MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης: 6 προτάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 6 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Πέμπτη 2 Ιουλίου.

«Les Blancs»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Απόψε στις 21:00, ο Vassilikos θα εμφανιστεί σε μια από τις πρώτες ζωντανές συναυλίες αυτού του καλοκαιριού. Μαζί με τον Αλέξανδρο Λιβιτσάνο στις ενορχηστρώσεις και τη σύμπραξη του Ventus Ensemble, ο Vassilikos θα παρουσιάσει στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ το «Κολάζ», μια μουσική αναδρομή της πορείας του με διαφορετικές εκτελέσεις των καλύτερων στιγμών του.

Η δυνατότητα παρακολούθησης της συναυλίας live θα δοθεί σε περιορισμένο αριθμό θεατών με την προαγορά εισιτηρίου, ενώ οι υπόλοιποι θα μπορείτε να την παρακολουθήσετε διαδικτυακά στην σελίδα snfcc.org/vassilikos, στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.

Vassilikos live

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Το διαδικτυακό project «ENTER» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ανανεώνει την online συλλογή του, με την προσθήκη νέων έργων. Σήμερα, η Kat Válastur, με το «Slothian days», επιστρατεύει στο Βερολίνο τρεις διάσημους χορευτές που κηρύσσουν με χιούμορ και χορό τη νέα εκκίνηση.
Βρείτε το εδώ.

Θέατρο Πορεία

Καλλιτέχνες πραγματοποιούν για το Θέατρο Πορεία, αναγνώσεις λογοτεχνικών, θεατρικών έργων κ.α. Σήμερα, οι ηθοποιοί Κώστας Φιλίππογλου και Δημήτρης Τάρλοου ερμηνεύουν το έργο «Ούριος άνεμος» της Μαρίας Δριμή, από την Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής 2019-2020.
Δείτε το εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française από σήμερα στις 20:00 και μέχρι την Παρασκευή, θα ανεβάζει μια συζήτηση « La Causerie», με έναν ηθοποιό του θιάσου που θα απαντάει σε ερωτήσεις που έχει στείλει το κοινό. Κάθε μέρα θα απαντάει στις ερωτήσεις κι ένας άλλος ηθοποιός. Σήμερα, σειρά έχει η Pauline Clément. 
Δείτε το εδώ.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα σε τρεις πράξεις  «Η μύτη» (The Nose) του Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Ο Pavel Smelkov διευθύνει έναν θίασο με επικεφαλής τον Paulo Szot στον ρόλο του άτυχου Κοβαλιόβ, τον Andrey Popov στον ρόλο του απειλητικού Αστυνομικού Επιθεωρητή και τον Alexander Lewis στον ρόλο της περιπατητικής μύτης του Κοβαλιόβ. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Η μύτη»

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε απόψε στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) το ημιτελές αριστούργημα «Les Blancs» της εμβληματικής Αφροαμερικανής δραματουργού Lorraine Hansberry, που παρουσιάστηκε το 2016 στη σκηνή Olivier, σε σκηνοθεσία Yaël Farber και διασκευή Robert Nemiroff. Το έργο διαδραματίζεται σε μια αφρικανική χώρα την περίοδο της αποαποικιοποίησης και απεικονίζει τις ελπίδες και τους φόβους μιας οικογένειας και ενός ολόκληρου έθνους, στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου, καθώς προσπαθούν να καθορίσουν τη δικιά τους ανεξάρτητη ταυτότητα.
Δείτε την εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVassilikos live, θερινό σινεμά και άλλες δράσεις στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b