MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Από Warhol μέχρι Πικάσο και Μονέ: Πώς θα περιηγηθείτε στις πιο διάσημες συλλογές του κόσμου

Με αυτό το επαναστατικό εργαλείο μπορείτε να περιηγηθείτε σε πάνω από 2000 μουσεία, γκαλερί και πινακοθήκες -φυσικά online.

Το διάσημο έργο του Andy Warhol, Campbell’s Soup Cans, βρίσκεται στο MoMA
Monopoli Team

Σε μία προσπάθεια να μείνει ζωντανός ο πολιτισμός κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, τα πιο διάσημα μουσεία και πινακοθήκες του κόσμου μας δίνουν πλέον τη δυνατότητα να περιηγηθούμε εικονικά στις συλλογές τους.

Συγκεκριμένα, αυτό γίνεται μέσω της Google Arts and Culture μιας επαναστατικής πλατφόρμας της Google! Η συγκεκριμένη πλατφόρμα φιλοξενεί μερικά από τα πιο διάσημα έργα τέχνης του κόσμου από περισσότερα από 2000 μουσεία και γκαλερί. Εμείς μπορούμε να περιηγηθούμε με ένα μόνο κλικ στα έργα κάθε μουσείου, για τα οποία προσφέρεται και εκτενής περιγραφή.

Σε ποιά μουσεία και πινακοθήκες θα βρείτε τα πιο διάσημα έργα;

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA), Νέα Υόρκη

Το MoMA είναι διάσημο για την πρωτοποριακή, σύγχρονη τέχνη που προσφέρει, είναι όμως και οίκος μερικών εμβληματικών έργων που έχουν γράψει ιστορία. Με το Google Arts & Culture μπορείτε να περιηγηθείτε στα πιο διάσημα έργα τέχνης που φιλοξενεί το μουσείο, από Βαν Γκογκ και Πικάσο μέχρι και Άντι Γουόρχολ.

Το διάσημο έργο του Andy Warhol, Campbell’s Soup Cans, βρίσκεται στο MoMA

Έναστρη Νύχτα, Βίνσεντ Βαν Γκογκ, MoMA

Οι δεσποινίδες της Αβινιόν, Πάμπλο Πικάσο, MoMA

Μουσείο Βαν Γκογκ, Άμστερνταμ

Το Μουσείο Βαν Γκογκ στην Ολλανδία έχει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων τέχνης του Βαν Γκογκ σε όλο τον κόσμο. Με πάνω από 200 πίνακες, 500 ζωγραφιές και 750 γράμματα του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου, αυτή η πινακοθήκη-μουσείο είναι ιδανική για τους λάτρεις του (μετα)ιμπρεσιονισμού και του ίδιου του Βαν Γκογκ.

Ενδεικτικά, φιλοξενούν τα διάσημα “Ηλιοτρόπια” του καλλιτέχνη, καθώς και πολλές αυτοπροσωπογραφίες του.

Ηλιοτρόπια, Βίνσεντ Βαν Γκογκ, Μουσείο Βαν Γκογκ

Αυτοπροσωπογραφεία με γκρι καπέλο, Βίνσεντ Βαν Γκογκ, Μουσείο Βαν Γκογκ

Musée d’ Orsay et de l’ Orangerie στο Παρίσι

Πρόκειται για δύο από τα πιο διάσημα Μουσεία τέχνης της Γαλλίας. Από τη μία, στο Musée d’ Orsay θα βρείτε διάσημα ιμπρεσιονιστικά έργα, όπως αυτά του Βαν Γκογκ, αλλά και έργα του Πωλ Σεζάν, του Ρενουάρ, αλλά και ρελιαστές όπως Κουρμπέ.

Γυμνή Γυναίκα με Σκύλο, Γκουστάβ Κουρμπέ,Musée d’ Orsay

Από την άλλη, το Musée de l’ Orangerie φιλοξενεί μερικά από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης του Μονέ, που μάλιστα είχε επιλέξει και οργανώσει ο ίδιος ο ζωγράφος!

Το μεγαλύτερο μέρος της σπουδαίας σειράς “Water Lillies” του Μονέ βρίσκεται εκεί

Στην πλατφόρμα Google Culture & Arts μπορείτε να βρείτε επίσης το Μητροπολίτικο Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, την Πινακοθήκη Tate, το Μουσείο της Φρίντα Κάλο, το Μουσείο Guggenheim, το Ανάκτορο των Βερσαλλιών και πολλά ακόμα διάσημα μουσεία.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b