
Γαλατόπιτα
Monopoli Team
17.07.2020
Υλικά
Εκτέλεση
- 3 κούπες γάλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 2 αυγά
- 30 γρ. βούτυρο παγωμένο
- κανέλα και λίγο ζάχαρη για το πασπάλισμα
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη (αν τη θελουμε πιο γλυκιά βάζουμε 1 1/2 ζάχαρη) μέχρι να λιώσει και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Έπειτα προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σφίξει.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ανακατεύοντας ρίχνουμε τα αυγά και το βούτυρο.
- Ψήνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρίμαχο σκεύος για 30´-40´, στους 180 ℃ στον αέρα, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκαφέ χρώμα.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Μiss Mimi Foodie εδώ.
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Σιωπηλός Δρόμος: έρχεται το δεύτερο επεισόδιο της δραματικής σειράς
Που θα φάτε τους πιο νόστιμους λουκουμάδες στην Αθήνα;
Εντυπωσιακά μπάνια από διάσημους πίνακες «ζωντανεύουν» και γίνονται έμπνευση για το σπίτι μας
Ποια μουσεία είχαν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα εν μέσω της πανδημίας;
Το Παιδί και το Δελφίνι (Boy on a Dolphin)
TV CALENDAR