MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
16
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Τρεις Αδερφές», από την Susanne Kennedy και άλλες παραγωγές στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης

Το ψηφιακό κανάλι του ιδρύματος Ωνάση εμπλουτίζει το πρόγραμμά του, για 10η συνεχόμενη εβδομάδα, με την παράσταση «Τρεις Αδερφές», σε σκηνοθεσία Susanne Kennedy, θέατρο ραδιοφώνου, διαλέξεις και πολλές ακόμη online δράσεις.

Στέγη
Susanne Kennedy, «Τρεις αδελφές» (2019) | Φωτογραφία: Judith Buss
Monopoli Team

Για δέκατη εβδομάδα, το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube παρουσιάζει αρχειακές και νέες παραγωγές από το ευρύ φάσμα των δράσεών του: από τη Suzanne Kennedy και τη συνεργασία με το Kammerspiele του Μονάχου έως τον Simon Critchley, από τις συναντήσεις με αφορμή καβαφικά ποιήματα έως νέα ραδιοφωνικά έργα και περιηγητικές αφηγήσεις.

Ένα νέο εναλλακτικό ψηφιακό μοντέλο εξωστρέφειας έχει ήδη μπει σε τροχιά. Οι παραστάσεις της Στέγης ταξιδεύουν ψηφιακά στον κόσμο και σημαντικοί καλλιτέχνες του εξωτερικού ανεβαίνουν στην ψηφιακή σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη στη σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου από το ανοιχτό αρχαίο θέατρο των Δελφών έκαναν αμερικάνικη ψηφιακή πρεμιέρα στο αμερικανικό All Arts, στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος στον Έλληνα σκηνοθέτη. Η «Καθαρή Πόλη» των Αζά-Τσινικόρη, η πιο εμβληματική παραγωγή της εξωστρέφειας της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, ανέβηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο σάιτ της Kammerspiele για 24 ώρες.

Τι καινούριο θα δούμε:
  • Από 10 Ιουνίου σε live YouTube premiere στις 21:00 και για 48 ώρες, στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση έρχεται ένας Τσέχοφ από το μέλλον: οι «Τρεις Αδελφές» του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα στη σκηνοθεσία της Susanne Kennedy, εγκιβωτισμένες σε μια χωροχρονική κάψουλα, θα παρουσιαστούν ψηφιακά, με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους, επικυρώνοντας τη σταθερή συνεργασία τη Στέγης με την Kammerspiele του Μονάχου.
  • Από την Παρασκευή 5 Ιουνίου θα είναι διαθέσιμα και νέα Radiophonics, στη νέα σειρά πρωτότυπων ραδιοφωνικών έργων που προστίθενται κάθε Παρασκευή στο Ψηφιακό Κανάλι
  • Από το Σάββατο 6 Ιουνίου ο Σάιμον Κρίτσλεϊ, μέσα από τα τρία νέα podcasts της σειράς με τίτλο «Apply-Degger – Μια ανάλυση της σκέψης του Χάιντεγκερ στο «Είναι και χρόνος», υποστηρίζει πως η επαφή με αυτό το έργο μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου.
  • Από την Κυριακή 7 Ιουνίου, το Αρχείο Καβάφη συνεχίζει να μας εμβαπτίζει στον μοναδικό κόσμο του Αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, χάρη στο πρόγραμμα «Επτά ποιήματα, Επτά μαθήματα», με την ανάλυση ενός ποιήματος κάθε φορά (αυτή την εβδομάδα παρουσιάζεται το ποίημα «Συμεών»)
  • Από την Τρίτη 9 Ιουνίου, η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη παρουσιάζει περιηγητικά βιβλία της συλλογής ως μια εξελισσόμενη αισθητική αντίληψη του χώρου με τη διάλεξη «H περιήγηση ως εμπειρία και καταγραφή».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕθνικό Θέατρο Αγγλίας: Δείτε online την παράσταση «Κοριολανός» με τον Tom Hiddleston12.09.2018

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ψηφιακού καναλιού του Ιδρύματος Ωνάση 5-11/6 στις επόμενες σελίδες.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Για τους Μάριο Ιορδάνου και Σοφία Καζαντζιάν, η «Κατσαρίδα Κ.» μιλά για όλους όσοι δεν χωρούν πουθενά
Θεατρικά Νέα
Ο Χορός των εραστών: Η παράσταση του Tiago Rodrigues επιστρέφει στη Στέγη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Θεατής: «ΔΟΥΛΕΙΑ» του Max Wolf Friedlich στο Studio Μαυρομιχάλη
Θεατρικά Νέα
Cleansed του Δημήτρη Καραντζά: Sold out ο πρώτος μήνας – Νέες ημερομηνίες προπώλησης
Θεατρικά Νέα
Ερρίκος Ε’: Οι πρώτες φωτογραφίες από την πρεμιέρα
Θεατρικά Νέα
Οι πρώτες φωτογραφίες από τον «Ιβάνοφ» του Γιάννη Χουβαρδά
Θεατρικά Νέα
Ποιες είναι οι “Καλλιόπες” που μιλούν για το πένθος μέσα από την κωμωδία;
Θεατρικά Νέα
Τόσκα: Sold out οι παραστάσεις στη Λυρική Σκηνή – Επιπλέον ημερομηνία
Art & Culture
“Λήθη” του Δημήτρη Δημητριάδη στο Bios (video)
Εκδηλώσεις
Οι αλάνες του Πειραιά ζωντανεύουν ξανα
Art & Culture
Interview: Η πρώτη παράσταση του ελεύθερου θεάτρου για κωφά άτομα
Θεατρικά Νέα
Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα: Παράταση για την βραβευμένη παράσταση του Κωσταντίνου Ντέλλα