MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Θερινά σινεμά: Ανοίγουν με αποστάσεις, ίδιο εισιτήριο και χωρίς διάλειμμα

Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου οι θερινοί κινηματογράφοι υποδέχονται τους σινεφίλ λειτουργώντας με βάση τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Monopoli Team

Η Πέγγυ Ρίγγα, ιδιοκτήτρια των θερινών κινηματογράφων “Βοξ”, “Ριβιέρα” και “Αθηναία” μιλώντας στον σταθμό Αθήνα 984 στην εκπομπή της Μαργαρίτας Μυτιληναίου, περιέγραψε τη διαδικασία του ανοίγματος των θερινών κινηματογράφων αλλά και τον “αθέμιτο” ανταγωνισμό που καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν οι αιθουσάρχες από τα δημοτικά δωρεάν drive-in.

Οι νέες οδηγίες και οι κανόνες λειτουργίας προέκυψαν μετά από χθεσινοβραδυνή τηλεδιάσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, με εκπροσώπους της  Ένωσης Αιθουσαρχών.

Νέοι κανόνες λειτουργίας

Με βάση τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, η πληρότητα των θερινών σινεμά δεν μπορεί να υπερβαίνει στο 70 %. Ανά δύο θέσεις θα υπάρχει και μία κενή, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια ή για παρέα, οπότε θα κάθονται όλοι μαζί. Τα  κυλικεία μπορεί να είναι ανοικτά αλλά οι προβολές θα γίνονται χωρίς διάλειμμα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Δεν μειώνεται το εισιτήριο

Όπως διευκρίνισε η κα Ρίγγα “η τιμή του εισιτηρίου θα παραμείνει σταθερή” παρόλο που υπήρξαν δημοσιεύματα περί μείωσης του εισιτηρίου κατά ένα ευρώ. Τόνισε δε το «πάγιο αίτημα του κλάδου να κατέβει το ΦΠΑ στο 6%»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλα τα Drive-In σινεμά που θα λειτουργούν το καλοκαίρι στην Αθήνα12.09.2018

Ο ανταγωνισμός των δωρεάν drive in

Η κυρία Ρίγγα μίλησε για τάση αθέμιτου ανταγωνισμού από πλευράς Δήμων της Αττικής που εξαγγέλλουν τη δημιουργία δικών τους drive in και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο. «Είμαστε εποχικές επιχειρήσεις και αν λάβουμε υπ’ όψιν και τα όχι και τόσο ευοίωνα νέα από την εστίαση και το λιανικό εμπόριο, είναι προφανές ότι ο κόσμος θα επιλέξει το δωρεάν, ακόμη και τη νέα εμπειρία του drive in, από το να πληρώσει έστω και ένα μικρό αντίτιμο για το σινεμά.» καταλήγει.

Το θερινό σινεμά “Βόξ” στην πλατεία Εξαρχείων λειτουργεί ανελλιπώς από το 1938 και είναι από τους λίγους κινηματογράφους που παρέμεινε ζωντανός ακόμη και στην Κατοχή.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b