MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Ανδρέας Πασπάτης… «διαβάστηκε» στον Σταυρό του Νότου

Κάνει πρεμιέρα στις 6 Νοεμβρίου και για όλες τις Τετάρτες του μήνα θα τον βρούμε στην σκηνή του Σταυρού του Νότου. Ο κωμικός Ανδρέας Πασπάτης μας φέρνει το stand up comedy “Διαβάστηκε”, μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης του παράστασης «Τσάι Party».

Monopoli Team | 06.11.2019

Στέλνετε και εσείς μηνύματα και η απάντηση που παίρνετε είναι ότι “διαβάστηκε”; Νιώθετε ότι μιλάτε μόνο εσείς και κανείς δεν θέλει να μιλάει σε εσάς; Μην απελπίζεστε! Ο Ανδρέας Πασπάτης, μέσα από 80 λεπτά καταιγιστικής κωμωδίας, θα μας μιλήσει για καθημερινά θέματα από στοιχήματα και σόσιαλ μίντια μέχρι τη λαϊκή, τους γιατρούς και πολλά άλλα, χωρίς αυτή τη φορά να χρειάζεται εσείς να απαντάτε.

Με έξυπνο χιούμορ, γρήγορες εναλλαγές θεματολογιών και εύστοχη τοποθέτηση, ο Ανδρέας Πασπάτης σχολιάζει και καυτηριάζει την πιο αστεία πλευρά της καθημερινότητάς σε μια παράσταση που σίγουρα δεν θέλετε να χάσετε.

Τι “διαβάστηκε” και προέκυψε η παράσταση;

Το θεωρώ πολύ αστεία λέξη το διαβάστηκε και μου αρέσει παρα πολύ η όλη ιστορία από πίσω γιατί ξεκίνησε σαν αναφορά κατάστασης μυνήματος και πλέον έχει τελείως διαφορετική έννοια. Νομίζω πως οι περισσέτεροι ξέρουμε ότι σηματοδοτεί πως το μύνημα που έστειλες διαβάστηκε μεν αλλά δεν θα απαντηθεί ποτέ. Το βρίσκω τόσο αστείο προσωπικά που το χρησιμοποιώ και σαν απάντηση σε προφορικές ερωτήσεις. “Αντρέα φέρε μου ρε μαν λίγο νεράκι να μη σηκώνομαι” – “Διαβάστηκε”!

Πόσα χρόνια εμπειρίας χρειάζεται ένας κωμικός για να θεωρείται επιτυχημένος;

Δε νομίζω πως η επιτυχία μετριέται με την εμπειρία. Η επιτυχία έχω την αίσθηση πως την μετράμε με το πόσο γνωστός είναι κάποιος και το πόσο κόσμο μαζεύει που δυστυχώς δεν συναύδει πάντα και με την εμπειρία του ή το πόσο καλός είναι και στο stand up. Υπάρχουν παραδείγματα ανθρώπων που είναι γνωστοί από άλλες τους δουλειές και άλλα πρότζεκτ που έχουν κάνει σε άλλα μέσα και δοκιμάζουν stand up με μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία σε σχέση με κόσμο που ασχολείται με αυτό πολύ περισσότερο καιρό και είναι πολύ πιο καλός σε αυτό. Από κει και πέρα αν εννοείς για να γίνει κάποιος καλός κωμικός νομίζω πως πλέον και σε 3-4 χρόνια μπορεί να τα καταφέρει αν αφιερώνει τον χρόνο που απαιτείται σε αυτό.

Φωτογραφία: Kardaras Nick

Τι σημαίνει stand up comedy στην Ελλάδα του 2019;

Το stand up πλέον έχει γίνει μια πολύ καλή επιλογή για βραδινή έξοδο και αυτό είναι υπέροχο! Έχουμε καταφέρει και έχουμε χτίσει μια πολύ δυνατή σκηνή με πολύ αστείες παραστάσεις και πολύ ταλαντούχους Έλληνες κωμικούς. Μπορείς πλέον να διαλέξεις μια τυχαία παράσταση stand up σε κάποιο θέατρο, ακόμα και από κωμικό που δεν τον γνωρίζεις, και κατα πάσα πιθανότητα θα σου αρέσει και θα περάσεις καλά. Μπορείς επίσης να ψαχτείς παραπάνω καθως έχουμε τόσους κωμικούς με διαφορετικά στιλ κωμωδίας και να βρεις τι ταιριάζει στα γούστα σου περισσότερο.

Πώς θα ήθελες να εξελιχθεί η δουλειά σου στα επόμενα χρόνια;

Θα ήθελα να συνεχίσω να βελτιώνω το stand up μου συνεχώς μιας και θεωρώ πως η κωμωδία είναι κάτι που όσο το δουλεύεις και το ψάχνεις συνέχεια ανακαλύπτεις πράγματα και βελτιώνεσαι χωρίς να υπάρχει ταβάνι. Γενικά είμαι ανοιχτός και σε άλλα πρότζεκτ πάνω στην κωμωδία. Ιδανικά θα ήθελα κάποτε να καταφέρω να συνδυάσω την κωμωδία με το game design σε κάποιο μελλοντικό μου πρότζεκτ γιατί το δεύτερο είναι μια ακόμη μεγάλη μου αγάπη.

Ποια είναι τα είδωλα σου στο παγκόσμιο ή και ελληνικό stand up;

Δεν ξέρω αν έχω ακριβώς είδωλα, αλλά μου αρέσουν αρκετοί πάρα πολύ. Από ξένους πάντα μου άρεσε ιδιαίτερα ο Eddie Izzard και τελευταία παρακολουθώ αρκετά Romesh Ranganathan. Από έλληνες ξεχωρίζω Θωμά Ζάμπρα και Θανάση Σαμαρά (Cain) που τους βρίσκω ιδιαίτερα φρέσκους στην κωμωδία τους, αλλά πρόσφατα είδα και την καινούρια παράσταση του Δημήτρη Δημόπουλου που ξεχώρισε για μένα και του το είπα κιόλας και θέλω να το αναφέρω και εδώ, γιατί σε παλαιότερη συνέντευξη σε παρόμοια ερώτηση το παρέλειψα και ακόμα μου το κοπανάει!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Ανδρέας Πασπάτης παρουσιάζει την παράσταση “Διαβάστηκε” στο Σταυρό του Νότου Plus (Φραντζή & Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος) κάθε Τέτάρτη στις 21.30 για όλο το Νοέμβριο. Είσοδος: €12

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b