MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΟΥΡΙΣΜΌΣ

Focus: Τα 5 ελληνικά νησιά που προτείνει στους Γερμανούς τουρίστες για το καλοκαίρι

Το γερμανικό περιοδικό Focus εκθειάζει την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα και προτείνει στους αναγνώστες του πέντε ελληνικά νησιά, που οι περισσότεροι Γερμανοί δεν γνωρίζουν.. ακόμα!

Σεϋχέλλες Ικαρίας, φωτογραφία: fellowtraveler.gr
Monopoli Team

Σε ένα άρθρο με τίτλο, “Οι διακοπές στην Ελλάδα ξανά δυνατές – 5 μυστικά νησιά που δεν γνωρίζετε ακόμα” το γερμανικό περιοδικό Focus εκθειάζει την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα, ενώ προτείνει στους Γερμανούς πέντε νησιά-“κρυφούς παραδείσους” για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

“Χάρη στην έγκαιρη και αυστηρή καραντίνα, η Ελλάδα κατάφερε να αντιμετωπίσει αρκετά καλά την πανδημία. Αυτή τη στιγμή έχουν καταγραφεί 2.800 κρούσματα, ενώ σχεδόν οι μισοί αυτών έχουν αναρρώσει. Γενικά, ένας πολύ καλός απολογισμός” γράφει το Focus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο ελληνικές παραλίες ανάμεσα στις 10 πιο ασφαλείς της Ευρώπης12.09.2018

Ποια πέντε ελληνικά νησιά προτείνουν στους αναγνώστες τους;

Αφού εκθείασε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν σχετικά με τον τουρισμό, το περιοδικό Focus συνέχισε με τα πέντε νησιά που προτείνει στους Γερμανούς τουρίστες για τις διακοπές τους, τα οποία αποκαλεί “πανέμορφους παραδείσους” μεταξύ άλλων. Ας δούμε ποια νησιά ήταν αυτά και τι είχαν να πουν για αυτά.

Αμοργός

Η Αμοργός με το “απέραντο γαλάζιο”

Η λίστα του Focus ξεκινά με την Αμοργό, την οποία αποκαλεί “Χολυγουντιανό τοπίο στο νότιο Αιγαίο” με κατάλευκα σπίτια, μπλε στέγες, μικρά ψαροχώρια και απείραχτη φύση.

Αστυπάλαια

Δεύτερο “μυστικό νησί” στη λίστα του Focus είναι η Αστυπάλαια, την οποία αποκαλούν “παράδεισο για τους ορειβάτες, τους δύτες, αλλά και… αυτούς που δεν καπνίζουν” λόγω των αυστηρών μέτρων του νησιού κατά του καπνίσματος. Φυσικά, το Focus αποθεώνει και την ομορφιά του νησιού με τις πανέμορφες παραλίες και την καταπληκτική θεά από τις κορυφές των βουνών της.

Σίφνος

Για το Focus, η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας είναι από τα highlights του νησιού

Από την άλλη, η Σίφνος είναι γνωστή -εκτός από την ομορφιά της- και για την πολιτιστική της κληρονομιά. Έτσι, το Focus το προτείνει στους λάτρεις της τέχνης και της λευκής αμμουδιάς, καθώς το νησί είναι φημισμένο για τις πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες του.

Κεφαλονιά
Η συγκλονιστική παραλία της Κεφαλονιάς, Μύρτος

Η συγκλονιστική παραλία της Κεφαλονιάς, Μύρτος

Για την Κεφαλονιά, το περιοδικό γράφει ότι είναι το κατάλληλο νησί για όσους θέλουν να “χορτάσουν ελληνικό κρασί και ήλιο“. Μπορεί πράγματι να μην είναι τόσο διάσημο στους ξένους τουρίστες όσο τα γειτονικά του νησιά, αλλά όπως τονίζει και το Focus είναι ένας κρυφός παράδεισος. Παράλληλα, είναι το τέλειο νησί για τους λάτρεις των τοπίων, ενώ ως “must-see” του νησιού καταγράφει την παραλία Μύρτος και το σπήλαιο της Μελισσάνης.

Ικαρία

Οι διάσημες “Σεϋχέλλες” της Ικαρίας

Τελευταίο νησί στην λίστα είναι η Ικαρία, γείτονας της Μυκόνου, αλλά φανερά πολύ διαφορετικό από το κοσμοπολίτικο νησί. Το Focus κάνει φυσικά λόγο για τους κατοίκους του νησιού, που είναι διάσημοι τόσο για την μακροζωία τους, όσο και για τη φιλοξενία τους. “Οι επισκέπτες του νησιού νιώθουν αμέσως την θετική και γνήσια ενέργεια των κατοίκων” τονίζει το περιοδικό.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b