MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Δεν έκαναν θεατρική πρεμιέρα, κάνουν βίντεο

Δέσποινα Κούρτη, Σύρμω Κεκέ, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μάνος Καρατζογιάννης. Τέσσερις ηθοποιοί που επρόκειτο να συμμετέχουν σε ανοιξιάτικες πρεμιέρες αιχμής ξυπνούν τους ήρωες τους από τη λήθη και μας στέλνουν αυτοσχέδια βίντεο.

Monopoli Team

Η Σύρμω Κεκέ θα ερμηνεύσει την Χάνα Τζέκιλς στην «Νύχτα της Ιγκουάνα» του Τένεσι Ουίλιαμς

photo: Διονύσης Κούτσης

Λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Η Χάνα, μια περιπλανώμενη ζωγράφος έχει φτάσει μαζί με τον ποιητή παππού της στο «Costa Verde», ένα παρακμιακό ξενοδοχείo στη μέση ενός τροπικού δάσους στο δυτικό Μεξικό. Στις σκηνικές οδηγίες του, ο Ουίλιαμς την περιγράφει με τα παρακάτω λόγια: «Είναι εντυπωσιακή – αιθέρια, σχεδόν σαν φάντασμα. Σαν μεσαιωνική αγία γοτθικού καθεδρικού ναού – αλλά ζωντανή. Μπορεί να είναι 30, μπορεί και 40. Είναι απόλυτα θηλυκή, όμως έχει πάνω της που παραπέμπει σε ανδρόγυνο – σχεδόν άχρονη».

Αισθάνομαι πως η Χάνα είναι ένα πολύ μυστήριο πρόσωπο. Καθώς ο Ουίλιαμς δουλεύει πολύ με το συμβολισμό – σ’ αυτό το τελευταίο σπουδαίο έργο του – η Χάνα μοιάζει να ακροβατεί ανάμεσα στην εικόνα της μητέρας και της αγίας. ‘Οσο προκαλεί σεβασμό τόσο προκαλεί και ειρωνεία. Χάνεται στις αναζητήσεις της για το Θεό, δεν έχει σεξουαλική ζωή, έχει ταξιδέψει πάρα πολύ και καπνίζει ασταμάτητα. Η σχέση της με τον τυφλό, υπέργηρο παππού της παραπέμπει σε αρχαία τραγωδία – λες και είναι η Αντιγόνη κι εκείνος ο Οιδίποδας.

Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως η Χάνα έχει, κάποια στιγμή, έρθει σε επαφή με το πιο σκοτεινό κομμάτι της κι έχει καταφέρει πλέον να το αντιμετωπίζει. Στο «Costa Verde» θα συναντήσει κι άλλες σκοτεινές φυσιογνωμίες, κι άλλες χαμένες ψυχές.

Η παράσταση είναι μια παραγωγή του Θεάτρου Πορεία. Σκηνοθετεί η Μαρία Μαγκανάρη. Συμπρωταγωνιστούν οι Μαρία Κεχαγιόγλου, Κώστας Βασαρδάνης, Θανάσης Δόβρης, Ανθή Ευστρατιάδου, Βίκυ Κατσίκα, Γιώργος Μπινιάρης. ‘Ηταν προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα στις 25 Απριλίου.

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b