MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  Παιδική παράσταση

  Το κενό στο φράχτη (Die Lücke im Bauzaun), από το θέατρο GRIPS του Βερολίνου στο Θέατρο Δίπυλον

  Το διάσημο θέατρο GRIPS του Βερολίνου, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το έργο «Το κενό στο φράχτη», στο θέατρο Δίπυλον

  Monopoli Team

  Το διάσημο θέατρο GRIPS του Βερολίνου έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με το έργο «Το κενό στο φράχτη» (Die Lücke im Bauzaun), που σκηνοθέτησε στη Γερμανία ο ιδρυτής της ομάδας νεανικού θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου», Βασίλης Κουκαλάνι με Βερολινέζους ηθοποιούς.

  Για τη μοναδική αυτή μετάκληση ανοίγει τις πύλες του, ύστερα από μεγάλο διάστημα, το ιστορικό θεάτρου Δίπυλο.  Θα παρευρεθούν ο ιδρυτής του θεάτρου GRIPS, Volker Ludwig (Φόλκερ Λούντβιχ) και ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής Philipp Harpain (Φίλιπ Χαρπέν).

  Πρόκειται για την επετειακή παράσταση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του θεάτρου GRIPS, η οποία ανέβηκε ήδη το καλοκαίρι στο Βερολίνο, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές, και έχει ενταχθεί στο ρεπερτόριο του θεάτρου για τα επόμενα τρία χρόνια.

  Λίγα λόγια

  Ένα έργο για την ελευθερία των παιδιών στο παιχνίδι. Μια ιστορία που αγγίζει το κοινό βαθιά και το συμπαρασύρει. Η ιστορία μεταφέρεται σ’  ένα Βερολίνο του σήμερα που γίνεται όλο και πιο ταξικό, χτίζεται και εξευγενίζεται πολεοδομικά με ιλλιγγιώδεις ρυθμούς. Μια παρέα παιδιών που διεκδικεί τον χώρο της στην πόλη μας δείχνει το συλλογικό ξεπέρασμα του φόβου, την αχαλίνωτη ρήξη με τις συμβάσεις και τα στερεότυπα των μεγάλων, και το μεγάλο άλμα στην αντεπίθεση με χιούμορ και φαντασία.

  Η μετάκληση της παράστασης είναι μια πρωτοβουλία του GRIPS με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Πολιτιστικού Ιδρύματος της Γερμανίας  (Kulturstiftung des Bundes, Υπουργείο Πολιτισμού) και έρχεται ως επιστέγασμα της συνεργασίας που έχει το θέατρο GRIPS με την ομάδα ελληνική ομάδα νεανικού θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου». Το θέατρο GRIPS έχει εμπνευστεί έμπρακτα από το παράδειγμα της Συντεχνίας του Γέλιου και αναζητά μια συνεχή συνεργασία. Όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του GRIPS Φίλιπ Χαρπαίν, «το GRIPS έχει εμπνευστεί από το ελληνικό σκηνικό ταμπεραμέντο της Συντεχνίας του Γέλιου».

  H Συντεχνία του Γέλιου ήταν καλεσμένη του θεάτρου GRIPS τον περασμένο Ιούνιο με τις παραστάσεις «Μορμόλης», που έπαιξε στην Ακαδημία των Τεχνών του Βερολίνου, και το «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» που έπαιξε στο θέατρο GRIPS- Podewil. Και οι δυο παραστάσεις συνεχίζονται φέτος για δεύτερη χρονιά στο Σύγχρονο θέατρο.

  Η παράσταση είναι αποτέλεσμα θεατροπαιδαγωγικής έρευνας που έχει δοκιμαστεί την προηγούμενη σχολική χρονιά σε σχολεία της Αθήνας και του Βερολίνου, από τις θεατροπαιδαγωγικές ομάδες της Συντεχνίας του Γέλιου και του Θεάτρου GRIPS. Το διαδραστικό θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα για το δικαίωμα του παιδιού στον ελεύθερο χώρο για παιχνίδι στην πόλη, έχει τίτλο Όχι εδώ! E τότε, πού;”.

  Το θέατρο GRIPS έχει μακρά θητεία στις διεθνής περιοδείες από την δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα και έχει ταξιδέψει της παραστάσεις του από την Ινδία μέχρι τις χώρες της Βαλτικής και από όλη την Ευρώπη μέχρι τη Βραζιλία, και έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

  Στην Αθήνα θα παρευρεθούν οι 6 ηθοποιοί, τρεις μουσικοί (πλήκτρα, τσέλο και beat boxer) της παράστασης και ένα επιτελείο τεχνικών και καλλιτεχνικών υπευθύνων 10 περίπου ατόμων. Επίσης, ο ιδρυτής του θεάτρου GRIPS, Volker Ludwig (Φόλκερ Λούντβιχ) και ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής Philipp Harpain (Φίλιπ Χαρπέν).

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Συγγραφέας: Volker Ludwig
  Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι

  Σκηνικά: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
  Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Αριστοτέλης Καρανάνος
  Μουσική: Caspar Hachfeld (Κάσπαρ Χάχφελντ) και Kaspar Föhres. Hip Hop από τον Ben Pavlidis
  Φωτισμοί: Βασίλης Κουκαλάνι, Αλεξάνδρα Σιάφκου
  Χορογραφία: Johannes Schuchardt

  Παίζουν: Ludwig Brix, Christian Giese, Frederic Phung, René Schubert, Luisa Charlotte Schulz και Alina Strähler/Μουσικοί: Bettina Koch (πλήκτρα/ ενορχήστρωση), Alexander Maulwurf (Beatboxing), Sonny Thet ( Τσέλο)

  Διάρκεια Παραστάσεων: 3/11 & 4/11/2019
  Διασκευή: Mehdi Moradpoor (Μεχντί Μοραντπούρ- Ιρανός συγγραφέας στο Βερολίνο), Βασίλης Κουκαλάνι
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ