MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΙΟΥΛΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Στην κουζίνα με τα παιδιά #32: Τζαλέτια ή αλλιώς Κερκυραϊκές τηγανίτες

    Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

    author-image Ράνια Κρασάκη

    Το υπέροχο αυτό κερκυραϊκό γλυκό πήρε το όνομά του από το Ιταλικό Giallo που σημαίνει κίτρινο χρώμα καθώς φτιάχνεται με καλαμποκάλευρο όπου προσδίδει κίτρινο χρώμα σε αυτές τις υπέροχες παραδοσιακές τηγανίτες.

    Η δουλειά του μικρού Chef!

    Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα και την ανάμειξη των υλικών αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι  η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.

    Υλικά
    • 300 γρ. καλαμποκάλευρο
    • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
    • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
    • 300 ml νερό
    • 1 βανίλια  ή 2 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
    • 4-5 κ.σ. σταφίδες
    • 1 ποτήρι ή παραπάνω Καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    • άχνη ζάχαρη, κανέλα, μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤάρτα φράουλα από το food blog Eat me12.09.2018

    Εκτέλεση
    1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αλεύρια, τη μαγιά, την βανίλια, τον χυμό πορτοκαλιού, τις σταφίδες και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχουμε ένα  ημίρρευστο χυλό.
    2. Αφήνουμε το μείγμα σε θερμό χώρο για 30 λεπτά περίπου ώστε να φουσκώσει.
    3. Στη συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ξεκινάμε να ρίχνουμε το χυλό με μια βαθιά κουτάλα (1 κουτάλα αντιστοιχεί σε ένα Τζαλέτι). Τηγανίζουμε κάθε φορά ένα ένα το Τζαλέτι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
    4. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
    5. Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα, με μέλι ή με σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου.

    Περισσότερα από Συνταγές
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
    Επιλογή contrast