MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
πολιτικό δράμα

Άρης, της Σοφίας Αδαμίδου στο Θέατρο Βράχων

Το έργο «Αρης» που βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη, στο Θέατρο Βράχων με ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team
Το έργο «Αρης» βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, του Άρη Βελουχιώτη, που ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη γερμανοϊταλική κατοχή. Με τη ζωή και τη δράση του, με τις ηρωικές πράξεις του, έγραψε διδακτικές – και πλούσιες σε περιεχόμενο – σελίδες στην ιστορία του λαϊκού μας κινήματος.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων” το έργο “Άρης” θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 19 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων με ελεύθερη είσοδο.

“Άρης”

Στιγμιότυπο από την παράσταση της Σοφίας Αδαμίδου

Πρωί 16 Ιουνίου 1945, σταματάει η καρδιά του Πρωτοκαπετάνιου της Αντίστασης. Έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Ο Άρης πέθανε εκεί πάνω στα βουνά, που τόσο αγαπούσε και ήταν η ζωή του. Το νεκρό σώμα του, δε βρέθηκε ποτέ. Ούτε το κομμένο κεφάλι του, αυτό που εκτέθηκε σε δημόσια θέα από τους διώκτες του, στους φανοστάτες της κεντρικής πλατείας των Τρικάλων. Είχε την εντιμότητα τη μοναδική: Του αγωνιστή και του παλικαριού, να πεθάνει.
Η 11η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Απρίλιος 1945) διέγραψε τον Άρη και τον αποκήρυξε, χωρίς να δώσει την απόφαση στη δημοσιότητα. Το 2011 το ΚΚΕ αποφάσισε την επίσημη πολιτική αποκατάσταση του θεωρώντας ότι είχε δίκιο στην εκτίμηση του για τη Συμφωνία της Βάρκιζας και το 2018 τον αποκατέστησε και κομματικά.
Η παράσταση βραβεύτηκε στα Κορφιάτικα βραφεία (Καλύτερος θεατρικός συγγραφέας «Αλέκος Σακελλάριος» η Σοφία Αδαμίδου και καλύτερος μονολόγος «Χρύσα Σπηλιώτη» ο Τάσος Σωτηράκης).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σοφία Αδαμίδου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης

Σκηνικά: Ομάδα Cartel
Κοστούμια: Ομάδα Cartel
Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC)
Φωτισμοί: Λάμπρος Παπούλιας

Παίζουν: Τάσος Σωτηράκης

Τιμές Εισιτηρίων: Ελεύθερη Είσοδος
Διάρκεια Παραστάσεων: Παρασκευή 19 Ιουλίου
Παραστάσεις: Παρασκευή 19 Ιουλίου στις 21:00
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας, Τηλέφωνο: 21 0760 9350
Φωτογραφίες: Δήμητρα Ψυχογυιού
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b