MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
09
ΜΑΪΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  ΜΠΑΛΕΤΟ

  Η θρυλική ακαδημία μπαλέτου Vaganova στο Christmas Theater

  Η παλαιότερη ακαδημία μπαλέτου στον κόσμο έρχεται στην Αθήνα!

  Monopoli Team

  Με ιστορία 280 χρόνων, είναι η ακαδημία από την οποία αποφοίτησαν ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, ο Τζορτζ Μπαλανσίν, ο Μιχαήλ Φοκίν, ο Γιούρι Γκριγκορόβιτς, ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ, η Άννα Πάβλοβα και ο Βασλάβ Νιζίνσκι αλλά και η Γκαλίνα Ουλάνοβα και η Ναταλία Μακάροβα, η Ζβετλάνα Ζαχάροβα και η Ντιάνα Βισνιόβα κ.α.
  Ζήστε την μαγεία ενός γκαλά με αποσπάσματα από τις καλύτερες στιγμές διάσημων έργων του κλασικού μπαλέτου. Λίμνη Των κύκνων, Ωραία Κοιμωμένη, Καρυοθραύστης, Δον Κιχώτης κ.α.

  H σπουδαιότερη Ακαδημία Μπαλέτου στον κόσμο έρχεται επιτέλους και στην Αθήνα με 60 Χορευτές αλλά και διάσημους σολίστ των μπαλέτων Mariinsky που έχουν αποφοιτήσει από αυτήν καθώς και τον διάσημο χορευτή που είναι πλέον o διευθυντής της, τον Νικολάι Τσισκαρίτζε.

  Δείτε τα νέα αστέρια του μπαλέτου παγκοσμίως αφού η Ακαδημία Βαγκάνοβα τροφοδοτεί χρόνια τώρα τα μπαλέτα Μπολσόι, Μαριίνσκι, Αμέρικαν Μπαλέ Θίατερ και Ρόιαλ Μπαλέ.

  Λίγα λόγια

  Η Ακαδημία Βαγκάνοβα Ιδρύθηκε το 1738 με το ιστορικό όνομα Imperial Ballet School και οι απόφοιτοί της ήταν τα μεγάλα αστέρια που χόρεψαν τις αυθεντικές πρεμιέρες των έργων των διάσημων Imperial Ballet και μπαλέτων Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης.Στα χρόνια της Σοβιετικής ένωσης μετονομάστηκε σε Κρατική Σχολή Χορού του Λένιγκραντ και το 1957 έλαβε το όνομα της σπουδαίας δασκάλας Αγριπίνας Βαγκάνοβα που δίδασκε στην Ακαδημία από το 1920. Η Αγριπίνα Βαγκανόβα κατάφερε να ενώσει και να καταγράψει όλες τις σημαντικές εξελίξεις στο σύγχρονο Ρωσικό Μπαλέτο και έμεινε στην ιστορία για την διάσημη μέθοδο διδασκαλίας που έγραψε και έγινε η πιο διαδεδομένη μέθοδος σε όλο τον κόσμο αφού διδάσκεται μέχρι και σήμερα σε χιλιάδες σχολές.

  Οι σπουδαστές της Vaganova ήταν μερικοί από τους πιο διάσημους χορευτές μπαλέτου όλων των εποχών και σε αναγνώριση των επιτευγμάτων της, η ακαδημία πήρε το όνομά της προς τιμήν της, έξι χρόνια μετά το θάνατό της. Όπως έλεγε: «Κάθε τεχνική που δεν εξυπηρετεί την έκφραση είναι ωραία απλά για μουσειακό έκθεμα. Το σπουδαιότερο για έναν μαθητή είναι η έκφραση του συναισθήματος.

  Αν καταφέρεις να τον μάθεις να το χρησιμοποιεί, τότε έχεις κερδίσει έναν σπουδαίο χορευτή..»
  «Εξαιρετικοί χορευτές από όλη την Ευρώπη είχαν την τιμή να σπουδάσουν στην ακαδημία μας. Αυτή η σχολή κουβαλάει όλη την ιστορία της ρωσικής κουλτούρας. Στα 280 χρόνια λειτουργίας μας, όλα τα παιδιά έγιναν δεκτά στην Ακαδημία μας, χάρις στο ταλέντο τους. Μέσα από διαγωνισμούς και με συνεχή αναζήτηση» υπογραμμίζει ο Νικολάι Τσισκαρίντζε, διευθυντής της Ακαδημίας Μπαλέτου Βαγκάνοβα.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  Τιμές Εισιτηρίων: Πλατεία και Κερκίδα (θεατρικά καθίσματα): VIP ζώνη: 60 ευρώ, παιδικό 30 ευρώ, A ζώνη: 50 ευρώ, παιδικό 25 ευρώ, Β ζώνη: 40 ευρώ, παιδικό 20 ευρώ, Κερκίδα (καθίσματα κερκίδας): Γ ζώνη: 30 ευρώ, παιδικό 15 ευρώ, Δ ζώνη: 22 ευρώ, παιδικό 11 ευρώ, Ε ζώνη: κανονικό 14 ευρώ, παιδικό – εφηβικό – φοιτητικό – 65+, ανέργων, πολυτέκνων: 7 ευρώ,Θέσεις ΑΜΕΑ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση) 7 ευρώ, συνοδός 14 ευρώ
  Διάρκεια Παραστάσεων: Από 1 έως 3 Νοεμβρίου 2019
  Πληροφορίες: Προπώληση: 211 77 01 700, www.christmastheater.gr & www.viva.gr
  Παραστάσεις: Παρασκευή και Σάββατο στις 20.00 και Κυριακή στις 12.30 & 17.30
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast