MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΌΛΗ

Γιατί το ιστορικό Ριβιέρα στα Εξάρχεια παραμένει ο αγαπημένος μας θερινός κινηματογράφος

Καλοκαίρι στην Αθήνα με τις πιο εμβληματικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου στο σινέ Ριβιέρα.

Φωτογραφία από την επίσκεψη μας στο Ριβιέρα στην ανθισμένη Βαλτετσίου
Φωτογραφία από την επίσκεψη μας στο Ριβιέρα στην ανθισμένη Βαλτετσίου
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Αν έπρεπε να σκεφτούμε έναν λόγο που αγαπάμε το καλοκαίρι στην Αθήνα, τότε σίγουρα θα λέγαμε τα θερινά σινεμά. Όταν η πόλη αδειάζει και οι επιλογές για ψυχαγωγία ελαττώνονται, οι θερινοί κινηματογράφοι μας υπενθυμίζουν ότι υπάρχει ακόμα ζωή στην πρωτεύουσα -ναι ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο!- και φυσικά επιλογές για ψυχαγωγία.

Έτσι, ο ενθουσιασμός μας ήταν απερίγραπτος όταν τον Ιούνιο τα αγαπημένα μας θερινά σινεμά άνοιξαν ξανά. Και δεν ήμασταν οι μόνοι, αφού οι Αθηναίοι έσπευσαν στα θερινά της πόλης και γέμισαν τις αίθουσες -που άνοιξαν με ειδικά μέτρα ασφαλείας και μειωμένη πληρότητα.

Τώρα, αν έπρεπε να επιλέξουμε και το αγαπημένο μας θερινό, τότε θα λέγαμε σίγουρα το σινέ Ριβιέρα. Και οι λόγοι είναι πολλοί!

Μία “όαση” στο κέντρο της Αθήνας
Το σινέ Ριβιέρα στην ανθισμένη Βαλτετσίου

Το σινέ Ριβιέρα στην ανθισμένη Βαλτετσίου, φωτογραφία: monopoli.gr

Αρχικά πρόκειται για έναν ιστορικό κινηματογράφο, αφού μαζί με τον ΒΟΞ και το Εκράν αποτελούν τα παλαιότερα θερινά της Αθήνα, που μάλιστα έχουν ανακηρυχθεί διατηρητέα από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα το Riviera σημειώνει 51 χρόνια λειτουργίας, ενώ από τότε που άνοιξε το 1969 δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή να λειτουργεί και να λαμβάνει την αγάπη του κόσμου.

Από το 1969 λοιπόν το Ριβιέρα ομορφαίνει την οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια, κάνοντας την το σημείο συνάντησης των Αθηναίων σινεφίλ. Το Ριβιέρα φροντίζει να φέρνει τις πιο “ψαγμένες” ταινίες, ενώ φιλοξενεί και μεταμεσονύχτιες προβολές σε συνεργασία με το Midnight Express και τον Άκη Καπράνο -οι οποίες παρά την ώρα γεμίζουν.

Καλοκαίρι στην Αθήνα με τις πιο εμβληματικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου στο σινέ Ριβιέρα

Καλοκαίρι στην Αθήνα με τις πιο εμβληματικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου στο σινέ Ριβιέρα, φωτογραφία: monopoli.gr

Έτσι, δύσκολα θα δείτε τα τελευταία μπλοκμπάστερ στο Ριβιέρα. Θα δείτε, όμως, αριστουργήματα των μεγαλύτερων δημιουργών, από τον Φελίνι μέχρι και τον Χίτσκοκ. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να απολαύσετε την “Νύχτα του Κυνηγού” την εμβληματική ταινία τρόμου του Τσαρλς Λότον με τον Ρόμπερτ Μίτσαμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα θερινά σινεμά της Αθήνας που περιμένουμε ανυπόμονα να ξανανοίξουν12.09.2018

Το Σάββατο 11 Ιουλίου, 1 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στο πλαίσιο του Midnight Express θα προβληθεί η ταινία The Breakfast Club.

Ένας επίγειος παράδεισος στην καρδιά της Αθήνας, φωτογραφία: monopoli.gr

Και φυσικά, ο λόγος που αγαπάμε τόσο το Ριβιέρα και το επιλέγουμε κάθε καλοκαίρι είναι ο πανέμορφος, δροσερός του κήπος που πλαισιώνει την οθόνη και μας μεταφέρει στα πιο εξωτικά μέρη, μακριά από την πόλη…

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b