MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Δεν έκαναν θεατρική πρεμιέρα, κάνουν βίντεο

Δέσποινα Κούρτη, Σύρμω Κεκέ, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μάνος Καρατζογιάννης. Τέσσερις ηθοποιοί που επρόκειτο να συμμετέχουν σε ανοιξιάτικες πρεμιέρες αιχμής ξυπνούν τους ήρωες τους από τη λήθη και μας στέλνουν αυτοσχέδια βίντεο.

Monopoli Team

Η Λουκία Μιχαλοπούλου θα ερμηνεύσει τον ομώνυμο ρόλο στην «Μαρία Στούαρτ» του Φρίντριχ Σίλλερ

Photo: Σταύρος Χαμπάκης

Η Μαρία Στούαρτ, η καθολική βασίλισσα της Σκωτίας, διαφεύγει στην Αγγλία και αναζητά προστασία από την συγγενή της Ελισάβετ την προτεστάντισσα Βασίλισσα της Αγγλίας. Εκείνη όμως τη φυλακίζει, γιατί η Μαρία είναι η μεγαλύτερη της απειλή και η πιο ισχυρή αντίπαλος της. Μετά από 19 χρόνια έντονων πολιτικών και θρησκευτικών αναταραχών την καταδικάζει σε θάνατο.

Στο έργο του Σίλλερ παρακολουθούμε τις τρεις τελευταίες μέρες πριν το θάνατο της Μαρίας η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της και να κερδίσει την ελευθερία της. Συναντιέται με την Ελισάβετ – μια συνάντηση που στην πραγματικότητα δεν έγινε ποτέ παρά μόνο στη φαντασία του Σίλλερ. Αρχικά ως ικέτιδα την εκλιπαρεί ενώ στη συνέχεια, καταλήγει μια εξαγριωμένη, βαθιά περήφανη βασίλισσα. Μπορεί να μην καταφέρνει να την μεταπείσει, κερδίζει, όμως, την τιμή της και έτσι γράφει ιστορία.

Προσπάθησα – μια και οι πρόβες έπρεπε να σταματήσουν – να συνεχίσω έστω και μόνη μου απο εκεί ακριβώς που το αφήσαμε· “στο στήσιμο” του έργου. Έφτιαξα μια μακέτα με ό,τι υλικά βρήκα για να μπορέσω να δουλέψω αρχικά ότι είχαμε φτιάξει αλλά και όσα η φαντασία μου μπορεί να δημιουργήσει, μέσα σε αυτή τη παράξενη συνθήκη που όλοι βιώνουμε. Ομολογώ πως είναι από τις πιο δημιουργικές μου πρόβες μια και που μου δίνεται η δυνατότητα, να δουλέψω με ψυχραιμία όλο το υλικό του έργου και όχι μόνο το υλικό του ρόλου μου.

Εύχομαι να περάσουν όλα σύντομα και να σας διηγηθούμε αυτήν την υπέροχη ιστορία στη σκηνή».

Η παράσταση είναι μια παραγωγή της Performing Arts & Entertainment Ltd. Σκηνοθετεί η Μαρνέλε Καμίνσκι. Συμπρωταγωνιστούν οι Στεφανία Γουλιώτη, Στάθης Μαντζώρος, Χάρης Χαραλάμπους, Αργύρης Γκαγκάνης, Γιώργος Συμεωνίδης, Δαυίδ Μαλτέζε, Νάνα Παπαδάκη. Η πρεμιέρα ήταν προγραμματισμένη για τις 24 Απριλίου

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b