MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Τι να πείτε στα παιδιά σας για τον κορονοϊό

Ο κορονοϊός είναι πια το πρώτο θέμα στις συζητήσεις και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που σημαίνει ότι είναι πια αδύνατο να προφυλάξουμε τα παιδιά όχι από τον ίδιο τον ιό αλλά από την πληροφορία που τον αφορά.

Monopoli Team

Αποτέλεσμα; Τα παιδιά εκφράζουν της αγωνία τους ρωτώντας πράγματα όπως «θα κολλήσω κι εγώ;», «θα κλείσει και το δικό μου σχολείο;», «αν κολλήσει η γιαγιά μου, θα πεθάνει;». Ποια είναι η στάση που πρέπει να κρατήσουμε οι γονείς ώστε να καθησυχάσουμε τις αγωνίες τους ενώ παράλληλα θα επιστήσουμε την προσοχή τους για να ακολουθήσουν οδηγίες όπως να πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους ή να μην έρχονται σε στενή επαφή με τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας;

Κανόνας 1ος: Κρατήστε τον έλεγχο της πληροφορίας

«Ο τόνος της φωνής μας όταν μιλάμε στα παιδιά περνάει μηνύματα εξίσου σημαντικά με αυτά που λέμε», επισημαίνει η Angharad Rudkin, κλινική ψυχολόγος και επιστημονική σύμβουλος του βιβλίο What’s My Child Thinking? (Τι σκέφτεται το παιδί μου;). Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μιλάμε στο παιδί με ψυχραιμία και ηρεμία, προσπαθώντας να παρουσιάσουμε την κατάσταση σαν κάτι που μας αφορά, αλλά όχι άμεσα και δίνοντας έμφαση στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο, όπως το να…παίζουμε για πολλή ώρα τρίβοντας καλά τις σαπουνάδες στα χέρια μας όταν τα πλένουμε.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b