MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Άγαλμα του Τζον Λένον σε περιοδεία για τα 80α του γενέθλια;

Φέτος κλείνουμε 80 χρόνια από την γέννηση του Τζον Λένον και μία καλλιτέχνης προτείνει την περιοδεία του αγάλματος του σε όλη την Βρετανία.

Το άγαλμα του Τζον Λένον
Το άγαλμα του Τζον Λένον
Monopoli Team

Καθώς πλησιάζουν τα 80 χρόνια από την γέννηση του Τζον Λένον, η πόλη στο Λίβερπουλ, όπου γεννήθηκε, ψάχνει τρόπους να τιμήσει την μνήμη του. Έτσι, προτάθηκε η περιοδεία του μπρούτζινου αγάλματος που δημιούργησε η Laura Lian, και μέχρι τώρα βρίσκεται στο Hard Rock Cafe του Λονδίνου.

Η γλύπτρια με το άγαλμα του Τζον Λένον

Η γλύπτρια με το άγαλμα του Τζον Λένον

Η γλύπτρια δήλωσε ότι θα ήθελε το άγαλμα να ανεγερθεί και να εκτίθεται δημόσια στην πόλη που γεννήθηκε ο Λένον, στο Merseyside, στις 21 Σεπτεμβρίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης. Μάλιστα, αρχική της επιθυμία ήταν να βρει εκεί το μόνιμο “σπίτι” του το άγαλμα.

Κάποια στιγμή υπήρχε η ιδέα να στηθεί το άγαλμα στην περιοχή των Strawberry Fields, ως φόρος τιμής στο διάσημο τραγούδι των Beatles. Το πρότζεκτ, όμως, έλαβε τέλος όταν ο δήμαρχος του Merseyside πρότεινε να στηθεί εκεί το άγαλμα. Έτσι, αυτή η ιδέα πρόκειται μάλλον να πραγματοποιηθεί φέτος, μιας και τον Οκτώβριο του 2020 ο Λένον θα γιόρταζε τα 80α του γενέθλια, αν δεν είχε φύγει από τη ζωή το 1980.

“Με όλα όσα γίνονται στον κόσμο μας και τις αναταραχές γύρω από κάποια αγάλματα, το μόνο σωστό είναι το άγαλμα του Τζον Λένον να γυρίσει εκεί που ανήκει. Εφόσον φέτος κλείνουμε 80 χρόνια από τη γέννηση και 40 χρόνια από τη δολοφονία του, είναι ώρα το άγαλμα να ανεγερθεί στον τόπο καταγωγής του” δήλωσε χαρακτηριστικά η γλύπτρια, που πρόσθεσε επίσης ότι φέτος θα μπορούσε το άγαλμα να περιοδεύσει σε όλη την Μ. Βρετανία για να τιμηθεί η μνήμη του “σκαθαριού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζον Λένον: 5 συγκλονιστικές στιγμές από τη ζωή του θρυλικού σκαθαριού12.09.2018

Η Laura Lian ξεκίνησε το άγαλμα αυτό πριν από δύο χρόνια. Από την ολοκλήρωση του και μετά, κοσμούσε κυρίως το Hard Rock Cafe.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b