MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Απόσταση αναπνοής, του Τάσου Γουδέλη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το σύγχρονο έργο του Τάσου Γουδέλη ανεβαίνει από τις 10 Φεβρουαρίου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Μαρίας Αιγινίτου

Παράσταση: Απόσταση Αναπνοής
Παράσταση: Απόσταση Αναπνοής
Monopoli Team

Λίγα λόγια για το έργο «Απόσταση αναπνοής»

Η λογοτεχνία υπήρξε πάντα ένα ανοιχτό πεδίο, απ’ όπου το θέατρο αντλεί, ελεύθερα, πλούσιο υλικό. Η μεταφορά του λογοτεχνικού κειμένου στη σκηνή προσφέρει πολύτιμους θησαυρούς και δημιουργεί συχνά για τον θεατή μια σχέση τόσο ιδιαίτερη όσο και η διαδικασία της ίδιας της ανάγνωσης.

Η σκηνοθέτρια της παράστασης, ξεκινώντας από τις παλιές σημειώσεις, τα παιδικά ημερολόγια του συγγραφέα, ανασυνθέτει το κινηματογραφικό του βλέμμα δανειζόμενη στοιχεία από το σύνολο της συλλογής διηγημάτων του Απόσταση αναπνοής, κρατώντας και για την παράσταση τον ίδιο τίτλο.

Σε απόσταση αναπνοής το μοιραίο, το αναπότρεπτο, η πιο κοντινή απειλή άλλοτε με τη μορφή του χρόνου που καταργεί τις διαστάσεις, άλλοτε με τις παιδικές αναμνήσεις που ξεπηδούν ορμητικές, θραύσματα λες που εκτοξεύονται, σε απόσταση αναπνοής ο εγκλεισμός. Ένας ηθοποιός παρατηρητής του μύθου, κρατώντας αποστάσεις από την καταβύθισή του στον κόσμο αυτό. Ένας ηθοποιός παρατηρητής, στο περιθώριο της Ιστορίας όπως τη γνωρίζουμε. Από το τίποτα, όσο οι φωνές γύρω του δυναμώνουν, οι εικόνες ξεχύνονται από την μηχανή προβολής, απαλλαγμένες από την αρχική τους θερμοκρασία, ο ηθοποιός με χιούμορ, ελαφράδα και στοιχεία αποστασιοποίησης, σχολιάζει, υπονομεύει, ανατρέπει, καυτηριάζει μία κοινωνία που κρύβει βαθιά μέσα της τη βία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Τάσος Γουδέλης
Σκηνοθεσία: Μαρία Αιγινίτου

Μουσική: Σωτήρης Καστάνης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Παίζουν: Μαρία Αιγινίτου, Νίκος Καρδώνης

Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 13€, Μειωμένο 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 10 Φεβρουαρίου έως 14 Απριλίου
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr
Παραστάσεις: Δευτέρα 21:15, Τρίτη 21:15
Βοηθός Σκηνοθετη: Ανθίας Μπαλής
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b