσεων, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη. Ο σύγχρονος πολιτισμός και οι αρχαιολογικοί-ιστορικοί χώροι οι οποίοι υπάρχουν στην Αίγινα, αποτελούν κατ’ εξοχήν πόλο έλξης και ανάδειξης του πολιτιστικού επιπέδου ενός τόπου, ιδιαίτερα μάλιστα όταν συνδυαστούν μεταξύ τους.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  Σενάριο: Βασίλης Σαλπιστής
  Πληροφορίες: Αίθουσα Τέχνης Καππάτος, Πάνθεον Πολιτιστική Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Αθηνάς 12, 105 54 Αθήνα T: +30 210 3217931, 6932463131, www.kappatosgallery.com
  Παραστάσεις: Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 | 21:00 -23:00
  Πληροφορίες Χώρου: Οικία - ατελιέ Γιάννη Μόραλη, Νίκου Καζαντζάκη, Αίγινα.
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ