MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΕΙΑ

Andy Warhol: H Tate μας ξεναγεί (εικονικά) στα πιο διάσημα έργα του!

Σας αρέσει ο Andy Warhol; Τώρα μπορείτε να περιηγηθείτε στα πιο συγκλονιστικά του έργα, που φιλοξενεί η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Tate!

Φωτογραφία από την συλλογή του Tate
Monopoli Team

Θέλατε πάντα να δείτε μερικά από τα πιο διάσημα έργα του Andy Warhol, αλλά ποτέ δεν είχατε την ευκαιρία;  Τώρα μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά στην μοναδική συλλογή της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Tate του Λονδίνου, με τίτλο Andy Warhol at Tate Modern.

Πρόκειται για ακόμη μια συλλογή που διακόπηκε πρόωρα λόγω του κορονοϊού. Έτσι, το Tate αποφάσισε να ανεβάσει στο λογαριασμό του στο YouTube μια εικονική περιήγηση 7 λεπτών. Στο βίντεο αυτό θα δείτε τα πιο συγκλονιστικά έργα του διάσημου καλλιτέχνη, από τα πρώτα του βήματα μέχρι και το τέλος της ζωής του. Παράλληλα, οι υπεύθυνοι της συλλογής μας ξεναγούν στη συλλογή και τη ζωή του καλλιτέχνη, από την μετανάστευση της οικογένειας του στις ΗΠΑ, στην αρχή της καριέρα του, στα θέματα που τον απασχολούσαν, από τη σεξουαλικότητα του μέχρι και την έννοια του θανάτου.

Μπορεί να μην πρόκειται για μια πραγματική επίσκεψη -τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό. Είναι, όμως, η επόμενη καλύτερη επιλογή και μια πολύ καλή ευκαιρία να εξοικειωθούμε με το έργο του ριζοσπαστικού αυτού καλλιτέχνη, που άλλαξε για πάντα την σύγχρονη τέχνη.

Δείτε κι εσείς το βίντεο:

O Andy Warhol, γεννημένος στις 6 Αυγούστου 1928, στο Pittsburgh της Pennsylvania, έγινε ο κύριος εκπρόσωπος του κινήματος Pop art του 1960. Καταπιάστηκε με μία ποικιλία μορφών τέχνης, όπως performance art, σκηνοθεσία, video installations και συγγραφή. Ο Warhol θόλωσε με ένα αμφιλεγόμενο τρόπο τις γραμμές μεταξύ τέχνης και mainstream αισθητικής. Πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου 1987 στη Νέα Υόρκη.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b