MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Άμλετ», «Radiophonics» και άλλες παραγωγές στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης

Το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση εμπλουτίζει το πρόγραμμά του, για 9η εβδομάδα, με την παράσταση «Άμλετ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, με θέατρο ραδιοφώνου και πολλές ακόμη online δραστηριότητες.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
«Άμλετ» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά | Φωτογραφία: Vassilis Makris
Monopoli Team

Θέατρο

Γιάννης Χουβαρδάς, «Άμλετ» του Σαίξπηρ

Διαθέσιμο από Τετάρτη 3 Ιουνίου

Κορυφαία στιγμή της θεατρικής τέχνης και θεμελιώδες κείμενο του ευρωπαϊκού πνεύματος, ο «Άμλετ» αποτελεί πρόκληση για κάθε δημιουργό του θεάτρου. Ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιάννης Χουβαρδάς, με έναν σπουδαίο θίασο και τη νέα μετάφραση του Διονύση Καψάλη, κατέθεσε το 2015 τη δική του ρηξικέλευθη ανάγνωση στο ποιητικό αριστούργημα του Σαίξπηρ.

Ο βασιλιάς Άμλετ πεθαίνει. Η γυναίκα του, Γερτρούδη, παντρεύεται τον αδελφό του, Κλαύδιο. Εκείνος στέφεται νέος βασιλιάς. Το φάντασμα του νεκρού βασιλιά εμφανίζεται στον γιο του, τον πρίγκιπα Άμλετ, και ζητά εκδίκηση για το δόλιο φόνο του… Με φόντο τη βασιλική Αυλή της Δανίας, έναν κόσμο που κυλιέται στη διαφθορά, τη δουλοπρέπεια, τον πνευματικό αφανισμό, έναν ολοκληρωτικό κόσμο όπου όλοι και όλα τελούν υπό παρακολούθηση, η μορφή του Άμλετ προβάλλει μοναχική, ερημική, απροσπέλαστη.

«Μέσα σ’ αυτό το παγωμένο σύμπαν» σημειώνει ο Γιάννης Χουβαρδάς, «όπου κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί από κανέναν και τίποτα, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας γενιάς που συνθλίβεται από τα θλιβερά λάθη της προηγούμενης και τη δική της ανεξέλεγκτη εσωστρέφεια». Ο Άμλετ, για να καταστρέψει το σάπιο σύστημα, πρέπει πρώτα να καταστρέψει τον εαυτό του…

Με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους
Διάρκεια: 179 λεπτά

«Άμλετ» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά | Φωτογραφία: Vassilis Makris

Κινηματογράφος

Ηλίας Γιαννακάκης, «Ο Άμλετ στο μυαλό του Γιάννη Χουβαρδά»

Ο Γιάννης Χουβαρδάς συγκέντρωσε μια εντυπωσιακή ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών επιχειρώντας να προσεγγίσει τον «Άμλετ», το σημαντικότερο Σαιξπηρικό αριστούργημα, ως μια κατασκευή του μυαλού του ομώνυμου κεντρικού ήρωα.

Η ταινία ακολουθεί την ομάδα στις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες των προβών, όταν έχουν πλέον μπει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, καταγράφοντας τον πυρετό μιας συναρπαστικής θεατρικής διαδικασίας.

Με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους
Διάρκεια: 88 λεπτά

Συντελεστές:

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Ηλίας Γιαννακάκης
Κάμερα: Ηλίας Γιαννακάκης – Αποστολία Παπαϊωάννου
Μοντάζ: Μυρτώ Λεκατσά
Επεξεργασία Ήχου: Νίκος Τριανταφύλλου
Εκτέλεση Παραγωγής: Αποστολία Παπαϊωάννου
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – 2015

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες στο www.onassis.org.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b