MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
25
ΜΑΪΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Quiche Lorraine από τη food blogger My Kitchen Snaps

    Δοκιμάστε σήμερα να φτιάξετε μια αλμυρή τάρτα που θα σας κάνει να γλύφετε και τα δάχτυλά σας!

    Συνταγή: Quiche Lorraine
    Συνταγή: Quiche Lorraine
    Monopoli Team
    Υλικά για την Quiche Lorraine

    Για την βάση:

    • 375 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 185g βούτυρο κρύο
    • 1 αυγό μεγάλο
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 6 κτσ νερό κρύο

    Για την γέμιση:

    • 100 gr μπέικον κομμάτι σε κυβάκια
    • 100 gr ζαμπόν κομμάτι σε κυβάκια
    • 250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
    • 3 αυγά μεγάλα
    • 200 gr mix τυριών
    • 1/2 κούπα γάλα
    • ψιλοκομμένο δενδρολίβανο
    • μισή πρέζα αλάτι
    • πιπέρι
    Εκτέλεση

    Για την βάση:

    • Προσθέτουμε όλα τα υλικά της βάσης στο μίξερ και χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να σχηματιστεί
      μία μαλακή ζύμη.
    • Παράλληλα βουτυρώνουμε μία φόρμα τάρτας διαμέτρου 30 εκατοστών.
    • Απλώνουμε με τον πλάστη την ζύμη πάνω σε μία λαδόκολλα τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο και τα
      τοιχώματα της φόρμας.
    • Τοποθετούμε την ζύμη με την βοήθεια της λαδόκολλας στην ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθούν και τα τοιχώματα.
    • Τρυπάμε τον πάτο και τα τοιχώματα με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 ο C για 20 λεπτά (μέχρι να πάρει ελάχιστο χρώμα).

    Για την γέμιση:

    • Όσο ψήνεται η βάση, τσιγαρίζουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. Το αφαιρούμε
      από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το τσιγαρισμένο μπέικον, κρεμμύδι και το ζαμπόν.
    • Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το mix τυριών, το δενδρολίβανο και τα μπαχαρικά (αλάτι και πιπέρι). Προσοχή στο αλάτι , λόγω των αλλαντικών και των τυριών.
    • Ενώνουμε τα περιεχόμενα των δυο μπολ και έπειτα γεμίζουμε την ψημένη τάρτα. Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά, ανάλογα τον φούρνο, μέχρι να βγει το μαχαιράκι από το κέντρο της τάρτας καθαρό.
    • Αφήνουμε να σταθεί τουλάχιστον 10 λεπτά και σερβίρουμε. Τρώγεται και κρύα.
    Συνταγή: Quiche Lorraine

    Συνταγή: Quiche Lorraine

    Δείτε περισσότερες συνταγές εδώ.

    Περισσότερα από Συνταγές
    Μουσείο Τηλεπικοινωνιών: Ψηφιακές «βόλτες» & δραστηριότητες, για όσο #μένουμε_σπίτι
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
    Επιλογή contrast