MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Μια Ζαχαρένια Συνταγή, της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου στο Θέατρο Φούρνος

Η παράσταση για παιδιά από 3,5 έως 7 ετών, «Μια Ζαχαρένια Συνταγή», της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, επιστρέφει στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Φούρνος, σε σκηνοθεσία Ελεάννας Σαντοριναίου.

Monopoli Team

Η παράσταση για παιδιά από 3,5 έως 7 ετών, «Μια Ζαχαρένια Συνταγή», βασισμένη στο βιβλίο της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, επιστρέφει για 3η χρονιά στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Φούρνος, έως τις 26 Απριλίου 2019, σε σκηνοθεσία – διασκευή Ελεάννας Σαντοριναίου. 

Μια παράσταση για τη δύναμη της αγάπης και το πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεις την αγάπη απλόχερα όπου μπορείς. Την μουσική δημιούργησε ο Χρήστος Θηβαίος ειδικά για τη Ζαχαρένια Συνταγή. 

Υπόθεση

Η ιστορία εκτυλίσσεται στον ουρανό. Σε μια πολυάσχολη συννεφούπολη ζουν οι ήρωες των γνωστών παραμυθιών αλλά  και ένας γλυκός και ευγενικός ζαχαροπλάστης ο Ρένος. Ο Ρένος κάθε μέρα ετοιμάζει καταπληκτικά γλυκά για να τα τρώνε και να παίρνουν δύναμη οι ήρωες ώστε να διηγούνται ωραίες ιστορίες στα παιδιά .

Όταν ο Ρένος μια μέρα αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι στη γη δεν είναι και τόσο ευτυχισμένοι αποφασίζει να τους στείλει ένα σπουδαίο δώρο. Κάτι όμως που δεν είναι και τόσο εύκολο.

Παράσταση με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 στις 17:30, η παράσταση «Μια Ζαχαρένια Συνταγή» θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, από την διερμηνέα νοηματικής γλώσσας Ανδρονίκη Ξανθοπούλου.

Για κρατήσεις θέσεων στέλνετε μήνυμα στο 6958350611 ή email στο [email protected].

«Μια Ζαχαρένια Συνταγή»: Η παράσταση

 Η «Μια Ζαχαρένια Συνταγή» είναι μία παράσταση  που με πολύ τραγούδι και μουσική,προσφέρει στα  παιδιά  σημαντικά μηνύματα για τη ζωή. Σε μία εποχή όπου πολλές οικογένειες μπορεί να αντιμετωπίζουν, προβλήματα τα οποία δεν είναι κατανοητά στα μικρά παιδιά αλλά συγχρόνως τα επηρεάζουν, είναι σημαντικό το παιδί να νιώσει ότι δεν είναι μόνο του σε μία τέτοια κατάσταση. Μέσα από την παράσταση βλέπει ότι και άλλοι άνθρωποι – στη Γη –  μπορεί να περνάνε δύσκολα. Το σπουδαίο είναι ότι με αγάπη και βοήθεια από φίλους και την οικογένεια, μπορούμε να το ξεπεράσουμε και να κάνουμε την καθημερινότητα καλύτερη.

Παράλληλα οι ήρωες της Συννεφούπολης αντιπροσωπεύουν διαφορετικά στάδια της παιδικής ηλικίας. Ακόμα μαθαίνουν για τη ζωή όπως οι μικροί μας θεατές, οι οποίοι εύκολα μπορούν να ταυτιστούν μαζί τους και να δουν την εξέλιξή των ηρώων μέσα από το έργο. Όλοι μαζί μαθαίνουν ότι είναι σημαντικό να μοιράζεσαι και να βοηθάς τους άλλους ακόμα και εάν αυτό σημαίνει ότι θα θυσιάσεις κάτι δικό σου, γιατί στο τέλος θα νιώσεις κι εσύ καλύτερα.

Η παράσταση, έχοντας πολλά επίπεδα ανάγνωσης, μπορεί εύκολα να παρακολουθηθεί από διαφορετικές ηλικίες, από μικρούς αλλά και μεγάλους. Η πλοκή από μόνη της είναι εύκολα κατανοητή, όσο μεγαλύτερο είναι το παιδί μπορεί να καταλάβει και τις βαθύτερες έννοιες που αναφέρονται.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Φωτεινή Κωνσταντοπούλου
Σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντοριναίου

Σκηνικά: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Κοστούμια: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Μουσική: Χρήστος Θηβαίος
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος

Παίζουν: Ματίνα Δημητροπούλου, Ευτυχία Χαραλαμπάκη, Ευγενία Μαραγκού & Γιώργος Τζαβάρας. Ακούγεται η φωνή του Νίκου Νίκα.

Διάρκεια: 55΄
Τιμές Εισιτηρίων: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 29 Σεπτεμβρίου 2019 έως 26 Απριλίου 2020
Πληροφορίες: Προπώληση: viva.gr | Πληροφορίες/Κρατήσεις: Τηλ. 210.64.60.748
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 17:30
Διασκευή: Ελεάννα Σαντοριναίου
Βοηθός Σκηνοθετη: Βασιλική Μουργελά
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theatre/theatro-fournos/mia-zaxarenia-syntagi/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη Εξαρχείων. Πληροφορίες/Κρατήσεις: Τηλ. 210.64.60.748. | email: [email protected] | https://fournos-culture.gr/
Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ