MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΡΙΝΑ ΣΙΝΕΜΑ

Τα θερινά σινεμά της Αθήνας που περιμένουμε ανυπόμονα να ξανανοίξουν

Ανοίγουν από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου οι θερινοί κινηματογράφοι της πόλης και εμείς διαλέξαμε τα ωραιότερα σινεμά που δεν βλέπουμε την ώρα να επισκεφτούμε ξανά.

author-image Ευθυμία Πουλάδη

Οι Έλληνες σινεφίλ ανυπομονούν να επισκεφτούν ξανά το αγαπημένο τους συνοικιακό σινεμά, να απολαύσουν ένα δροσιστικό ποτό και να παρακολουθήσουν μια ωραία ταινία. Με το αρχικό πρόγραμμα των ταινιών που πρόκειται να προβληθούν, είτε πρώτη είτε δεύτερη φορά στους κινηματογράφους, να έχει ανακοινωθεί, δεν βλέπουμε την ώρα να τα επισκεφτούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιες ταινίες θα δούμε στα θερινά σινεμά το καλοκαίρι;12.09.2018

Να θυμίσουμε βέβαια, πως σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, η πληρότητα των θερινών σινεμά δεν μπορεί να υπερβαίνει το 70%. Ανά δύο θέσεις θα υπάρχει και μία κενή, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια ή για παρέα, οπότε θα κάθονται όλοι μαζί. Τα κυλικεία μπορεί να είναι ανοικτά, αλλά οι προβολές θα γίνονται χωρίς διάλειμμα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Διαβάστε περισσότερα, εδώ.

Εμείς επιλέξαμε μερικά από τα κλασικά θερινά σινεμά της Αθήνας, που συνδυάζουν την τέχνη με το πράσινο της φύσης και την μαγευτική θέα της Αθήνας το βράδυ, υπό το φως του φεγγαριού.

«Θησείον»

Ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά σινεμά της Αθήνας, με θέα την φωτισμένη Ακρόπολη το βράδυ, το «Θησείον» είχε ανακηρυχθεί ως ο καλύτερος κινηματογράφος του κόσμου ανάμεσα σε 10, από το CNN, το 2013. Αν το επισκεφτείς, δεν γίνεται να μην απολαύσεις την ξακουστή σπιτική βυσσινάδα που προσφέρει το κυλικείο του. Ή αν είστε πιο παραδοσιακός, προσφέρεται τσίπουρο με μεζέ!
Απ. Παύλου 7, Θησείο, Τηλ.: 2103420864, 2103470980

«Αίγλη»

Το πιο πολυτελές και εντυπωσιακό θερινό σινεμά της Αθήνας, που σε κάνει να νιώθεις… πλούσιος! Καλοδιατηρημένος χώρος, περιτριγυρισμένος από μοσχοβολιστά λουλούδια, όπως μπουκαμβίλιες και γιασεμιά στον κήπο του Ζαππείου, έναν από τους πιο διάσημους κήπους της Αθήνας. Ταινίες πρώτης προβολής, πλουσιοπάροχο σέρβις σαμπάνιας, δωρεάν χώρος στάθμευσης και VIP χώρος για να βλέπεις ιδιωτικά ταινίες. Επίσης, αποτελεί τον παλιότερο κινηματογράφο της Αθήνας, με την πρώτη προβολή του, το 1903.
Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας), Τηλ.: 2103369300.
Δευτέρα 1 έως Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 21.00- “Ευτυχία” του Άγγελου Φρατζή

«Ριβιέρα»

Χτισμένη εκεί που κάποτε βρίσκονταν δυο νεοκλασικά κτίρια, που κάηκαν σε πυρκαγιά, η «Ριβιέρα» βρίσκεται στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου, κοντά στη πλατεία των Εξαρχείων. Ο κινηματογράφος αποτελεί έμπνευση του μηχανικού κινηματογράφου Θεόδωρου Ρίγγα, που όπως είχε αναφέρει η κόρη του και τωρινή ιδιοκτήτριά του Πέγκυ Ρίγγα, περνώντας απ’ έξω και βλέποντας το χώρο, σκέφτηκε να δημιουργήσει αυτό το πολύ όμορφο θερινό σινεμά. Φτιαγμένος το 1969, ο κινηματογράφος προβάλλει αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς, από Άλφρεντ Χίτσκοκ μέχρι Γκοντάρ και Τρυφώ.
Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια, Τηλ.: 2103844827.

«Λιλά»

Πρόκειται για τον μόνο κινηματογράφο στον άξονα Πατησίων-Κυψέλης. Πήρε το όνομά του από την φωτισμένη λιλά επιγραφή του, τα νυχτολούλουδα και από διάφορες λεπτομέρειες που θα βρεις στο χώρο του, που έχουν αυτό το χρώμα. Ένα σινεμά με vintage διάθεση, που προβάλλει κυρίως ταινίες τέχνης.
Νάξου 115, Αγ. Λουκάς, Πατήσια, Τηλ.: 2102016849.

«Παναθήναια»

Ένα από τα παλαιότερα σινεμά της πυκνοκατοικημένης Αθήνας, που λειτουργεί από το 1920. Περιτριγυρισμένος από τον καταπράσινο δροσερό του κήπο, ο κινηματογράφος δίνει επιλογές στους θεατές, που μπορούν να απολαύσουν κλασσικό ευρωπαϊκό και αμερικάνικο σινεμά, αλλά και mainstream πρώτες προβολές.
Μαυρομιχάλη 165, Αμπελόκηποι, Τηλ.: 2106425714.
Δευτέρα 1 έως Τετάρτη 3 Ιουνίου  – «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν-Χο (20.45), και «Απόστρατος» (23.00).

«Δεξαμενή»

Το σινεμά είναι φτιαγμένο στην ταράτσα της δεξαμενής απ’ όπου υδρεύονταν παλιά η Αθήνα και έτσι πήρε το όνομά του. Ο πολιτιστικός σύλλογος της Ε.ΥΔ.ΑΠ βοήθησε στη δημιουργία αυτού του σινεμά, που περιτριγυρίζεται από όμορφα λουλούδια, φυτά και αφίσες.
Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι, Τηλ.: 210 3623942, 210 3602363

«Κάρμεν»

Ένας από τους ιστορικούς θερινούς κινηματογράφους των Αμπελοκήπων, ο διατηρητέος «Κάρμεν» επέστρεψε το περσινό καλοκαίρι μετά από 15 χρόνια σιωπής… Τη διαχείριση και την ανακαίνισή του ανέλαβε η εταιρία διανομής Weird Wave, συνεχίζοντας την επιτυχημένη προσπάθειά της να δώσει ζωή σε ιστορικούς κινηματογράφους όπως το Άστορ, η Ανδόρα και το επίσης θερινό, «Στέλλα» στην Κυψέλη.
Κουσιανόφσκι και Παπαδά 40 (από Κατεχάκη 37-39) Ελληνορώσων, κοντά στη στάση μετρό Κατεχάκη.
Δευτέρα 1 έως Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 20.50- «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς», του Γιάννη Οικονομίδη, 

«Ελληνίς Cinemax»

Τεράστιο σινεμά στους Αμπελόκηπους, με πράσινο, τραπεζάκια για διευκόλυνση των θεατών, ανακαινισμένο και με πολύ μεγάλη οθόνη για καλύτερη θέαση. Λειτουργεί από το ’60 και εξυπηρετεί όσους μετακινούνται με ΜΜΜ.
Κηφισίας 29, Αθήνα, Τηλ.: 210 6464009.
Δευτέρα 1 έως Τετάρτη 3 Ιουνίου  21.15 – «Πόνος και Δόξα» του Πέδρο Αλμοδόβαρ. 

«Εκράν»

Η ονομασία του σημαίνει οθόνη στα γαλλικά και πρωτολειτούργησε το 1969, με προβολές ελληνικών ταινιών. Βρίσκεται σε ένα στενό πίσω από την πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας, ανακαινίστηκε και έγινε τεράστιο, με καταπράσινα φυτά. Προβάλλει ρωσικές, γαλλικές και σκανδιναβικές ταινίες, καθώς και διάφορες ταινίες πρώτης προβολής και κλασικές επανεκδόσεις.
Ζωοδ. Πηγής & Αγαθίου, Νεάπολη, Τηλ.: 2106461895

«Όασις»

Μικρό, χωμένο στο πράσινο, συνοικιακό σινεμαδάκι του Παγκρατίου, με πολλές γλάστρες και κεραμικά. Ιδανικό αν επιζητείς δροσιά τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες.
Πρατίνου 7, Παγκράτι, Τηλ.: 210 7244015

«Ηλέκτρα»

Ένα από τα παλιότερα σινεμά της Αθήνας, που λειτούργησε για πρώτη φορά το 1940 στην απέναντι πλευρά της Πατησίων. Χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο μνημείο το 1997 και ανακαινίσθηκε το 2018.
Πατησίων 292, Αγ. Λουκάς, Τηλ.:2102017220.
Δευτέρα 1 έως Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 21.10 –  «Η Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς», του Γιάννη Οικονομίδη.

«Αθηναία»

Εδώ και 35 χρόνια, η «Αθηναία» κεντρίζει το ενδιαφέρον όσων αγαπούν τα κλασσικά φιλμ-νουάρ αλλά και τις δυνατές πρώτες προβολές. Ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και πολιτικοί βρίσκονται ανάμεσα στο ετερόκλητο κοινό του.
Χάρητος 50, Κολωνάκι (Μετρό Ευαγγελισμός), Τηλ.: 2107215717

«Cine Φιλοθέη»

Ένα σινεμά που δεν περιβάλλεται από πέτρινους τοίχους, αλλά από πράσινα φυτά και ουρανό. Ήχος στο τέρμα, αναπαυτικά καθίσματα, χοτ ντογκ και ταινίες α’ προβολής, πάνω σε μια όμορφη πλατεία της Φιλοθέης.
Πλ. Δροσοπούλου, Φιλοθέη, Τηλ.:2106833398.
Δευτέρα 1 έως Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 21.00 – «Σκοτεινά Νερά» του Τοντ Χέινς.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b