MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
σκηνική σύνθεση

Λήθη. Τρεις Νύχτες στην Εκκλησία, στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου

Οι Βίκυ Αδάμου και Χρήστος Καπενής παρουσιάζουν το κείμενο του Δημήτρη Δημητριάδη, «Ηττα-Μνήμη-Μετάνοια-Τέχνη-Λήθη», μέσα από την παράσταση «Λήθη. Τρεις Νύχτες στην Εκκλησία», 2, 4 & 5 Οκτωβρίου, στην Αγγλικανική Εκκλησία «Άγιος Παύλος».

| Φωτογραφίες: Φώτης Πλέγας Γ.
Monopoli Team

Η παράσταση «Λήθη. Τρεις Νύχτες στην Εκκλησία», με οδηγό τους πέντε θεατρικούς μονολόγους «Ηττα-Μνήμη-Μετάνοια-Τέχνη-Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη, ανεβαίνει για τρεις μοναδικές βραδιές στην Αγγλικανική Εκκλησία «Άγιος Παύλος» στις 2, 4 και 5 Οκτωβρίου 2019, σε συν-σκηνοθεσία Βίκυς Αδάμου και Χρήστου Καπενή.

Λίγα λόγια για το έργο «Λήθη.Τρεις Νύχτες στην Εκκλησία»

«Το σώμα είναι ο εκπρόσωπος του σώματος. Δεν υπάρχει άλλος Θεός». Πόσες βιομηχανίες, άραγε, έχουν στηθεί πάνω στην άρνηση του ανθρώπου να αποδεχτεί το «τέλος»; Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος, αν (υπο)δεχόμασταν τη θνητότητα; Πέντε περφόρμερ μεταφέρουν τις πέντε φωνές του έργου, περνώντας απ’ τη σωματικότητα στο κείμενο, απ’ την αισθαντικότητα στο γέλιο κι απ’ τη μουσική του εκκλησιαστικού οργάνου στο τραγούδι. «Πέντε φορές αρχίζουν και πέντε φορές τελειώνουν, και κάθε φορά είναι η πρώτη, και κάθε φορά είναι η τελευταία. Αρχίζουν για να μιλήσουν και τελειώνουν για να μην ξαναμιλήσουν». 

Η «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη

Η Βίκυ Αδάμου και ο Χρήστος Καπενής, έχοντας «συναίσθηση της καλλιτεχνικής ασημαντότητάς» τους, παίζουν με την αυστηρότητα της γραφής και κρατώντας λευκή σημαία, επι(κοινωνούν) τη «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη, ένα κείμενο – καθημερινή προσευχή γι’ αυτούς που το γνωρίζουν, τη συστήνουν σ’ εκείνους που την αναζητούν κι ας μην το ξέρουν, και προσεγγίζουν τις βαθύτερες α-λήθειες της με τη σοβαρότερη χαρά. Γιατί «η μεγαλύτερη χαρά είναι να μη φοβάσαι».

Μια παραγωγή της life after death theatre company με την υποστήριξη του Καλλιτεχνικού Δικτύου Κινητήρας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάμου & Χρήστος Καπενής

Σκηνικά: Βασίλης Αποστολάτος
Κοστούμια: Lazy boy
Μουσική: Ορέστης Τάνης
Χορογραφία: Πετρίνα Γιαννάκου

Παίζουν: Βίκυ Αδάμου, Χρήστος Καπενής, Κλειώ Ροκανά, Joe Tornabene και η Χριστίνα Αντωνιάδου στο εκκλησιαστικό όργανο.

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική Είσοδος: 12€ | Προπώληση: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 2 έως 5 Οκτωβρίου 2019
Πληροφορίες: Προπώληση: Στον Κινητήρα, Ερεχθείου 22 Κουκάκι, Τηλ.: 2109248328 | Κρατήσεις θέσεων: 6976228271, 6978705491 (10:00-12:00 & 18:00-20:00)
Παραστάσεις: 2, 4 & 5 Οκτωβρίου στις 21:15
Πληροφορίες Χώρου: Αγ. Παύλος - Αγγλικανική Εκκλησία, Φιλελλήνων 27, Αθήνα | Τηλέφωνο: 21 0721 4906
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b