MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΕΙΑ

Online περιήγηση στο μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης

Δείτε online και δωρεάν, την κινηματογραφική λήψη, 5 ωρών, του πανέμορφου και πολυτελούς μουσείου της Ρωσίας.

Monopoli Team

Η εταιρεία Αpple, ανέλαβε την κινηματογράφηση του σπουδαίου μουσείου Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Μέσα σε 5 ώρες και 20 λεπτά, και με εξαιρετική ανάλυση -αφού γυρίστηκε με iPhone 11 Pro – παρακολουθούμε ένα ζωντανό ταξίδι στις 45 γκαλερί και τα 588 αριστουργηματικά έργα του μουσείου. Το βίντεο ανέβηκε στη πλατφόρμα του YouTube από την ίδια την εταιρεία, για λόγω προώθησης της καινούργιας της συσκευής.

Το μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη

Το μουσείο Ερμιτάζ αποτελεί το μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο, καθώς και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Αγίας Πετρούπολης. Φιλοξενείται σε ένα συγκρότημα έξι κτιρίων, τα παλαιά Χειμερινά Ανάκτορα στις όχθες του ποταμού Νέβα.

Περισσότερα από 3.000.000 εκθέματα

Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του Ερμιτάζ, περιλαμβάνεται η συλλογή έργων δυτικοευρωπαϊκής τέχνης, με έργα των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ωγκύστ Ροντέν, Πάμπλο Πικάσσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων.

Φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη, καθώς και μεγάλες συλλογές ειδών κοσμηματοποιίας. Ο συνολικός αριθμός των έργων που ανήκουν στις συλλογές του Ερμιτάζ ξεπερνούν τα 3.000.000.

Το όνομά του

Η λέξη ερμιτάζ (hermitage) είναι γαλλική, εκ παραφθοράς της ελληνικής λέξης ερημητήριο. Με τον όρο αυτό αποκαλούσαν οι Γάλλοι οποιαδήποτε εξοχική ή απόκεντρη κατοικία, κυρίως για μονήρη ανάπαυση ή αναψυχή. Γνωστότερο τέτοιο ερημητήριο στη Γαλλία ήταν ο παλαιός πύργος που κτίσθηκε το 1225 από τον ιππότη Γκάσπαρ ντε Σπέριμπεργκ, στην αριστερή όχθη του Ροδανού, στη πεδιάδα Μονμαρσύ, σε μια γραφική οινοπαραγωγική περιοχή της οποίας τα κρασιά είναι ονομαστά. Σ΄ αυτό το ερημητήριο διέμεινε επίσης και ο Ρουσσώ.

Στο βίντεο παρακολουθούμε σε πανέμορφα κοντινά πλάνα – υπό τη συνοδεία υποβλητικής μουσικής – πίνακες, τις περίφημες χρυσές οροφές Raphael Loggias, πίνακες του Rembrandt και του Caravaggio, καθώς και live παραστάσεις μπαλέτου και πιάνου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο εδώ:

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b