MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τα live του Νοεμβρίου: Σημειώσαμε μερικά, έρχονται περισσότερα!

Συναυλίες για όλα τα γούστα, φεστιβάλ και σκηνές!

Deerhunter
author-image Μαρία Μαρκουλή

Μικρά και μεγάλα μουσικά ραντεβού. Το κοινό και οι μουσικές του. Οι εκπλήξεις και τα σιγουράκια. Και ήδη ανακοινώθηκαν τα πρώτα καλοκαιρινά – έρχονται οι Judas Priest, αν δεν το έχετε μάθει. Live music, non stop!

Magic De Spell στο Κύτταρο

Οι Magic De Spell γιορτάζουν 40 χρόνια μαζί. Ναι, αυτό ας σημειωθεί στις ατζέντες. Μια από τις πιο συνεπείς  και σταθερά δεμένες με το πνεύμα του ροκ μπάντες, δίνουν συναυλία-γιορτή και συναντιόνται εκεί καινούργια με παλιά μέλη της μπάντας, μέλη από άλλες μπάντες, θρύλοι του ροκ της πόλης σε μια Magic De Spell φαντασμαγορία!
Πότε: Σάββατο 2 Νοεμβρίου
Πού:
Κύτταρο, Ηπείρου και Αχαρνών, Αθήνα

Bruce Dickinson στο Παλλάς

Τι θέλει ο Bruce Dickinson των Iron Maiden στo Παλλάς; Έρχεται με ένα σόου διαφορετικό: «What Does This Button do? –An Evening with Bruce Dickinson». Χιούμορ, αυτοσαρκασμός, αναφορές στο βιβλίο του, κομμάτια που δεν χώρεσαν σε αυτό και απαντήσεις σε ερωτήσεις του κοινού. Αλά Bruce Dickinson κλασικά.
Πότε: Δευτέρα 4 Νοεμβρίου
Πού:
Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

C.W Stoneking στο Tiki Bar

Τα δικα του  blues, σκονισμένα από τους δρομους και τις ιστορίες τους φέρνει μαζί με το μπάντζο και την κιθάρα του ο C.W Stoneking για δυο βραδιές στο Tiki. Με Love me or die και άλλα εκλεκτά.
Πότε: Τρίτη 5 & Τετάρτη 6 Νοεμβρίου
Πού: Tiki Bar, Φαλήρου 15, Αθήνα

Xylouris White στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Τους έχουμε δει και ξέρουμε ότι κάθε φορά πάνε κάπου που δεν τους έχουμε δει να πηγαίνουν. Ψαρογιώργης και Jim White, ο Κρητικός και ο Αυστραλός έχουν  χημεία μεταξύ τους και έμπνευση για απίθανα πράγματα στη μουσική. Θα είναι στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» της πλατείας Αγ. Γεωργίου Καρύτση.
Πότε: Πέμπτη 7 Νοεμβρίου
Πού: Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Chrysta Bell στο Gazarte

Ό,τι και αν έχεις στο μυαλό σου πριν δεις την Chrysta Bell στη σκηνή, το πιο πιθανό είναι ότι θα χαθεί μέσα στην καθηλωτική ερμηνεία της, στις εξαιρετικές συνθέσεις της, στο σόου που παρουσιάζει στη σκηνή. Μούσα του David Lynch, Πράκτορας του FBI στo cult Τwin Peaks του, ζωντανεύει έναν ολόκληρο κόσμο  με τα τραγούδια της και τον τρόπο που τα παραδίδει στο κοινό. Αυτή τη φορά από την σκηνή του Gazarte.
Πότε: Σάββατο 9 Νοεμβρίου
Πόυ: Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα

Nick Waterhouse στο Fuzz

Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη. Μετα τα απανωτά sold out ο έξοχος Καλιφορνέζος Nick Waterhouse επιστρέφει για ένα ακόμη live – στο Fuzz. To ξέρουμε, αλλά το ξαναλέω: ο τρόπος που ανακατεύει vintage & μοντέρνο, rhythm & blues, rock’n roll και reverb με στιλ έχει την υπογραφή του.
Πότε: Παρασκευή 8 Νοεμβρίου
Πόυ: Fuzz, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

Active Member στο Piraeus Academy 117

Πάντα δημιουργικοί, πάντα επίκαιροι και σταθερά με έναν λόγο ποιητικό, κοινωνικό, ολοζώντανο . Οι Active Member (με φουλ μπάντα εδώ) και το δικο τους hip hop δεν είναι κάτι που έρχεται από τα παλιά. Είναι κάτι που πρέπει να ακούσεις τώρα.
Πότε: Σάββατο 9 Νοεμβρίου
Πόυ: Piraeus Academy 117, Πειραιώς 117, Αθήνα

Emma Shapplin στο Christmas Theater

Με μεγάλη ορχήστρα και χορωδία, με βιολί βεβαίως, η Emma Shapplin in Concert στο Κλειστό του Γαλατσίου. Για δυο βράδια.
Πότε: Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Νοεμβρίου
Πόυ: 
Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

Spiral Trio στο Half Note

Το Half Note Jazz Club έχει μπροστά του έναν πολύ ζωηρό χειμώνα, γιορτάζει τα 40 χρόνια και καλεί στην σκηνή της Τριβωνιανού μερικούς από τους πιο αξιοπόσεκτους καλλιτέχνες και σχήματα της τζαζ, των μπλουζ/ρυθμ’ εν μπλουζ, σχήματα και μουσικούς από το εξωτερικό και τηνν ελληνική σκηνή.  Στις  14 Νοεβρίου ανεβαίνουν με νέο υλικό και πάντα με πολύ ενδιαφέρον οι Spiral Trio (οι γνωστοί και οι εξαιρετέοι Σπύρος Μάνεσης πιάνο, Αρίωνας Γυφτάκης κοντραμπάσο,Αναστάσης Γούλιαρης ντραμς).
Πότε: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου
Πού: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

Billy Harper στο Half Note

Ο σαξοφωνίστας, Billy Harper με την ιλιγγιώδη πορεία του, σε συνεργασίες και πρότζεκτ και  το εμπνευσμένο του στιλ παιξίματος –θα είναι με το κουϊντέτο του στο Half Note.
Πότε: Από Παρασκευή 15 έως Τρίτη 19 Νοεμβρίου
Πού: Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

Bryan Adams στο ΟΑΚΑ

Και έρχεται και ο Bryan Adams. Των μεγάλων επιτυχιών, των πολλών δεκαετιών στην πιάτσα και της νέας του περιοδείας Shine a Light Word Tour να σταματάει και στην Αθήνα (στο ΟΑΚΑ –το κλειστό μπάσκετ) Everything I Do και άλλα σουξέ, το δίχως άλλο, στις αποσκευές.
Πότε: Δευτέρα 18 Νοεμβρίου
Πού: ΟΑΚΑ, Κηφισίας 37, Αθήνα 

Deerhunter στο Fuzz

Μια πολύ σπουδαία μπάντα, με διαδρομές στη μουσική και στο ιδιαίτερο ύφος τους στις πολλές όψεις του ροκ, οι Deerhunter από την Ατλάντα για πρώτη φορά στην Αθήνα.
Πότε: Πέμπτη 21 Νοεμβρίου
Πού: Fuzz, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος

Οι Waterboys στο Piraeus 117 Academy

H ροκ μπάντα, που με τη μελωδικότητα και τον λυρισμό της, σημάδεψε τις δεκαετίες του 80 και του 90 διεθνώς, παραμένει ευρηματική και δραστήρια και έχοντας στις αποσκευές της τον τελευταίο της δίσκο με τίτλο Where The Action Ιs, γυρίζει ξανά τον κόσμο για να χαρίσει μουσική στις περιπέτειες μας! Για δύο βραδιές κάνουν στάση στην Αθήνα!
Πότε: 21 και 22 Νοεμβρίου
Πού: Piraeus 117 Academy

Mark Lanegan στο Gagarin

Και ο Mark Lanegan στην πόλη… Ενώ με την πορεία του συνεχίζει να ανεβάζει τα standards αυτού που λέμε rock /εναλλακτικού με προσωπικότητα και εκτόπισμα, με αστείρευτη έμπνευση, ο Mark Lanegan επιστρέφει με  νέο άλμπουμ- το  πολύ φρέσκο Somebody’s Knocking που θα ακούσουμε λάιβ και στο θρυλικό Gagarin.
Πότε: Σάββατο 30 Νοεμβρίου
Πού: Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα

Patricia Barber στο Gazarte

H Patricia Barber – ένα τζαζ/μπλουζ δικό της ηχόχρωμα στις συνθέσεις, στην ερμηνεία και στον τρόπο που οι μουσικές της απλώνονται σε αυτά τα μονοπάτια. Θα είναι στο Gazarte.
Πότε: Σάββατο 30 Νοεμβρίου
Πού: Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα

Lee Scratch Perry στο Piraeus 117 Academy

Kαι ο μάγος της φυλής, ο «εξωγήινος» ο μεγάλος της reggae, Lee Scratch Perry κάνει τα μαγικά του στην οδό Πειραιώς, στο γνωστό Academy.
Πότε: Σάββατο 30 Νοεμβρίου
Πού: Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117, Αθήνα

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b