MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι σημαίνει “ενσυνείδητη διατροφή” και γιατί είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε τις αρχές της;

Μία καλή διατροφική συνήθεια, που είναι σχετικά απλή και εύκολη να υιοθετήσετε, είναι αυτή του mindful eating ή αλλιώς της ενσυνείδητης διατροφής.

Monopoli Team

Μια νέα στάση ζωής

Πρόκειται για την καλλιέργεια μίας νοοτροπίας, που σας επιτρέπει να έχετε μία όμορφη σχέση με την τροφή και το σώμα σας. Είναι επομένως περισσότερο μία στάση ζωής, παρά ένα διατροφικό πρόγραμμα.

Το κέρδος, υιοθετώντας αυτή την καλή συνήθεια, είναι διπλό. Από την μία κάνετε ισορροπημένη διατροφή, από την άλλη εξασφαλίζετε ότι έχετε εισάγει στην ημέρα σας μικρές στιγμές ενσυνείδησης, σύνδεσης και παρατήρησης των αναγκών σας.

Μετατρέψτε το γεύμα σας σε mindful εμπειρία

Έχω να σας προτείνω κάποια μικρά «τελετουργικά» που θα αναβαθμίσουν την καθημερινή διατροφική σας εμπειρία. Θα την κάνουν πιο απολαυστική και ωφέλιμη. Τα ονομάζω τελετουργικά γιατί είναι μικρές πρακτικές, που για να δουλέψουν χρειάζεται να γίνονται με συνέπεια. Ο ρόλος τους είναι να σας δημιουργήσουν ένα αίσθημα σύνδεσης και ενεργούς συμμετοχής.

Η συμμετοχή σας με πρόθεση σε αυτά τα μικρά «τελετουργικά» βοηθά στο να είστε περισσότερο εστιασμένοι στον στόχο σας, αν αυτός είναι να έχετε καλύτερες διατροφικές συνήθειες.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι σε σχετικές έρευνες που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που ασκούν το mindful eating απολαμβάνουν περισσότερο το φαγητό τους, σε σύγκριση με τους ανθρώπους που γευματίζουν τυχαία, χωρίς πρόθεση και εστίαση.

Μπορείτε και εσείς, πολύ εύκολα, να εξερευνήσετε τους τρόπους για να μην τρώτε μηχανικά, αλλά να θρέφεστε με αγάπη και σεβασμό προς τον εαυτό σας.

Εγώ σας προτείνω να ξεκινήσετε με τους εξής τρόπους:

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιες τροφές να προτιμήσετε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, σύμφωνα με τον ΠΟΥ12.09.2018

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b