MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
08
ΜΑΪΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
  ΕΠΙΛΟΓΗ ΧΩΡΟΥ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΧΩΡΟ X Online
  Reggae

  Ο Lee Scratch Perry στο Piraeus 117 Academy

  Ο καλλιτέχνης της Reggae, Lee «Scratch» Perry, έρχεται στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, στη μουσική σκηνή του Piraeus 117 Academy.

  Monopoli Team

  O Lee «Scratch» Perry, ένας από τους πιο ανθεκτικούς και πρωτότυπους reggae παραγωγούς και καλλιτέχνες όλων των εποχών, έρχεται στη μουσική σκηνή του Piraeus 117 Academy, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 21:30.

  Lee «Scratch Perry»: Η καλλιτεχνική του πορεία

  Από την αρχή της σταδιοδρομίας του τη δεκαετία του ’60 ως τραγουδιστής και μηχανικός στο Studio One του Coxsone Dodd στο Kingston, με την παραγωγή των χαρακτηριστικών κλασικών έργων των Wailers, African Herbsman και Soul Revolution, το πρωτοποριακό στυλ του Perry συνέβαλε στο να χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο αυθεντικούς θησαυρούς της reggae. Η δημιουργική του μεγαλοφυΐα παραμένει εμφανής σε όλες τις δικές του μετέπειτα σόλο κυκλοφορίες.

  Συνεργασίες

  Ένας από τους αδιαμφισβήτητα πρωτοπόρους της reggae, ο Lee «Upsetter» Perry έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν, από τους Heptones μέχρι τους Skatalites και τους Clash. Σίγουρα μια από τις πιο αξιοσημείωτες συνεισφορές του ήταν η σύζευξη του Bob Marley με τον Peter Tosh και τον Bunny Wailer με τους Barnet Brothers (Carley και «Familyman» που ήταν η καρδιά της ομάδας Perry, οι Upsetters) και έτσι συστάθηκαν οι Bob Marley and the Wailers.

  Η επιστροφή του στα τέλη της δεκαετίας του ’80.

  Αφού το στούντιό του, το «Black Ark», κάηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ο Perry εξαφανίστηκε για λίγο από τη δημόσια ζωή, και επανεμφανίστηκε στην Αγγλία στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Επέστρεψε στο στούντιο με διάφορους συνεργάτες, από τον Adrian Sherwood ως τον Terence Trent D’Arby. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Perry εγκαταστάθηκε στις Ελβετικές Άλπεις («Τα βουνά μου δίνουν το φρέσκο ελβετικό αέρα για να αναπληρώσω τη δομή μου ώστε να μπορέσω σύντομα να ενταχθώ στον αθάνατο αγώνα»).

  Μια νέα διάσταση στη Reggae

  Το ρεύμα εκφραστικών μονολόγων του Perry έχει χαρακτηριστεί από μερικούς ως λόγια ενός τρελού μυαλού, και από άλλους ως λόγια ενός προφήτη. Ανεξαρτήτως χαρακτηρισμού, το μοναδικό εκφραστικό του στυλ είναι εθιστικό. Συχνά, οι λέξεις χωρίζονται στα πιο αγνά τους στοιχεία, ήχο και συναίσθημα. Η πρωτοποριακή χρήση ηχητικών εφέ, echo reverb και επανάληψης προσθέτει μια νέα διάσταση στη λαϊκή παράδοση της Reggae και έχει επηρεάσει αμέτρητους άλλους καλλιτέχνες. Μέσα από την πληθώρα του έργου του, ο «Scratch» αναφέρεται στα αγαπημένα του θέματα: τους εξωγήινους, την κρίση, τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά.

  Η εκκεντρική μεγαλοφυία του Lee «Scratch» Perry συνεχίζει να κατακτά νέα εδάφη με τους σκληρότερους επαναστατικούς ρυθμούς Rasta και τα πιο απρόβλεπτα οργανικά dubs. Ο  Perry στις πρόσφατες περιοδείες του στην Ευρώπη, ενώνει τους παλιούς με τους νέους οπαδούς του μέσω των μεταδοτικών του ήχων. Ο «Upsetter» βαδίζει στο μέλλον δημιουργώντας μουσική που τιμά τις αφρικανικές ρίζες, ενώ ταυτόχρονα ξεδιπλώνεται στην απεραντοσύνη του εξωτερικού χώρου.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Ημερομηνία: Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019
  Ώρα έναρξης: 21:30
  Καλλιτέχνης: Lee Scratch Perry
  Χώρος: Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117, Αθήνα.
  Σημεία Προπώλησης: Hunter Agency Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς, 210 3608366) Τρίτη - Παρασκευή 10:30 - 14:30 & 17:00 - 21:00 Σάββατο 10:30 - 16:30 | online: hunteragency.gr & viva.gr
  Τιμή εισιτηρίου: Φυσικό σημείο πώλησης: Α’ φάση προπώλησης: 18 ευρώ | Β’ φάση προπώλησης: 20 ευρώ | Ταμείο: 23 ευρώ. Online:Α’ φάση προπώλησης: 19,80 ευρώ | Β’ φάση προπώλησης: 22 ευρώ
  Πληροφορίες Χώρου: Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117, Αθήνα. Τηλέφωνο: +30 210 5464646468 & +30 6973078624 | https://www.117academy.com/
  Περισσότερα από ΜΟΥΣΙΚΗ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast