MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Δεν έκαναν θεατρική πρεμιέρα, κάνουν βίντεο

Δέσποινα Κούρτη, Σύρμω Κεκέ, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μάνος Καρατζογιάννης. Τέσσερις ηθοποιοί που επρόκειτο να συμμετέχουν σε ανοιξιάτικες πρεμιέρες αιχμής ξυπνούν τους ήρωες τους από τη λήθη και μας στέλνουν αυτοσχέδια βίντεο.

Monopoli Team

Η Δέσποινα Κούρτη θα ερμηνεύσει την Γυναίκα στο «Μάκιναλ» της Σόφι Τρέντγουελ

photo: Δομνίκη Μητροπούλου

Η Έλεν Τζόουνς είναι μια νεαρή γυναίκα που ζει σε μια μεγαλούπολη της Αμερικής του 1928. Ζει με τη μητέρα της την οποία και συντηρεί, δουλεύει σε μια εταιρεία, παντρεύεται εκβιαστικά τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, κάνει ένα παιδί, γνωρίζει τον εραστή της κι ακολουθούν πολλά πολύ ενδιαφέροντα γεγονότα…

Το συγκλονιστικά ενδιαφέρον όμως είναι ότι στην πραγματικότητα η Τρέντγουελ έχει γράψει ένα έργο για δύο πρόσωπα. Μια Γυναίκα και μία Πόλη. Μια Πόλη που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια Μηχανή με σκληρές νόρμες και απόλυτο δόγμα που ορίζει και ομογενοποιεί τη ζωή και την ψυχή όλων. Όλα τα πρόσωπα του έργου, εκτός από την Έλεν, είναι τα ζωντανά κομμάτια αυτής της μηχανής, χωρίς λάθη, χωρίς παραφωνίες κι εντέλει χωρίς ενσυναίσθηση, χωρίς έλεος! Και μια Γυναίκα που τολμάει να αναζητήσει την ελευθερία, επιθυμεί την ανθρωπιά, ονειρεύεται τον έρωτα, δεν έχει απολέσει τη φύση της. Για όλους τους άλλους είναι αναποτελεσματική, ενίοτε τρελή ή απλά δεν έχει μάθει ακόμα…

Το έργο μοιάζει με video game με κάθε επεισόδιο να είναι και μια άλλη πίστα όπου παρακολουθούμε τις παραλλαγές ενός αξιοπρεπέστατου κατά τ’ άλλα bulling. Η Έλεν περνάει από τη μία πίστα στην άλλη, επιλέγει να το κάνει, αποτελώντας πάντα την εξαίρεση, την παραφωνία. Η Μηχανή όμως συνθλίβει τις παραφωνίες, αλέθει τις εξαιρέσεις. Και αναρωτιέται κανείς: Kάπως έτσι δε γίνεται η βία η τραγικά μοναδική επιλογή;.

Η παράσταση είναι μια παραγωγή της ομάδας Πυρ. Σκηνοθετεί η Ιώ Βουλγαράκη. Συμπρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Γεωργιάδης, Αμαλία Καβάλη, Μάνος Κοντός, Κώστας Κορωναίος, Αργύρης Ξάφης, Μαρία Σαββίδου. ‘Ηταν προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα στις 26 Απριλίου.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b