Μπορεί να σας φαίνεται αυτονόητο, αλλά η επικοινωνία με τους συναδέλφους σας με Skype (ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα που υποστηρίζει βιντεοκλήσεις) είναι πολύ σημαντική. Όχι μόνο βοηθάει στο να γίνεται πιο εύκολη και αποτελεσματική η συννενόηση σας, αλλά συμβάλλει και στο να επιστρέψετε στη φυσιολογική σας ρουτίνα. Κατά κάποιον τρόπο νιώθετε σαν να είστε ακόμα στο γραφείο. Παράλληλα, μπορείτε να μοιραστείτε σκέψεις και ιδέες για πιο αποδοτική και ευχάριστη εργασία στο σπίτι.

2. Κάντε ένα διάλειμμα για να μιλήσετε με τους δικούς σας ανθρώπους

Όσο ετοιμάζετε τον καφέ ή το μεσημεριανό σας, πάρτε τηλέφωνο ή μια βίντεοκλήση κάποιο κοντινό σας πρόσωπο, ή στείλτε ένα μήνυμα, για να μάθετε πώς είναι. Οι κοινωνικές συναναστροφές, ακόμα και ψηφιακές, μας βοηθούν να νιώσουμε λιγότερο μόνοι, πιο “συνδεδεμένοι” με τον κόσμο γύρω μας. Οι συμβουλές των φίλων σας, που περνούν παρόμοιες καταστάσεις μπορεί επίσης να σας βοηθήσουν. Καλό θα ήταν να μην μιλήσετε μόνο για τον κορονοϊό και τις ανησυχίες σας, όμως. Επικεντρωθείτε στο να στηρίξετε ο ένας τον άλλον και να ανεβάσετε το ηθικό σας!

3. Φτιάξτε τον χώρο που είναι πλέον το “γραφείο” σας

Αρχικά, επιλέξτε έναν χώρο που θα αποτελεί το βασικό χώρο του “γραφείου” σας, καθώς και μια άνετη καρέκλα. Στη συνέχεια, καθαρίστε και φυσικά οργανώστε τον χώρο αυτό, ώστε να μοιάσει όσο περισσότερο γίνεται με γραφείο. Το μόνο που έχετε να κάνετε μετά είναι να ομορφύνετε τον χώρο αυτό, ώστε να σας εμπνέει, όπως θέλετε εσείς. Μπορείτε να τοποθετήσετε βάζα με λουλούδια και φυτά ή ακόμα και φωτογραφίες που σας φτιάχνουν τη διάθεση!

Bonus Tip: Μην μπείτε στον πειρασμό να δουλέψετε από τον καναπέ σας. Όσο “άνετο” κι αν ακούγεται, θα σας βγάλει ακόμα περισσότερο από τη συνηθισμένη ρουτίνα σας.

4. Μεταφερθείτε στο…μπαλκόνι σας!

Πιστέψτε μας, η δουλειά από το σπίτι μπορει να γίνει πολύ πιο ευχάριστη αν αλλάξετε λίγο παραστάσεις. Αν το επιτρέπει ο καιρός, λοιπόν, μεταφέρετε το λάπτοπ σας ή ό,τι άλλο χρειάζεστε στο μπαλκόνι σας, ή γιατί όχι; Ακόμα και στην αυλή σας, αν φυσικά είναι επιτρεπτό. Αν δεν έχετε μπαλκόνι ή αυλή, τότε μπορείτε να μεταφέρετε το γραφείο σας στο πιο κοντινό παράθυρο ή στο πιο φωτεινό δωμάτιο του σπιτιού σας. Η θέα από το παράθυρο και το φυσικό φως θα βοηθήσουν πολύ τη διάθεση σας.

5. Επενδύστε στον εαυτό σας

Αυτές τις ημέρες, όσο τουλάχιστον βρισκόμαστε σε καραντίνα, έχουμε σίγουρα περισσότερο ελεύθερο χρόνο απ’ ότι έχουμε συνηθίσει. Έτσι, μια καλή ιδέα είναι να αφήσετε για λίγο τις ειδήσεις, την τηλεόραση και τις σειρές και να ασχοληθείτε με την προσωπική σας εξέλιξη. Διαβάστε, για παράδειγμα, κάτι που θα σας βοηθήσει με την καριέρα σας ή κάτι που θα σας βοηθήσει να αποτκήσετε μια νέα δεξιότητα!

Πηγή: mindbodygreen.com