MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Δουλειά από το σπίτι: 8 tips για να γίνετε πιο παραγωγικοί

Μερικές συμβουλές για το πώς να οργανωθείτε και να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας.

Monopoli Team

Η παγκόσμια έξαρση του κορονοϊού, γνωστός και ως COVID-19, ανάγκασε πολλούς να ξεκινήσουν να εργάζονται από το σπίτι τους. Η δουλειά από το σπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει αρκετή οργάνωση, ειδικά από όσους προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες εργασίας. Οπότε και εμείς σας προτείνουμε μερικά tips, για να μην τα βρείτε «σκούρα» στον καινούριο σας εργασιακό και «γνώριμο» χώρο. Ας ξεκινήσουμε:

Τηρείτε το πρόγραμμά σας

Προσπαθήστε να διατηρήστε το ωράριο σας, σαν να ήσασταν στο γραφείο. Αυτό προϋποθέτει ακόμα και να ξυπνάτε νωρίς. Να δίνετε στον εαυτό σας χρόνο να ξυπνήσει ομαλά, δίχως το άγχος της τελευταίας στιγμής. Μην παραλείψετε το πρωινό, καθώς όλοι ξέρουμε πως είναι το βασικότερο γεύμα της ημέρας.

Φτιάξτε τον χώρο εργασίας σας

Πολλοί πέφτουν στην παγίδα να κάθονται στο κρεβάτι με το λάπτοπ τους στα πόδια, πράγμα που δεν βοηθά ούτε στη συγκέντρωση ούτε στην καλή στάση του σώματος. Διαμορφώστε ένα δωμάτιο του σπιτιού σας και μετατρέψτε το στον εργασιακό σας χώρο. Μπορεί να μην έχουν όλοι στο σπίτι τους το ιδανικό γραφείο, όμως λύσεις υπάρχουν. Είτε αυτό είναι η τραπεζαρία είτε είναι το τραπέζι της κουζίνας. Φροντίστε να έχετε τον απαραίτητο χώρο να βάλετε τα πράγματά σας. Ο κατάλληλος φωτισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ξεκούραση των ματιών. Α! Και μια άνετη καρέκλα για να μην δημιουργήσετε πρόβλημα στη μέση σας.

Βάλτε ρούχα και όχι πυτζάμες

Μπορεί να φαντάζει αστείο να κυκλοφορούμε στο σπίτι με λίγο πιο επίσημα ρούχα, αλλά στην πραγματικότητα με αυτόν τον τρόπο ξεφεύγουμε από το «sleep mode» και προετοιμαζόμαστε για δουλειά. Οπότε σηκωθείτε,  περιποιηθείτε τον εαυτό σας και ντυθείτε σαν να πηγαίνατε στην δουλειά.

Προσέξετε τη διατροφή σας

Προετοιμάστε αποβραδίς τα γεύματα της επόμενης μέρας. Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε ένα πρόγραμμα διατροφής για όλη την εβδομάδα, για να μην χρειαστεί να σκέφτεστε και το τι θα μαγειρέψετε (αιώνιο δίλημμα!) κατά τη διάρκειά της. Για… όσους δεν είχαν και πριν πρόγραμμα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε. Προσοχή! Μην πέσετε στην παγίδα να τρώτε όλες τις προμήθειες, επειδή έχετε πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή στην κουζίνα. Γι’αυτό πρόγραμμα, πρόγραμμα, πρόγραμμα.

Κάντε διάλειμμα

Μπορεί να μην μπορούμε να βγούμε αυτή την περίοδο έξω, γιατί #menoumespiti, αλλά όταν είμαστε συνέχεια στον ίδιο χώρο και για πολλή ώρα, η παραγωγικότητά μας μειώνεται. Καλό λοιπόν είναι να να κάνετε μερικά διαλείμματα, όποτε εσείς το κρίνετε αναγκαίο, για να ξεκουράζεται το μυαλό. Είτε αυτό συνεπάγεται με λίγο περπάτημα μέσα στο σπίτι, είτε να βγείτε στο μπαλκόνι για να πάρετε καθαρό αέρα. Σίγουρα θα νιώθετε και πιασμένοι καθισμένοι επί ώρες σε μια καρέκλα.

Επικοινωνήστε με τους συναδέλφους σας

Ακόμα και αν δεν βρίσκεστε στο ίδιο φυσικό μέρος με τους συνεργάτες σας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτούς οποιαδήποτε στιγμή μέσω του διαδικτύου. Πολλά προγράμματα προσφέρονται δωρεάν προκειμένου να εκμηδενιστούν οι αποστάσεις. Αυτό θα σας βοηθήσει στο να μείνετε σε εγρήγορση και να μην επαναπαύεστε, αλλά και στο να νιώσετε ότι είστε μέλος της ίδιας ομάδας και πριν την τηλεργασία.

Βρείτε ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και το σπίτι

Ορίστε πρόγραμμα καθημερινά για τις δουλειές που έχετε να διεκπεραιώσετε και μην διακόπτετε την εργασία σας με άσχετα πράγματα. Κλείστε τα social media, απομακρύνετε το τηλέφωνο και διαθέστε χρόνο γι’αυτά στα διαλείμματά σας. Αν μένετε μόνοι, τότε είστε από τους τυχερούς. Όσοι πάλι συγκατοικείτε με άλλα άτομα, φροντίστε να κάνετε ξεκάθαρη την ανάγκη σας για ησυχία. Η εργασία από το σπίτι δεν συνεπάγεται ευκαιρία για χαλάρωση. Είναι πολύ εύκολο να αποσπαστεί η προσοχή σας. Για το λόγο αυτό ζητείστε τους να σεβαστούν τις ώρες εργασίας σας.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b