MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Όταν η δουλειά βλάπτει τη νοημοσύνη μας

Εργασία και χαρά, κάνε το χόμπι σου δουλειά και θα είσαι ευτυχισμένος. Αυτά είναι μερικά μόνο ρητά των απανταχού εργασιομανών.

Monopoli Team

Μάλλον όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Μπορεί η πολύ δουλειά και να τρώει τον αφέντη από την άλλη ή τουλάχιστον τη νοημοσύνη του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που εκπονήθηκε από ερευνητές του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Οικονομίας της Μελβούρνης, προέκυψε ότι εργαζόμενοι ηλικίας 35-40 ετών που εργάζονται για περισσότερες από 25 ώρες την εβδομάδα δεν ήταν σε θέση να δοκιμαστούν σε βασικά τεστ νοημοσύνης και συγκριτικά με όσα μπορούσαν να καταφέρουν 2 έως 5 χρόνια πίσω, και σε περιόδους που εργάζονταν λιγότερες ώρες, οι επιδόσεις τους ήταν αισθητά χαμηλότερες.

Οι ερευνητές, υπέβαλαν τεστ δεξιοτήτων και ερωτηματολόγια σε περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους ηλικίας 35-40 ετών, καταμετρώντας τις ώρες εργασίας, τις επιδόσεις τους στη δουλειά και το αντικείμενο τους, το μορφωτικό τους επίπεδο καθώς και την απόδοση τους 2 έως 5 χρόνια πριν, με σκοπό να καταγραφεί κατά πόσο η εργασιακή ρουτίνα, η πίεση, η τεχνολογία, η κρίση, οι αυξημένες αρμοδιότητες και οι πιεστικές προθεσμίες επηρρεάζει όχι μόνο τη σβματική και την ψυχική υγεία αλλά και την αντιληπτική ικανότητα του ατόμου, απομυζώντας την ευφυΐα του.

Διαβάστε περισσότερα.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b