MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης: 16 προτάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 16 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου.

«空Ku»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σήμερα στις 20:00, θα ακούσετε, στο πλαίσιο του Jazz Chronicles, τον Billy Pod στην πρώτη του σόλο δισκογραφική δουλειά. Ο Billy Pod αναμειγνύει σύγχρονη τζαζ με pop-electronica, ροκ, αλλά και με στοιχεία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, δημιουργώντας έναν ήχο πολυμορφικό που αντικατοπτρίζει την ανθρώπινη εμπειρία στη σύγχρονη κοινωνία. Η ηχογραφημένη συναυλία θα είναι διαθέσιμη στο snfcc.org/BillyPod.

Billy Pod

Επίσης, στις 18:00, ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς διαβάζει το κλασικό παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Σ. Δέλτα «Τρελαντώνης», σε σκηνοθετική επιμέλεια του Βίκτωρα Αρδίττη. Την ανάγνωση θα συνοδεύσουν ζωγραφικά έργα που δημιούργησε, ειδικά για τη σειρά, ο εικαστικός Αλέκος Λεβίδης, καθώς και πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Κώστα Βόμβολου.
Βρείτε το εδώ.

Ίδρυμα Ωνάση

Δείτε σήμερα ξανά την παράσταση «Φάουστ» του Γκαίτε σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού. Ο σκηνοθέτης «διευθύνει» μια παράσταση-περιπέτεια στο βυθό της Δυτικής ποίησης, φιλοσοφίας και ιστορίας, αλλά και της ανθρώπινης ψυχής, με έναν εξαιρετικό θίασο και τον Ακύλλα Καραζήση στις διαδρομές του Φάουστ. Δείτε την παράσταση εδώ.

«Φάουστ»

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Μέσα από το νέο πρότζεκτ της Στέγης με τίτλο «ENTER», καλλιτέχνες ανά τον κόσμο ετοίμασαν νέα έργα, φτιαγμένα στην περίοδο της καραντίνας, μέσα σε μόλις 120 ώρες. Δείτε σήμερα την περφόρμερ, video artist και ηθοποιό Dynasty Handbag να προετοιμάζεται για μια αόριστη καταστροφή στο «Untitled Emergency».
Βρείτε το εδώ.

Θέατρο Πορεία

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι εδώ» 46 καλλιτέχνες δημιουργούν, για το Θέατρο Πορεία, από ένα προσωπικό βίντεο επί σκηνής, με αναγνώσεις λογοτεχνικών, θεατρικών έργων κ.α. Σειρά, σήμερα, έχει η Χριστίνα Μαξούρη που διαβάζει το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη «Ο Γέρος». 
Δείτε το εδώ.

«Untitled Emergency»

ΚΘΒΕ

Έως την Κυριακή 31/5, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε όλες τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ που προβλήθηκαν την περίοδο της καραντίνας. Δείτε σήμερα την παράσταση «Οι απ’ αλλού φερμένοι» – Μια παραμυθική αναζήτηση της αγάπης, σε σκηνοθεσία της Εύης Σαρμή, αλλά και άλλες παραστάσεις εδώ.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Δείτε από σήμερα στις 20:00, την παράσταση «Τεχνοχρόνος» σε κείμενο της Ζέτης Φίτσιου και σκηνοθετική επιμέλεια του Γιάννη Στεφόπουλου. Μπαίνουμε στη μηχανή του χρόνου και ταξιδεύουμε με το φωταέριο και το υδαταέριο πίσω στη δεκαετία του 1980.
Δείτε το εδώ.

«Οι απ’ αλλού φερμένοι»

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française από σήμερα στις 2o:00 και μέχρι την Παρασκευή, θα ανεβάζει μια συζήτηση « La Causerie», με έναν ηθοποιό του θιάσου που θα απαντάει σε ερωτήσεις που έχει στείλει το κοινό. Κάθε μέρα θα απαντάει στις ερωτήσεις κι ένας άλλος ηθοποιός. Σήμερα, σειρά έχει η Elsa Lepoivre.
Δείτε to εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει το «The Triumpf of Love» του Πιέρ Καρλέ ντε Σαμπλαίν ντε Μαριβώ, σε σκηνοθεσία του Luc Bondy. Χωρίς υπότιτλους. 
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 19:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα σε τρεις πράξεις «Τριστάνος και Ιζόλδη» του Ρίχαρντ Βάγκνερ, σε μουσική διεύθυνση του Peter Schneider.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Τριστάνος και Ιζόλδη»

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα «Μανόν Λεσκώ» του Τζάκομο Πουτσίνι, που είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Αββά Πρεβώ. Η μουσική διεύθυνση είναι του James Levine. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα στις 21:00, την παράσταση «This House», βασισμένη στο θεατρικό έργο του Τζέιμς Γκράχαμ, σε σκηνοθεσία του Jeremy Herrin.
Δείτε την εδώ.

«This House»

Shakespeare’s Globe Theater

Δείτε σήμερα «Το χειμωνιάτικο παραμύθι» (The Winter’s Tale) του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία της Blanche McIntyre. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για δωρεάν παρακολούθηση έως τις 31/5, εδώ.

Μπαλέτα Bejart

Δείτε από σήμερα έως και την Κυραική 31/5, την παράσταση «空Ku» σε μια χορογραφία της Yuka Oishi.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«空Ku»

Όπερα του Παρισιού

Η Όπερα του Παρισιού προβάλει την όπερα «Boris Godunov» του Μοντέστ Μουσόργκσκι, σε σκηνοθεσία του Ivo van Hove και μουσική διεύθυνση του Vladimir Jurowski. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 31/5.
Δείτε την εδώ.

Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

H Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προβάλει την όπερα «Σταχτοπούτα» (Cendrillon) του Ζυλ Μασνέ, σε σκηνοθεσία του Laurent Pelly.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b