MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Υγιεινά Σνακ για το Σχολείο #3: Αυγό βραστό με λαχανικά

Δύο προτάσεις σνακ για κάθε μέρα, για τους μικρούς μαθητές που λόγω των κλειστών κυλικείων θα πρέπει να έχουν μαζί τους από το σπίτι το κολατσιό τους, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας.

author-image Ράνια Κρασάκη

Είναι Ιούνιος κι ενώ θα έπρεπε να οργανώνουμε καλοκαιρινές εξορμήσεις, μιλάμε για επιστροφή στα θρανία για τους μικρούς μαθητές του δημοτικού. Τα παιδιά θα επιστρέψουν στις τάξεις τους σχεδόν μετά από τρεις μήνες σε συνθήκες πρωτόγνωρες τόσο για εκείνα όσο και για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

Καθώς τα κυλικεία των σχολικών μονάδων δεν θα λειτουργήσουν, οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους από το σπίτι το κολατσιό τους, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Προσοχή πολλά σχολεία επιτρέπουν μόνο συσκευασίες μιας χρήσεως για το κολατσιό. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικές συσκευασίες για τρόφιμα χάρτινες ή βιοδιασπώμενες.

Tip: Αντί για πλαστικά μπολ τις χάρτινες κούπες για καφέ με καπάκι που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα super market.

Φτιάχνουμε λοιπόν δυο snack για κάθε μέρα, ένα για το μεγάλο διάλειμμα κι ένα για κάποιο από τα επόμενα. Δεν ξεχνάμε ποτέ το νερό, για το οποίο επιλέγουμε ένα μεγάλο κατάλληλο παγούρι όπου θα το κρατά δροσερό.

Η δουλειά του μικρού Chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα και τον τεμαχισμό των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι  η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.

Μέρα Τρίτη το κολατσιό περιλαμβάνει:
  • αυγό βραστό με λαχανικά,
  • μπισκότα βρώμης και χυμό ή φρούτο

Υλικά για το αυγό και τα λαχανικά
  • 1 αβγό
  • 1 καρότο
  • 1/3 γλυκιά κόκκινη πιπεριά
  • 1/3 γλυκιά κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το αυγό για 5-6 λεπτά ώστε να γίνει σφιχτό. Το καθαρίζουμε και το κόβουμε στα τέσσερα. Τεμαχίζουμε τα λαχανικά σε μπαστούνια. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα μεσαίου μεγέθους δοχείο κατά προτίμηση με διαχωριστικό ώστε να είναι ξεχωριστά το αυγό από τα λαχανικά. Προσθέτουμε αλάτι, λάδι και πιπέρι τριμμένο στο αυγό.

Μπορούμε να το προετοιμάσουμε από την προηγούμενη και να το τοποθετήσουμε στο ψυγείο.

Συνταγή για τα Μπισκότα Βρώμης μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b