MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
04
ΙΟΥΝΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Δροσερό σορμπέ φράουλας από τη Νικόλ Μαρίνου

    Το σορμπέ είναι δροσερό γλύκισμα σε μια πιο ελαφριά εκδοχή από το παγωτό χωρίς γάλα και αυγά και έχει ως βάση τα φρούτα και ένα ελαφρύ σιρόπι.

    Monopoli Team

    Υλικά
    • 1 κιλό ώριμες φράουλες
    • 150 γρ. ζάχαρη
    • 150 γρ. νερό
    • 3 κουταλιές της σούπας λικέρ φράουλα ή κονιάκ

    Εκτέλεση
    • Πλένουμε πολύ καλά για φράουλες και τις πολτοποιούμε στον πολυκόφτη.
    • Ρίχνουμε τον πολτό φράουλας σε ένα σουρωτήρι και τον σουρώνουμε για να πάρουμε καθαρό τον χυμό της φράουλας χωρίς τα σποράκια και τη σάρκα και τον βάζουμε στο ψυγείο  μέχρι να τον χρησιμοποιήσουμε.
    • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και φτιάχνουμε ένα σιροπάκι. Όταν αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 2 – 3 λεπτά  όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά σε εξωτερικό χώρο.
    • Αφού κρυώσει το σιρόπι ρίχνουμε τον καθαρό χυμό φράουλας και το λικέρ φράουλας ή το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.
    • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη.
    • Κάθε μια ώρα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε με μίξερ χειρός για να αφρατέψει. Αυτό το κάνουμε 4 φορές ανά τακτά χρονικά διαστήματα γιατί έτσι σπάμε τους κρυστάλλους και γίνεται πιο αφράτο το σορμπέ.
    • Αφήνουμε λίγο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου όταν είναι να σερβίρουμε.

    Διαβάστε περισσότερες συνταγές της Νικόλ Μαρίνου εδώ.

    Περισσότερα από Συνταγές
    Μουσείο Τηλεπικοινωνιών: Ψηφιακές «βόλτες» & δραστηριότητες, για όσο #μένουμε_σπίτι
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
    Επιλογή contrast