MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Ποιοι είναι οι νέοι κανόνες για τις οργανωμένες και μη παραλίες

Με νέα κοινή υπουργική απόφαση, αλλάζουν οι κανόνες που πρέπει να τηρούν οι λουόμενοι και τα καταστήματα στις παραλίες της χώρας.

Monopoli Team

Πριν από τρεις περίπου εβδομάδες, η κυβέρνηση σε συνεργασία με επιτροπή των λοιμωξιολόγων πήρε την απόφαση να ανοίξουν ξανά οι παραλίες, στις 16 Μαϊου. Έτσι, τηρώντας τα αυστηρά μέτρα, οι πολίτες μπορούσαν να αναζητήσουν μια ανάσα δροσιάς στις παραλίες της χώρας.

Με νέα κοινή υπουργική απόφαση από τα υπουργεία Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Εργασίας, οι κανόνες και τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούν οι επιχειρηματίες, αλλά και οι λουόμενοι αντικαθίστανται από λιγότερο αυστηρά.

Μερικές απαγορεύσεις, όπως η παρασκευή καφέ από τις επιχειρήσεις στις παραλίες, δεν ισχύουν πια, ενώ κάποιες άλλες συνεχίζουν να ισχύουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 10 πιο ασφαλείς της Ευρώπης12.09.2018

Πιο συγκεκριμένα:
  • O ανώτατος αριθμός λουόμενων σε 1.000 τ.μ. παραλίας παραμένουν τα 40 άτομα.
  • Παραμένει επίσης η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών στα 4 μέτρα. Ορίζεται και ελάχιστη απόσταση 1 μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.
  • Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες (εξαίρεση οι οικογένειες με ανήλικα τέκνα)
  • Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.
  • Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν θα  λειτουργούν πια αποκλειστικά με take away, θα μπορούν να κάνουν και ντελίβερι, ενώ επιτρέπεται πλέον και η παρασκευή ροφημάτων (π.χ. καφές) στο κατάστημα. Τα προϊόντα θα πωλούνται μόνο συσκευασμένα.
  • Επιτρέπεται επίσης η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον χώρο λειτουργίας του καταστήματος, κάτι που δεν επιτρεπόταν μέχρι τώρα.
  • Παραμένει η απαγόρευση διάθεσης και πώλησης αλκοολούχων ποτών, καθώς και η αναμετάδοση μουσικής, η παραμονή των πελατών στο μπαρ και η διοργάνωση εκδηλώσεων.
  • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών παραμένει το 1,5 μέτρο.
  • Παραμένουν και οι συστάσεις για χρήση μάσκας στο προσωπικό, καθώς και το πρωτόκολλα απολύμανσης και αποφυγής συγχρωτισμού.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b