MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική ατζέντα της Τετάρτης: 8 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 8 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου!

Μη χάσετε σήμερα: «O Γυάλινος κόσμος», του Τενεσί Ουίλιαμς.
Monopoli Team

Ελληνικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα online:

Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας

Το Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας προβάλει μέχρι αύριο Πεμπτη 9/4, την παράσταση «O Γυάλινος κόσμος», του Τενεσί Ουίλιαμς. Πρόκειται για την πρώτη – επί σκηνής – συνάντηση της Μπέττυς Αρβανίτη με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά, σε ένα έργο το οποίο γράφτηκε το 1944 και αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Ουίλιαμς.
Παίζουν: Μπέττυ Αρβανίτη, Χάρης Φραγκούλης, Eλίνα Ρίζου, Εκτορας Λιάτσος
Δείτε την παράσταση εδώ. 

Θέατρο Πορεία

Το θέατρο Πορεία, από σήμερα Τετάρτη 8/4 και μέχρι αύριο το πρωί στις 10:00 π.μ προβάλει online την παράσταση «The Man Who», ένα έργο των Πίτερ Μπρουκ και Μαρί-Ελέν Ετιέν, σε σκηνοθεσία Renate Jett. Το έργο είναι βασισμένο στο βιβλίο του ουμανιστή νευρολόγου Όλιβερ Σάακς, «Ο άνθρωπος που μπέρδεψε τη γυναίκα του με ένα καπέλο».
Παίζουν: Δημήτρης Τάρλοου, Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Μανώλης Μαυροματάκης, Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Δείτε την παράσταση εδώ. 

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου, είχε πριν λίγο καιρό διαθέσει, στο επίσημο κανάλι του στο YouTube, δύο από τις παραστάσεις του, τον Επιθεωρητή του Γκόγκολ και τον Βυσσινόκηπο του Τσέχωφ. Ωστόσο, πήρε την απόφαση να διαθέσει ελεύθερα και κάποιες άλλες, παλαιότερες, παραστάσεις του, ξεκινώντας σήμερα με τον μονόλογο «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» του Κώστα Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Ερμηνεύει η Ελένη Ουζουνίδου.
Δείτε την παράσταση εδώ. 

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα Τετάρτη και ώρα 21:30, προβάλει μέσα από το επίσημο κανάλι της στο YouTube, το κλασικό έργο επιστημονικής φαντασίας του Ιούλιου Βερν «Είκοσι χιλιάδες λεύγες κάτω από την θάλασσα». Η σκηνοθεσία είναι των Christian Hecq και Valérie Lesort.
Δείτε την παράσταση εδώ. 

Σκηνή Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Για σήμερα, λοιπόν, επιλέγει να προβάλει το πρώτο μέρος από την τριλογία της Ορέστειας του Αισχύλου, «Αγαμέμνων». Η σκηνοθεσία είναι του Πήτερ Στάην και η παράσταση δεν θα διαθέτει δυστυχώς υπότιτλους!
Δείτε την παράσταση εδώ. 

«Αριοδάντης», από την Κρατική όπερα της Βιέννης.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης ανεβάζει σήμερα την όπερα του Τζιάκομο Πουτσίνι «Το κορίτσι της Δύσης», η οποία θα παραμείνει διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνική Λυρική Όπερα Ολλανδίας

Η Ολλανδική Εθνική Λυρική Όπερα ανέβασε στο επίσημο κανάλι της στο YouTube, την παράσταση «Ευγένιος Ονιέγκιν» του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, με αγγλικούς υπότιλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Απόψε το βράδυ η Κρατική όπερα της Βιέννης θα διαθέσει ελεύθερα για το κοινό, μια παλαιότερη παράστασή της του 2018. Αυτή είναι η όπερα του του Γκέοργκ Φρίντριχ Χαίντελ, «Αριοδάντης».
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, εμβληματικές παραστάσεις από το αρχείο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b